Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 2 hónap múlva teljesen kifogy...

2 hónap múlva teljesen kifogy a pénzem és nem tudom tovább fizetni a lakbért, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Augusztusban mindenféle terv nélkül kijöttem külföldre tanulni. Akkor volt 4 hónapra elegendő pénzem, gondoltam majd egyetem mellett találok valami melót, de nem így lett mert nem beszélem az ország nyelvét. Az összes lehetőséget kikerestem de nagyon úgy tűnik, hogy ebből az égvilágon semmi nem lesz. Segélyt nem adnak, diákhitelt nem tudok felvenni magyarként.

Tudom, hogy nem nagyon van választási lehetőségem, de gyárba vagy gyorsétterembe vagy vendéglátásba nem akarok menni, előbb megyek a sírba. Próbáltam mindegyiket, de fizikailag nem bírtam pár óránál tovább, mindnél össze estem és kórházba kerültem. Pedig kb. csak ezek a munkák vannak angolul beszélőknek.

Van egy pár opció amik közül tudok választani. Szavazást indítok róla.

okt. 4. 10:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/118 anonim ***** válasza:
87%
Dolgozni miért lenne rabszolgaság?
okt. 15. 07:37
 102/118 A kérdező kommentje:
Mert az.
okt. 15. 15:26
 103/118 A kérdező kommentje:

Alig, hogy megszülettél máris minden nap bölcsőde, aztán minden nap korán reggeltől óvodába kell menni, aztán sose alszol rendesen, mert minden nap hajnalban iskolába kell menned, ahol 99,99%-ban olyanokat erőszakolnak rád, amit soha az életben semmire sem fogsz használni és 2 hét múlva amúgy is elfelejted. Az estéidre minden tantárgyból házifeladat, nehogy legyen egy kis gyerekkorod. A szünetekre is teleraknak iskolai feladatokkal, nehogy legyen egy szabad napod, amikor azt csinálhatod, amit szeretnél. A szüleid elvárják, hogy hálás legyél nekik azért, amiért általuk ebbe belekerülhettél és rossz gyerek vagy, ha még el sem játszod nekik, hogy hálás vagy ezért. Napi szinten igazságtalanságokat szenvedsz el az iskolában. El kell viselned a kontraszelektált, hatalmukkal visszaélő tanárokat, akik megaláznak és megszégyenítenek és ráderőltetik, hogy tettesd, hogy tiszteled őket. Már ekkora hazugságra és megfelelésre kondicionálnak.

Aztán vagy munkanélküliként tengődsz és nincs pénzed, hogy bármit is csinálj, amit szeretnél vagy 99%, hogy olyan munkát csinálsz, amit valójában utálsz, max. idővel megpróbálod meggyőzni magad, hogy te ezt szereted, hiszen úgyse tehetsz mást. Hajnalban kelsz, sosem alszol rendesen, nap közben olyanokra költöd a pénzed egyötödét (energiaital, kávék, csokik, túró rudik, szükségtelen tárgyak, amiknek egy hétig örülsz, aztán megszokod), amikkel kicsit elviselhetőbbé teszed a napodat. Közben azt sulykolják beléd, hogy aki ezt nem akarja csinálni, aki ki akar ebből maradni, az hitvány és semmirekellő.

A rokonaiddal és a munkatársaiddal el kell játszanod, hogy ők a barátaid is egyben. Mindenhol a médiában azt hallod, hogy "a karrier így, meg a karrier úgy", pedig az emberek 98%-ának nem karrierje van, hanem egyszerűen csak munkahelye. A hímneműeknek is ugyanúgy. Ha hazamész már túl fáradt vagy ahhoz, hogy bármibe is belekezdj, amit szeretsz, mert holnap újra menni kell dolgozni, amit utálsz. Hiába ámítod magad azzal, hogy te ezt szereted, valójában ez csak megfelelés, amit elvárnak, meg úgysincs más választásod és ha milliárdokat nyernél a lottón, akkor azonnal felmondanál. Idővel benneragadsz egy rossz párkapcsolatban. Inkább csak elviseled már, de nem lépsz ki, mert nincs másik lakás, túl sok közös tulajdon van, magyarázkodni kéne az ismerősöknek, meg amúgy is elment az idő, már nem vagy elég piacképes. Ha nem akarsz gyereket, mert nem akarsz mást is belekényszeríteni abba, hogy mindezt végigszenvedje, akkor hazaáruló vagy és neked minden a legdrágább lesz, semmi kedvezményt nem kaphatsz semmire.

Mennek a napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek, hogy észre sem veszed. Mindig a következő napra kell koncentrálni, különben baj lesz. Arra, hogy fel tudj kelni, hogy odaérj, hogy befejezd, aztán kezd a következőt. Nincs pénzed félretenni. Megöregszel, leromlott a lakásod, mert nem tudtál rá költeni, de már nem érdekel, arra a kis időre, már kibírja. Szegényen éled az öregek unalmas életét. Megint csak az a cél, hogy megéljél, kijöjjél valahogy. Lenézed a fiatalokat, mert úgy látszik(csak látszik), hogy nekik könnyebb és azzal ámítod magadat, hogy te erkölcsileg magasabb szinten vagy. Testednek egyre több baja van, amit nem tudsz már megoldani. Ha szerencséd van, hirtelen halsz meg, ha nem, akkor hosszú fájdalmak közepette, bepelenkázva, mert a többiek nem engedik, hogy fájdalommentesen elaludjál, mert szerintük ők azt jobban tudják, mi a helyes.

okt. 15. 15:33
 104/118 A kérdező kommentje:
Ha a munkás élet alternatívája a szabad éhezés, akkor az nem szabadság. Ergo kötelező dolgozni, ergo nincs választási lehetőséged ERGO RABSZOLGA VAGY.
okt. 15. 15:51
 105/118 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező én mindenben egyetértek veled. Ne haragudj de nem olvastam végig az egészet. Ha lesz időm megteszem.Ha én hajléktalan leszek első éjszaka meghalok. És nagyon félek a haláltól.

A munkahelyekről annyit nem elég a munka ha nem vagy jóba a fonokoddel munkatársakkal akkor véged. Ez egy felsőbb rendű világ nincs egyenlőség. Az ilyen senkik mint én meghalnak.

42/F

okt. 15. 17:53
 106/118 anonim ***** válasza:
78%

105-ös, kérdező, ti mindketten súlyosan depressziósak vagytok. Egyikőtök se senki. Sötét látásmódotok a komoly depresszió következménye. Kezeltessétek és pár év múlva már csodálkoztok majd, mennyire pesszimisták voltatok most.

A világgal valóban van sok baj, de annyira mégse sötét a helyzet.

105-ös, téli hónapokban kilakoltaási moratórium van. Ha nyáron kerülnél utcára, inkább keresnél egy jó bokrot vagy padot és kialudnád magad, utána elmennél szálláslehetőségeket keresni meg ingyenkonyhára étkezni. Annak ellenére, hogy hajléktalannak lenni az egyik legnehezebb élethelyzet, van onnan is kiút. A túlélési ösztön ott is dolgozik.

okt. 15. 21:49
 107/118 anonim ***** válasza:
100%
Mindnesetre ne élősködj másnak a nyakán.
okt. 21. 14:15
 108/118 anonim ***** válasza:
100%
107.: Egyetértek. Viszont lehet, hogy kénytelen lesz igénybe venni az ellátórendszert, az még nem élősködés.
okt. 21. 18:43
 109/118 anonim ***** válasza:
73%
Lol, tudod, ki fogadna vissza. Semmi munka nem jó, van háromezer elvárásod és nyávogsz.
okt. 22. 13:22
 110/118 anonim ***** válasza:
22%

Parazitának tűnsz.

Nem vagy te Magyar Péter ikertestvére?

nov. 1. 22:10
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!