Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lesz azokkal a nőkkel akik...

Mi lesz azokkal a nőkkel akik nem menstruálnak? Őket hogyan kárpótolja a törvény?

Figyelt kérdés
Ki ellenőrzi, hogy tényleg menstruál-e? Kell igazolás? Hogy kell ezt érteni?

#menstruációs szabadság, esélyegyenlőség,
2022. dec. 16. 09:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/123 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem meg nem. Mármint nyilván vissza lehet élni a rendszerrel, de én pl még mindig a munkát választanám ahelyett a pokol helyett.
2022. dec. 16. 14:14
 42/123 anonim ***** válasza:
54%

#41.

Szerintem meg ezerszer jobb dolog menstruálni, mint dolgozni. És a többség szerint is, úgyhogy az emberek boldogan visszaélnek az ilyesmivel, ha megtehetik.

2022. dec. 16. 14:17
 43/123 anonim ***** válasza:
38%
Ha fájdalommentes menstruacióm lenne én is így gondolnám..
2022. dec. 16. 14:18
 44/123 anonim ***** válasza:
33%

"Minden ember ugyanannyit ér, éppen ezért mindenkinek ugyanolyan jogai és ugyanolyan kötelességei vannak."

Ez így van. Viszont a szükségleteink eltérnek. Ha neked kevesebb szükségleted van mint nekem, akkor ugyanaz a terep számodra könnyebb, mint nekem.

Teszem azt egy látássérült ember is ugyanannyit ér mint a többi, ugynaolyan jogai és kötelességei vannak, mint másoknak. De bizonyos dolgokhoz szüksége van segítségre, ezért ahhoz, hogy hasonló eredményekkel szerepljen egy területen mint az, aki lát, némi egyéni testreszabásra szükség van. De ennek semmi köze az értékhez, jogokhoz és kötelességekhez. Ennek as zükségletekhez vna köze, amik eltérőek.

Vagy talán azt állítjuk, hogy ne legyünk tekintettel az emberek szükségleteire?

Számomra ez kicsit ahhoz hasonlít, amikor szexnél a férfi 4 perc alatt elmegy, majd amikor felmerül, hogy hát a nőnek nem volt orgazmusa, megrántja a vállát, mondván "nekem is 4 percem volt, neked is".

2022. dec. 16. 14:19
 45/123 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy én örülök, hogy itt sokan nem tudják elképzelni sem, hogy mit él az a nő akinek tényleg problémás a menstruációja. Nem kell egyébként nekem külön bánásmód miatta, csak azt mondjátok meg(miután lepontoztatok nullára csak mert nem értetek valamit amit nem éltetek át), mitől jobb az hogy bemegyek és a munkahelyemen a wcn ülök vagy a földön fekszem mert állni nem bírok? Vagy ez ilyen magyar mentalitás? Csak szenvedve élet az élet?
2022. dec. 16. 14:22
 46/123 anonim ***** válasza:
54%

"Számomra ez kicsit ahhoz hasonlít, amikor szexnél a férfi 4 perc alatt elmegy, majd amikor felmerül, hogy hát a nőnek nem volt orgazmusa, megrántja a vállát, mondván "nekem is 4 percem volt, neked is"."

Szexelni az élvezetért szokott a legtöbb ember. Vagy mert gyermeket akar, ami szintén az ő kívánsága.

Csakhogy a munka már nem arról szól, hogy ki mit szeretne, meg hogy kinek mi tetszik. Ha pénzt akar az ember, akkor dolgozni kell érte.

2022. dec. 16. 14:26
 47/123 anonim ***** válasza:
29%

46, látom átment amiről írtam... XD

Az egyenlő feltételek nem egyenlő esélyeket jelent.

2022. dec. 16. 14:36
 48/123 anonim ***** válasza:
59%

#47.

Látom, neked is átment, amit a többség gondol.

Egy munkahely nem a jótékonyságról, meg nem az egyéni igényekről szól. Ez van, ha jó, ha nem jó.

2022. dec. 16. 14:45
 49/123 anonim ***** válasza:
12%

Amúgy a szart ( férfiként írom)

Megint az a mentalitás uralkodik az emberek fejében, hogy azért élek, hogy dolgozhassak. Egy ilyen menstruációs probléma megszakít a munkámban, szóval a menstruáció rossz. Nem lehet gyógyítani akkor együtt kell élni vele.

Nem pedig ahogy fel kéne fogni: azért dolgozol, hogy élhess! Szabadon. A munka a szükséges rossz hozzá, amit el kell végezni, hogy élvezd a szabadidőd.

De nem mindenáron hiszen nem vagyunk rabszolgák nem a munka az élet, ha valakinek fájdalmai vannak nem kell bemennie dolgozni, minek a munka miatt szenvedni is.

2022. dec. 16. 14:53
 50/123 anonim ***** válasza:
12%

48, ha a munkahely nem tud igazodni az egyéni igényekhez, az csökkenti az esélyeit a munkaerőpiacon és csökkenti a dolgozók teljesítményét is.

Erre egyszerű példa: az az iroda, ami nincs akadálymentesítve nem fog tudni alkalmazni kerekesszékes munkaerőt, hiába felelne meg az elvárásoknak.

Illetve az az a munkahely ami pl nem teszi lehetővé, hogy a látássérült alkalmazott nagyítíó/felovlasóprogramot használjon a gépen, teljesítménytől esik el, tekintve hogy így a látássérült alkalmazott sokkal lassabban fog dolgozni.

Szóval röviden: de, igen, a munka világában nagoynis jelen van az egyéni igényekhez való igazodás. Minél jobban tud testreszabható egy cégen belül a munkakörnyezet, annál tágabb munkaerőpiacról tud válogatni, illetve a dolgozó is sokkal eredményesebb, ha számára megfelelő körülmények vannak biztosítva.

2022. dec. 16. 14:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!