Ismerősöm nem vállalt el egy állást mert 45 perc lenne a közlekedés? Nekem 2x 1,5 óra naponta lassan 20 éve! és csinálom! Tán ő is kibír 45 percet nem?
Kisvárosban élek, csak nálunk nincs munka, ezért a közeli nagyvárosba járok be. Városinak tartom magam, soha életemben nem éltem családi házban, amit sajnálok is. Három szakmám van, útban a negyedik, érettségim is van, jogosítványom, autót most vettem, egyetemre készülök, és jól keresek ebben a nagyvárosban. Eszemben nincs beköltözni a hangos, zajos, büdös nagyvárosban, megteszi a kevésbé zajos kisváros. Igaz vegyi gyár van a városban, de oda nem fogok menni, mert nekem az egészségesem az első. Tanult vagyok, nem azért utazok napi 1,5 órát, mert tanulatlan paraszt vagyok. Hamarosan autóval akarok bejárni, úgy már nem lesz átszállásom, és nem kell majd 1,5 órát utaznom, csak kb 50 percet, csak egyelőre friss jogsival nem vagyok biztos annyira magamban, hogy hajnalban autóba üljek, a sötétben. De hamarosan menni fog, mert nem vagyok hülye. A munkámat szeretem, jól keresek, megéri ennyit utazni, és bejárni. Munkában simán van időm tanulni is, emeletre, nyelvvizsgára készülök, plusz emellett a negyedik szakmámra is tanulok. Van másodállásom is, ahhoz nem kell sokat utazni, az is jó szakma, azt is szeretem.
20 évesen nem mindenki tart itt az életben, mint én, tudom, vannak tőlem sikeresebbek, de a lássuk be, hogy sokan megragadnak a sori melónál ennyi idősen, tudom, mert gyárban vagyok őr, és látom.
Bírom valaki csak odacsapja a dolgokat, miközben fogalma nincs a dolgokról.
68-69. válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!