Melyik a legkevésbé ciki munkahely? McDonald’s, gyári munka, takarítás, vagy árufeltöltés?
Milyen irányba menjek el érettségivel? Először itthon csináltam az egyetemet, majd félösztöndíjjal külföldön.
Sajnos mentális betegségek miatt képtelen leszek elvégezni, a család azt mondta nem fizetik tovább úgyhogy “takarodjak” el dolgozni…
(Pedig egy részét én is fizettem magamnak, mert közben vállaltam részmunkaidőben munkát fél évig)
A probléma az hogy nem hiszik el hogy a pánikbetegség meg a depresszió súlyos dolgok és emiatt buktam meg kellett halasztanom, sőt a covid alatt szinte lehetetlen volt online teljesíteni.
Visszaköltöztem vidékre, rászoktam a frontinra, pszichológus nem tudott eddig segíteni.
Mivel a családom is agybeteg, így nem akarom hogy azzal zsaroljanak tovább hogy már fél éve itthon vagyok, mikor ők meg pékségben robotolnak. (Ezt szerettem volna elkerülni hogy nekem is havi 200k-ért kelljen ilyen helyen rabszolgának lennem)
Szóval, aki ilyen helyen dolgozik, melyik a legnehezebb, legcikibb, kezdőnek mit ajánlotok?
Most ott tartok hogy kórházba, pszichiátriára sem tudok befeküdni, mert nincs tb-m…
Az anyám egyébként évek óta azzal szekál, hogy fogadjam el egy gazdag férfi közeledését és nem lesz semmire gondom. De közben azt sem tudja hogy én nem is vonzódom a férfiakhoz, úgyhogy ez kilőve.
"Sajnos a rossz karma csak egyre rosszabb lesz, főleg mikor a külsőm is elvesztem."
Te vagy saját magad rossz karmája.
menj el pl. önkéntesnek ha más nincs egyelőre. Kutyasétáltatás, vagy gyerekvigyázás, nem tudom
Hát ez az hogy én sem
38 nem, szeirintem nem nagy bűn ha nem akarok egy szennyezett porral teli gyárban rohadni amíg meg nem halok 20-30 általánost végzett cigannyal együtt.
És olyan helyen nőttem fel ahol voltak páran, nekem senki nem magyarázza meg hogy normális magyarok azt el tudjak viselni ahogy ok viselkednek….
40 ti itt mind minimum fel milliót kerestek valamilyen elismert nagyon jó munkával hogy ennyire jó dolognak tartjátok ha bekerülsz a mókuskerékbe és napi 8-10 órában szívsz 20-30 évig?
Nem minden civil munkát tartok cikinek
Te ti is csak támadni tudtok, hogy na a “hercegnő” nem akar mekizni…
Mintha lenne egy db ember a földön aki nem kényszerből csinálná a szar munkát.
Csakhogy amíg az emberek nagy százaléka elviseli ezt, addig én már 10+ éve kő depressziós vagyok és nem is tudtam hogy ezzel orvoshoz kellene menni mert fogalmam sem volt arról hogy mi ez.
De akkor ha ennyire jó dolog 20 even keresztül mások után WC-t takarítani, akkor azzal kapcsolatban is adjatok már tanácsot hogy mit kezdjek az én bajomon elvezkedo irigy anyámmal plusz az anyám testvérével, akik csak erre vártak hogy belőlem is munkás szar legyen mint belőlük?
És nem, sajnos nem tudom leszarni hogy az én bajomon elvezkednek.
41 akkor olvass kicsit utána
Karma van, anélkül nem lehetne élet a földön
Te sem véletlenül oda születtél ahova és én sem véletlenül születtem bele az egyik legbetegebb, legtoxikisabb családba.
Anyámnak volt 2 abortusza, őket irigylem a legjobban amiért nem kellett ezt àtélniük.
Nagyon oksnak tartod magad, de még bele se gondoltál hogy ezzel szakemberhez kéne fordulnod?
Karma? Persze, utána olvasok, mindenki abban hisz amiben akar de először is tényként ne közöd. Másrészt ha hiszel benne, legyen annyi logikád hogy teszel azért hogy jó karmád legyen.
Rasszista vagy és lenézéd a "civil" munkát. Ez a legnagyobb bajod.
A hajléktalanság szélén vagy de te inkább el se kezded.
Képzeld én is depressziós vagyok, de fejlesztem magam. Suli mellett dolgozni jártam gyárba, a fizetés vicc volt. Most takarítok minimálbérért úgy hogy jóval több a munka mint kéne és ember hiány vagy.
Ahhoz képest hogy van olyan munka ahol semmit nem csinálnak és rengeteg pénzt kapnak tényleg nagyon szar a takarító/gyári/vagyonőri munka de legalább munka és nem halok éhen.
Az én családom is toxik, pont ezért nem maradok otthon hanem elmegyek dolgozni hogy később lehetőségem legyen elköltözni, mindezt úgy hogy depressziós vagyok és igazoltan ADHD-s.
Nem én fogom megoldani a problémáidat, ez a te dolgod. Eddig is tudtál volna segítséget kérni de inkább a karmádra fogod és duzzogsz.
Nem lehet úgy komolyan venni ha mindenki másra haritod a felelősséget (karma, toxikus szülők, depresszió stb.) de a fenekedet nem tudod felemelni és még rosszindulatú vagy.
Az élet nem mindenkinek tündérmese. Szar helyen kell kezdeni, lehet ott is maradsz de ha el se kezded az egód miatt még annyit se érsz mint a cigányok akiket lenézel.
2 választásod van
Vagy siránkozol és mindenért mást hibáztatsz vagy teszel azért hogy legyen változás.
Dolgozni nem akarsz ha akarnál a rossz munkát is elfogadtad volna, fejlődni nem akarsz akkor már orvoshoz mentél volna. Mit is akarsz pontosan? Hogy csettintésre minden jó legyen?
47 tudod nehéz elhinni hogy valaha voltál depressziós, mert akkor empatikus lennél.
Csak egy másik depressziós tudja átérezni hogy mekkora pokol ez, ha valaha megtapasztaltad volna akkor nem így beszélnél.
Mert velem már volt olyan hogy addig voltak pánikrohamaim és addig bogtem amíg fel nem jött a nap.
Sajnon amilyen hozzáállásod neked van, te sosem fogsz engem megérteni.
Aki rendben van azzal hogy más sikeres, sikeres családba születik és mindene megvan addig neked csak szarért, húgyért kell takarítanod majd mint a szüleidnek, addig te úgysem fogsz engem megérteni…
Én meg azokat az embereket nem értem meg akik képesek elviselni az ilyen életet, miközben más csillog villog és gazdag és olyan munkája van, amit imád és dől belőle a lé…
Ennél rosszabbat minthogy takarítok 50 éves koromig amíg meg nem halok, még most is sírok ahogy írom. El sem lehet ennél rosszabbat képzelni.
De jelenleg targytalan a munka, mert az is nehézséget okoz hogy a boltba lemenjek.
Kb 2 hete nem is voltam, rizsen élek azóta, az van itthon.
Nem, nem sajnáltatás, csak tény.
Karma pedig létezik. Nálad és nálam is sokkal okosabb emberekkel beszéltem már erről.
Bár néha nem mutatkozik meg mert pl pont pár napja láttam meg véletlenül ahogy egy volt iskolai bántalmazómnak már 3 éves a gyereke, van férje, pedig ahogy telt az idő csak egyre rondabb és dagadtabb lett…
Semmit nem artottam neki, viszont ő 2 even keresztül ott bántott szavakkal ahol ért, ezzel örök sérelmet okozva.
Annyi normális, szép nőnek nem jön össze a gyerek, de egy ilyennek igen…. Na ilyenkor én sem látom hogy hogy működik a karma.
Ettől is csak rosszabb kedvem lett
És neki dolgoznia sem kellett soha mert anyu, apu bár ronda, de pénzes….
Ezért is mondom hogy az én rossz karmám annyira erős hogy ha semmi rosszat nem teszek akkor is hat, más meg lehet egy féreg már 14 évesen, akkor sem lesz semmi baja…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!