Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a magyarázata annak, ha...

Mi a magyarázata annak, ha egy felnőtt ember nem szereti a gyerekeket?

Figyelt kérdés

2016. márc. 25. 23:34
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
74%
Lehet, hogy őt sem szerették a szülei. Ennek 1000 más oka lehet.
2016. márc. 25. 23:37
 2/55 anonim ***** válasza:
95%
Nem mindenki szereti a gyerekeket. Van akinek nincs türelme hozzájuk, leszívják az energiáját, vagy egyszerűen nem találja meg a közös hangot.
2016. márc. 25. 23:49
 3/55 anonim válasza:
68%
Talán ez így túl általános, és az eddigi tapasztalatokkal voltak bajok. De szóba jöhet egy régi eltemetett emlék, ovis frusztrációk, felnőttkorban kissé kockásított biztonságos élettér. Vannak szuperjópofa kiskölkök is, de való igaz, hogy nem velük vannak kitömve a bevásárlóközpontok. Én sem szerettem a gyerekeket így általánosan, de én minden mással is kritikusabb vagyok. Viszont a saját fiamat imádtam, és szerettem a gyerekkora összes fázisát. Mire megy ki a kérdés voltaképpen? :)
2016. márc. 26. 00:00
 4/55 A kérdező kommentje:
Egy kollegámon filóztam, aki már 50 éves, és minden kapcsolata arra ment rá, hogy nem bírja elviselni a gyerekeket, sajátot meg pláne nem akart soha.
2016. márc. 26. 00:10
 5/55 anonim válasza:
37%
Megkockáztatom, hogy volt egy kapcsolata a szüleivel...és hogy nem volt az a kimondott rózsás gyerekkora, valószínűleg utálta is. Ebből származhat némi irigység a szedte-vedte gyerekek iránt, akiknek megvan engedve, hogy gyerekek lehessenek.
2016. márc. 26. 00:22
 6/55 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nagyon jó kapcsolatom van a szüleimmel, és nem szeretem a gyerekeket.

De szerintem sokkal furcsább szeretni valakit a kora miatt.

Az, hogy valaki 4 éves, nem ok arra, hogy szeressem. A szeretet a megismerés. Egy idegen kisgyereket nem szerethetek, mert nem ismerem.

2016. márc. 26. 00:26
 7/55 anonim ***** válasza:
25%
kerüli a felelőség vállalást
2016. márc. 26. 01:13
 8/55 anonim ***** válasza:
97%

És mi a magyarázata annak, hogy egyesek szerint a gyerekeket mindenkinek azonnal feltétel nélkül szeretni kell?

Te miért nem szereted a Marika nénit? A gyerek is csak ugyanolyan ember mint bárki más, semmivel sem különlegesebb és mint ilyen, lehetetlen, hogy mindenki szeresse, óhatatlanul lesznek olyan emberek akiknek nem lesz szimpatikus. Senki sem szeret mindenkit. Az érzelmeket nem lehet szándékosan kierőszakolni.

2016. márc. 26. 02:40
 9/55 anonim ***** válasza:
34%

Személy szerint én pl. imádtam a gyerekeket.

Viszont amióta itt olvasom a gyíkon, a gyerekek/tinik énközpontú, követelődző, szülőutáló, fröcsögő hozzászólásait, már nem annyira szeretem őket...

:(

2016. márc. 26. 03:39
 10/55 anonim ***** válasza:
87%

van olyan, aki _általában_ nem szereti a gyerekeket, a sajátját viszont imádja. én is ilyen vagyok.

mit szeressek egy idegen gyereken? és ugyanígy: mit szeressek egy idegen felnőttön?

2016. márc. 26. 06:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!