Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 2 hónap múlva teljesen kifogy...

2 hónap múlva teljesen kifogy a pénzem és nem tudom tovább fizetni a lakbért, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Augusztusban mindenféle terv nélkül kijöttem külföldre tanulni. Akkor volt 4 hónapra elegendő pénzem, gondoltam majd egyetem mellett találok valami melót, de nem így lett mert nem beszélem az ország nyelvét. Az összes lehetőséget kikerestem de nagyon úgy tűnik, hogy ebből az égvilágon semmi nem lesz. Segélyt nem adnak, diákhitelt nem tudok felvenni magyarként.

Tudom, hogy nem nagyon van választási lehetőségem, de gyárba vagy gyorsétterembe vagy vendéglátásba nem akarok menni, előbb megyek a sírba. Próbáltam mindegyiket, de fizikailag nem bírtam pár óránál tovább, mindnél össze estem és kórházba kerültem. Pedig kb. csak ezek a munkák vannak angolul beszélőknek.

Van egy pár opció amik közül tudok választani. Szavazást indítok róla.

okt. 4. 10:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/118 A kérdező kommentje:
Bárcsak olyan könnyű lenne kinyiffantani magam 39...
okt. 6. 12:20
 42/118 anonim ***** válasza:
100%
És mit végeztél alapszakon? Azt hogy sikerült végigcsinálnod?
okt. 6. 12:38
 43/118 A kérdező kommentje:
Mérnökinformatikát az ország leggyengébb egyetemén, ahol nem nagyon volt elvárás. Végigbukdácsoltam de csalással, hazudozással átmentem nagynehezen. Plusz a COVID + Egyetem felújítás miatti 2 éves online átállás is segített.
okt. 6. 12:41
 44/118 A kérdező kommentje:
De itt Skandináviában van elvárás rendesen és nem nagyon tudok csalni sem. Konkrétan folyamatosan bukok mindenből.
okt. 6. 12:42
 45/118 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdező! Nehogy megöld magad, ez nem más, mint egy kiadós depresszió, amiben vagy. Jelentettem a moderátornak az öngyilkosságra buzdító kommentet. Az illető örüljön, hogy nem a rendőrségnek jelentettem be. Az öngyilkosságra buzdítást a törvény bünteti.

[link]

okt. 6. 12:45
 46/118 anonim ***** válasza:
84%

És miért mentél külföldre? Családi nyomás?

Szülők tudják, hogy mennnyire szenvedsz ettől az egésztől?

És mi igaz a történetedből? Most őszintén. Azt elhiszem, hogy kint szenvedsz valahol, hogy utálsz tanulni és dolgozni, de azt nem, hogy pár óra munka után te rendre elájulsz és kórházban kötsz ki.

okt. 6. 12:51
 47/118 A kérdező kommentje:
46: Családi nyomás + én is környezetet akartam váltani mert élhetetlen volt otthon. Szüleim tudják de nem érdekli őket. Őszintén, 2020-ban 5 óra McDonalds munka után összeestem és vért pisiltem 2 napig, meg lábra sem tudtam állni 2 napig.
okt. 6. 12:55
 48/118 anonim ***** válasza:
43%
46.: Jobb lenne, ha befognád azt az empátiamentes lepénylesődet. Nem tudom, te voltál-e, aki öngyilkosságra biztattad a kérdezőt, de hogy együttérzés és emberség nincs benned, az biztos.
okt. 6. 12:56
 49/118 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, a vesédet megvizsgáltattad már? Ez a vérvizelés elég gyanús dolog.

Nem kell szégyellned magad, ha nem bírod huzamosan a fizikai munkát, sokan vannak így, fiatalon is. Idővel meg fogod találni azt a területet, ahol el tudsz majd helyezkedni és pénzt keresni.

okt. 6. 13:04
 50/118 anonim ***** válasza:
77%

#48 Bár ez itt gyakorin nem derül ki, de az egy másik kommentelő volt. Én a hobo életmóddal kapcsolatos kommentet írtam, illetve most rákérdeztem a kérdezőnél, hogy mi igaz abból, amit itt megoszt velünk, mert az a benyomásom, hogy a valóság és pár alsó hangon is túlzó sztorit is kapunk itt tőle. Pl. hogy pár óra munka után ő kórházban kötött ki, elmondása szerint nem is egyszer.

Pont akkor tudnánk neki valami épkézláb tanácsot adni (talán!), ha jobban tisztában lennénk a valós helyzetével.

okt. 6. 13:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!