Több történetet is hallottam már ismerősöktől arról, hogy ázsiai embereket inzultálnak az utasok a bkv-n. Ti tapasztalatok ilyesmit az elmúlt napokban?
Amennyiben a szemetek láttára történne efféle dolog, hogy például „koronavírusus, takarodj vissza Kínába!” mondatok és fújolások közepette szeretnének leszállítani ázsiai embereket, közbelépnétek? Szerintem jóérzésű illető képtelen végignézni egy efféle jelenetet, anélkül hogy ne vegye védelmébe az áldozatot.
Aggasztó milyen indulatok jönnek felszínre. Ennek nem lesz jó vége.
Konkrétan ilyen esettel nem találkoztam szerencsére.
Viszont kórházban dolgozó ismerős mesélte még hetekkel ezelőtt, hogy bement a sürgősségire egy kínai család, és rögtön öt méteres távolságot tartott tőlük minden várakozó, meg óbégattak, hogy koronavírusosak, terjesztik a fertőzést, mindenkit beteggé tesznek a váróban, vágják őket karanténba... Közben meg azért voltak bent, mert az apuka csinált valamit a ház körül, leesett a létráról, és combnyaktörése lett.
Eddig terjed az agykapacitásunk és a legendás, "magyar vendégszeretetünk". Ha látnám, hogy így belekötnek valakibe, valószínű, hogy nem bírnám megállni szó nélkül.
„Eddig terjed az agykapacitásunk és a legendás, "magyar vendégszeretetünk”
Valaha tényleg legendás volt. A 20-as években itt élő japán kutató/író, Imaoka életéről szóló könyvben is olvasható, hogy nem csak ő, mint ázsiai érzékelte ezt a legendás vendégszeretetet, hanem a nemesi réteg is magáénak tudta a dolgot.
Az akkori közhangulat, a levelezések mind ezt tükrözték, hogy a polgárok érdemesnek tartották, hogy büszkék legyenek erre.
Ahhoz képest hova jutottunk...
Ez a kórházas sztori felháborító :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!