Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lesz azokkal a nőkkel akik...

Mi lesz azokkal a nőkkel akik nem menstruálnak? Őket hogyan kárpótolja a törvény?

Figyelt kérdés
Ki ellenőrzi, hogy tényleg menstruál-e? Kell igazolás? Hogy kell ezt érteni?

#menstruációs szabadság, esélyegyenlőség,
2022. dec. 16. 09:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/123 anonim ***** válasza:
58%

#60.

Baromira nevetséges dolog a kisgyerekek halálra dolgoztatásával egyáltalán egy lapon említeni azt, hogy a legtöbb munkahelyen nem adnak extra szabadságot gyakorlatilag a semmire.

Ez egy diszkriminatív és felesleges határozat volt, de hát valakiknek biztosan pénzük volt ebből is, különben nem hoztak volna ilyen gyökér törvényeket.

Egyébként meg bárkik is döntenek valamiben, minden bizottság tévedhet. A menstruációs szabadság nevű hülyeségnek a bevezetése egy tökéletes példa volt erre.

2022. dec. 16. 15:50
 62/123 anonim ***** válasza:
38%

Nekem nem tudom, miért - van, aki szerint az oltás miatt - de másfél éve olyan erős a vérzésem a második napon, hogy úszok a vérben. Egy éjszakai betétet negyedóra alatt megtöltök pár óra alatt többször.

Múltkor pont benn voltam a munkahelyemen, második nap. Betétet cseréltem, kolléganőmmel lementünk kajáért, és ott az étkezde közepén éreztem, hogy megindul a vér. És térdig véres voltam, a kolléganőmet küldtem el, hogy vegyen nekem egy leggingst (plázában van az irodánk). Annyira kuurva megalázó volt 30 évesen ilyen, mikor soha az életben nem volt erős menzeszem, és a tanácstalanság, hogy akkor most egy mosatlan ruhát kell felvennem a véres helyett, valahogy le kell magam tisztogatnom... itthon sem leányálom, mikor ültem a kanapén, szintén éjszakaiban, éreztem a folyást, ruhán keresztül csekkoltam, hogy a betét nem csúszott-e el, és csuromvér lett a kezem.

Nekem nem fájt soha, erre a problémára meg 2 doki is csak vonogatta a vállát.

A húgom el szokott ájulni néha, neki azt mondta a doki, ez normális, ezzel jár.

2022. dec. 16. 17:00
 63/123 anonim ***** válasza:
12%

Igazából itt egyesek nagyon messzire elmennek az elvek szintjén, hogy most ez diszkrimináció meg mittomén...

Pedig a szitu egyszerű:

Van egy dolgozó, aki egy napon munkaképtelen. A többi nap hozza a megfelelő szintet, de azon a napon egyszerűen munkaképtelen.

A háziorvos nem írhatja ki telefonos bemondásra. (Tudjuk, vannak dokik aki megteszik, de elvileg nem tehetnék). Ezért a táppénz nem opció.

Egészségügyi okokra hivatkozva nem rúghatja ki a munkavállalót, mert az nagyon csúnya pereket vonna maga után, tekintve, hgoy ez brutál diszkrimináció.

Mit tehet a munkáltató ilyen esetben?

2022. dec. 19. 13:13
 64/123 anonim ***** válasza:
85%
Rengeteg hasonló betegség/állapot van, arra mégse jár plusz szabadság.
2022. dec. 19. 13:24
 65/123 anonim ***** válasza:
12%
84, pl?
2022. dec. 19. 14:10
 66/123 anonim ***** válasza:
78%

Miért 65, szerinted csak és kizárólag a nehéz menstruáció lehet ilyen állapot??? 🤣😂😂😂😂🤣😂🤣😂🤣

Igen. Ez van akkor amikor valakinek kis gondja van. Azt hiszi, hogy az a világ legnagyobb gondja, és másoknak semmilyen sincsen.

2022. dec. 19. 18:17
 67/123 anonim ***** válasza:
20%

66, állítottam hasonlót?

Csak kértem példát. Az, hogy nem hoztál, az mondjuk elgondolkodtató.

Én látássérült vagoyk és emiat tkapok +5 nap szabadságot. Tudod mire hasnzálom fel? Nyaralásra. Ugyanis a látássérültséggel nem jár semmi olyan ami miatt szabadságot kéne kivenni, nem vagoyk rosszul stb... Kerekesszékeseknek, halláskárosultaknak, aspergereseknek ugyanez.

Akkor egy olyan betegségre miért ne adjanak szabadságot, ami aznapra hasnzálhatatlanná teszi az embert?

És ha nem ad szabadságot mi történik? Emberünk bemegy és bekuporodik a sarokba és agonizál. Dolgozni nem fog, nincs olyan állapotban. Jó ez valakinek? Tud ezellen tenni valamit a munkáltató?

Jól le lett pontozva , amikor megkérdeztem, hogy milyen alternatívát mondanátok, de választ senki sem adott rá...

2022. dec. 19. 23:19
 68/123 anonim ***** válasza:
73%

#67.

Van egy rakás olyan betegség, amikkel rendszeresen különböző vizsgálatokra kell járni és aznap nem tud dolgozni az illető, pl.: szívbetegségek, vagy vesebetegségek. Nekem nincs ilyen problémám, de attól még elég cikinek tartom, hogy aki tényleg beteg, az nem kap plusz szabadságot, akinek meg csak annyi a "baja", hogy menstruál, az meg igen.

Az pedig elég gáz, hogy szerinted rosszabb dolog a pár napos havi vérzés, mint például egy életen át kerekesszékben ülni, főleg, hogy a mozgássérült embereknek az egész életüket sokkal nehezebb megszervezniük, mint azoknak, akik egészségesek. Szerintem ők jogosultak a plusz öt nap szabadságra, a menstruáló nők viszont baromira nem. És igen, ezt nőként írtam. Nekem nem lenne pofám olyan dolgokat követelni a semmire fel, amit komoly, az egész életüket megnehezítő egészségkárosodással élő emberek kapnak. De hát ugye, kinek mi.

2022. dec. 20. 05:42
 69/123 anonim ***** válasza:
11%

58, még mindig nem érted a lényeget.

Nem a menstruáló nők kapnának plusz szabadságot...

2022. dec. 20. 09:47
 70/123 anonim ***** válasza:
11%
Ha választani kéne, hogy szabadnap menzesz miatt, vagy menzesz nélkül dolgozni, hát kapják ki most a méhemet és túlórázok is. Boldogabb lennék, mint bármikor.
2022. dec. 20. 09:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!