Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 2 hónap múlva teljesen kifogy...

2 hónap múlva teljesen kifogy a pénzem és nem tudom tovább fizetni a lakbért, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Augusztusban mindenféle terv nélkül kijöttem külföldre tanulni. Akkor volt 4 hónapra elegendő pénzem, gondoltam majd egyetem mellett találok valami melót, de nem így lett mert nem beszélem az ország nyelvét. Az összes lehetőséget kikerestem de nagyon úgy tűnik, hogy ebből az égvilágon semmi nem lesz. Segélyt nem adnak, diákhitelt nem tudok felvenni magyarként.

Tudom, hogy nem nagyon van választási lehetőségem, de gyárba vagy gyorsétterembe vagy vendéglátásba nem akarok menni, előbb megyek a sírba. Próbáltam mindegyiket, de fizikailag nem bírtam pár óránál tovább, mindnél össze estem és kórházba kerültem. Pedig kb. csak ezek a munkák vannak angolul beszélőknek.

Van egy pár opció amik közül tudok választani. Szavazást indítok róla.

okt. 4. 10:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/118 anonim ***** válasza:
49%

Sürgősen menj be pszichiátriára és kérj kezelést. Életed csak egy van, próbáld meg élvezni, nehézségei mindenkinek vannak. Most egy mély depresszióban vagy, ebből ki fogsz jönni, hidd el. Jobbulást kívánok neked.

[link]

okt. 5. 21:04
 32/118 A kérdező kommentje:
Nem tudok bemenni itt külföldön a pszichiátriára még. Még nincs meg a személyi számom és az még hónapok.
okt. 5. 21:05
 33/118 A kérdező kommentje:
Nem vagyok depressziós, teljesen egészséges vagyok csak rühellek dolgozni és inkább a halál mint az. Az élet pedig objektívan rossz, élvezhetetlen.
okt. 5. 21:06
 34/118 anonim ***** válasza:
24%
26.: Miért gondolod, hogy minden hasonló kérdést ugyanaz az ember ír ki? Nem vagyok új, másfél éve vagyok itt, sokszor kommentelek. Találkoztam már hasonló emberekkel, mint a kérdező, nem is érdekel, hogy ő-e az, vagy másvalaki. Sok ember van manapság hasonló lelkiállapotban. Aki meg egy öngyilkossági krízisben lévő embernek érzéketlenül válaszol, az aljas. Ilyenkor valakinek elég lehet egy kis lökés és megteszi.
okt. 5. 21:07
 35/118 anonim ***** válasza:
88%
#26, Az kerdeseit kilometerrol ki lehet szurni. Konkretan olyan mint egy sorozat, joval a regisztraciod elott mar regota "hires" volt. Egy-egy temarol tucatnyi kerdese van, az uj kerdes kapcsolodik a regihez. Ez a kulfoldi tanulas is mar a 10+ ik kerdese az utobbi par honapban.
okt. 5. 21:28
 36/118 anonim ***** válasza:
60%
Bocs, #34 akart lenni.
okt. 5. 21:29
 37/118 anonim ***** válasza:
76%

"Nem lehet halasztani, újra kellene felvételizni. De azt meg nem akarom mert rühellem ezt a szakot. Nem akarok otthon sem elhelyezkedni, nem akarok sehol dolgozni és semmit :("

"Azzal is baj van, hogy 40 óra muka mellett semmire nincs időm."

Mégis mire szeretnéd, hogy időd legyen, ha mindent és mindenkit utálsz? Ez nem tiszta.

Ha tiszta szívből rühellsz dolgozni, és utálsz tanulni is, akkor tényleg azt kellene alaposan átgondolnod, hogy hogy tudsz átállni egy hobo életmódra. Erre a választ nem itt fogod megkapni, mert azt itt válaszolok erről nem rendelkeznek tapasztalattal, viszont neten rengeteg információ és videó van erről. Egy biztos, rengetegen élnek így, Amerikában ennek komoly kultúrája van. Sok előnnyel és persze rengeteg áldozattal jár. A kényelmet kell feláldoznod a szabadságért. A romantikus részét felejtsd el, és tényleg próbálj meg felkészülni ennek az életmódnak a valóságára, már amennyire ez egyáltalán lehetséges otthon ülve a fűtött lakásban a képernyő előtt.

Ha már beleástad magad a témába, ne hagyd ki Jon Krakauer 'Into the Wild' című könyvét. Ott a hobo, szabad életmódot választó srác története nem happy end (többet nem írok, hátha valaki tényleg elolvasná), de nagyon tanulságos olvasmány és igaz történet.

Magyarországon vannak ilyen önellátó ökofalvak is, és persze nem csak Magyarországon, járd ezt is körül.

Másik megoldás, hogy beházasodsz gazdag családba, de ezzel a hozzáállással nem fognak kapkodni utánad (és akkor még finoman fogalmaztam), ráadásul egy házasság és rengeteg alkalmazkodást kíván a felektől.

okt. 6. 08:54
 38/118 A kérdező kommentje:

"Mégis mire szeretnéd, hogy időd legyen, ha mindent és mindenkit utálsz? Ez nem tiszta." Streamelni és youtube videókat készíteni olyan játékról, ami a kutyát sem érdekli. Pont úgy, ahogy 10 éve minden nap csinálom. Eredménytelenül, mert kereslet nincs rá.

Nem tudnék hoboként élni.

okt. 6. 11:47
 39/118 anonim ***** válasza:
66%
Akkor irány a föld alá. Hajrá! Csak ha lehet, ne idegesítsd a baromságaiddal az embereket!
okt. 6. 11:59
 40/118 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen off a téma szempontjából, de engem érdekelne, hogy hol és melyik egyetem ez, ami EU-s diákoknak ingyen van. Gyerekemet lehet, hogy érdekelné.
okt. 6. 12:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!