Mi lesz azokkal a nőkkel akik nem menstruálnak? Őket hogyan kárpótolja a törvény?
82, igen, és akit meggyógyítanak, az többé nem beteg, tehát nem jár érte a pótszabadság.
Szóval még mindig ott tartunk, hogy csak annak jár, akinek az orvos szerint van is rá szüksége...
84, ha az orvos megírja a táppénzes papírt telefonos bemondásra, akkor nekem oké.
De nem teheti.
85
Ez így nem indok a plusz szabadnapokra. Persze értem, hogy ha félóránként kell tampont cserélni, meg fel se tudsz állni a görcsöktől, akkor megoldhatatlan a logisztika, de ennyi erővel bármilyen hirtelen rosszulléttel vagy rendszeres rohamokkal rendelkező betegnek is járna a plusz szabadnap. Sőt, én lázas betegen se tudnék levánszorogni egy rendelőbe. De nem is akartam soha, hogy még azzal is rontsam az állapotom, meg fertőzzem a fél várost közben. (Emiatt mindig a sima szabadnapjaimból kellett kivennem) Akkor inkább ezt a rendszerben lévő problémát kellene átgondolnia valakinek a fentieknél, vagy úgy osztogatni a plusz szabadnapokat a betegségek miatt, hogy bárkinek járjon 1-1, aki rosszul lett, de nem képes rendelőbe menni papírért.
Egyetértek, de lássuk be, ha most azt a módosítást vezetnék be, hogy egy telefonos bemondásra is lehet betegszabadságra menni, akkor te lennél az első aki felháborodik, hogy mennyien fognak visszaélni ezzel.
És jogosan, mert lesz, aki visszaél ezzel.
És az is jogos, hogy lesz, aki visszaél a beteges mensi nyújtotta szabadságokkal és elintézteti, hogy neki jogtalanul járjon.
Ugyanakkor ha semmit sem hozunk létre nehogy visszaéljenek vele, még mindig nyersen zabálnánk a húst egy barlangban:D
Az meg, hogy más vissza-visszatérő betegségnél is indokolt ezen az elven a plusz szabadság. Valóban. És afelé tart a világ, hogy majd azok az emberek is jogosultak legyenek rá. Mindössze transzparencia és lobbi kérdése.
Pl a migrénesek is jó példa lehet, bár ott az kevésbé körbehatárolható, mint a menstruáció. A mensisnél tudvalevő, hogy évente 12 nap szabadság, ami időarányosan havi 1 jár, tehát ha a hónapban nem vetted ki a mensi-napodat, akkor az elveszett. Ezt a migrénnel nem lehet eljtászani, mivel a migrénnek nincs ciklusa. Sem a sclerosis multiplexnek, ami szintén subokban jön elő.
Igazából... kb egyetlen olyan másik betegséget sem tudsz mondani, ami ennyire könnyen kiszámítható, mert a rohamok/fellángolások nem egy természetes, kiszámítható ciklushoz vannak kötve. Valószínűleg ez az a számolhatóság ami miatt a munkahelyek ezt be tudják vezetni, a migrénre, epilepsziára, SMP-re meg nem.
Egyébként ha betegszabadságból menne a mensis dolog, akkor meg az a gond vele, hogy az adott ember az alapműködésével (azaz hogy havont amegdölgik) elhasználja kb az egész éves betegállományos keretét. Azaz ha egyszer valójában megfázik, akkor már csak 50%-os betegállomány jár neki. Azaz ha lebetegszik, neki nem jár annyi, mint másoknak. Ha íg ynézzük, ez is diszkrimináció.
#81.
Nem én vagyok itt a hülye, hanem azok az idióták, akik azt képzelik, hogy nekik extra szabadság jár bármi miatt is.
Hát, rohadtul nem jár senkinek.
Minden ember egyenlő, éppen ezért pontosan ugyanannyi szabadnap jár mindenkinek. Ha meg valaki többet kap, az diszkrimináció.
Le lett írva, hogy egy rakás betegség létezik és mégsem jár plusz szabadság egyikre sem és ez így helyes.
De hát ugye, amíg nektek kedvez a rendszer, addig semmi baj nincs a kettős mércével szerintetek. Kész vicc.
Utolsó, jó kis provokátor vagy. Még a férfi válaszolóban több empátia van, mint benned. Nagy taps.
Amúgy tünetmentesen könnyű osztani az észt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!