Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mi az egészséges...

Szerintetek mi az egészséges időmegosztás a párkapcsolat és a család között egy felnőtt ember esetében?

Figyelt kérdés

Pár alatt a komoly, több éves; jól működő, stabil kapcsolatot; leendő feleséget/férjet értem, a leendő közös gyerekek anyját/apját értem.

Család alatt azt a családot értem, amiben született az illető, az anyját, apját, testvérét, akikkel nem vagy csak részben él együtt.

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek melyik fontosabb, vagy melyikre kellene több időt szánni, illetve ti, hogy oldjátok meg ezt a kérdést.

Százalékos megoszlást is írjatok légyszi, de persze az indoklásoknak is örülök. (pl.: munkán kívüli szabadidő 50% -át a párra, 50%-át a családra stb.)

2015. okt. 12. 17:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem jó a kapcsolatom a szüleimmel, de amióta van komoly kapcsolatom, nekem a párom a családom, ő az első, hozzá igazítok mindenki mást (és ez kölcsönös). Ettől még a családom is fontos, de hogy egy példát mondjak, mielőtt a párommal megismerkedtem, kb. 2-3 hetente hazautaztam a szüleimhez Pestről (200 km), mióta együtt vagyunk, ez évi 3-4 alkalomra korlátozódik. Próbáljuk a hétvégékből a legtöbbet kihozni, utazgatni, programokat csinálni.

A szüleim ezt szerencsére megértik, nincs belőle gond.

2015. okt. 12. 17:10
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

A párkapcsolat - a nevéböl következöen - egy PÁR élete, ebbe nem tartik bele napi szinten senki más (kivéve a pár gyerekeit, akkor az már családnak nevezendö)

A pár tagjainak szülei, testvérei sokkal kisebb helyet foglalnak el az életben, mert az a múlt, és nem a jelen.

Hét közben munka után a szabadidöt a párral tölti egy egészséges beállítottságú ember, a hétvégék nagyrészét szintén. Havi egy hétvége az, amit valamelyik régi családdal lehetne tölteni - azaz havonta EGY hétvége az, ami nem a párról szól.

2015. okt. 12. 17:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet százalékokat írni, ez nagyon összetett dolog s nehogy már a szabadidő 100%-át másokkal töltse az ember, akkor egyedül mikor lesz? :) OK, nem egyforma az ilyen igény, de millió más körülmény sem egyforma.

Ha a szülőkkel nagyon jó, baráti, beszélgetős kapcsolat van, vagy szükségük van segítségre, plusz 2 km-re laknak, akkor nyilván többet van velük. Ha nem tudnak egymással mit kezdeni, segítséget sem igényelnek és 300 km-re laknak, az ugye más.

S ha van 2 szülő, 5 tesó, 6 nagy- és dédmama, akik 12 helyen laknak és mindenkivel remek a kapcsolat, akkor megint nem elég minimális idő a vérrokonságra, mert akkor szinte semmi nem jut egyre.

Ezt nem számolja ki az ember, hanem ahogy érzi, jön, meg tudja oldani...

Nekem az a logikus, hogy legtöbbet a párjával van az ember, főleg, ha vele is lakik. Hozzá áll legközelebb, vele tervezi az életet... De ez is esetfüggő, kinek mennyire fontos, együtt laknak-e, együtt dolgoznak-e a házon, közös hobbik, miegymás. Mi pl. mindenhova együtt megyünk, számítógépes party, koncert, kiállítás, motoros túra, mivel megegyezik az ízlésünk. Ha az egyik ember otthonülő, a másik pedig szeret több napos motoros túrákat tenni, s ebben mondjuk a tesója partner, akkor elcsúszhatnak az arányok.

2015. okt. 12. 17:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

#2: Ezt ilyen sommásan azért nem lehet kijelenteni. Semmi baj nincs azzal, ha valaki minden héten vagy gyakrabban meglátogatja az édesanyját, ahogy azzal sem, ha valaki soha nem akar másutt lenni egypár órán túl.

Nagyon sokféle körülmény és ember van s nincs sok kőbe vésett szabály.

2015. okt. 12. 17:51
 5/10 anonim ***** válasza:
51%

"azaz havonta EGY hétvége az, ami nem a párról szól."

Az esetleg eszedbe sem jut, hogy ideális esetben a kettő leget egy? Pl. a szülőkkel is programot szervezni, amit a pár nem úgy él meg, hogy akkor most mi "nem együtt vagyunk", hanem valamelyik szülőnél a "kötelező" viziten?

Mi a tágabb családdal is szoktunk kirándulásokat, kerty partit, egyebeket szervezni, ami egyben a párommal is KÖZÖS program.

2015. okt. 12. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Amikor összejöttünk a (későbbi) férjemmel, két-három hetente jártunk haza (Pesten tanultunk). Aztán ez átalakult úgy, hogy sokszor hétvégére is együtt mentünk, hol hozzánk, hol hozzájuk. Amikor összeházasodtunk, már csak úgy havi egyszer mentünk a szülőkhöz, a gyerekek érkeztével előfordult, hogy még ritkábban, ők is jöttek hozzánk.

Én is azt gondolom, hogy a felnőtté váláshoz hozzátartozik az is, hogy az ember új családot alapít (gyerekkel vagy gyerek nélkül), az lesz az elsődleges, és már csak látogatóba jár a szülőkhöz.

2015. okt. 12. 17:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ milyen a viszony a családdal!

Szerintem 60-80%-a a munkán kívül töltött időnek legyen az "új" családé: házastárs, gyerekek. A maradék 20-40% legyen elosztva szülők/testvérek, hobbi és barátok között.

Ez olyan 1,5-2,5 nap hetente, ha napokban számolja az ember. Szerintem reális, nálunk kb. így van, és mindketten jónak érezzük így a férjemmel.

2015. okt. 12. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

Nekem a szüleim és testvéreim nem a múlt, hanem (szerencsére még) a jelen. Anyósomék, sógornőm is.

Hetente többször beszélünk és találkozunk velük. Nekünk így jó.

2015. okt. 12. 19:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Távolság, elfoglaltság, igény kérdése.

Átlag egy hónapban egyszer, de ha közelebb laknának, akkor többször megejteném a látogatást.

2015. okt. 12. 21:36
 10/10 anonim ***** válasza:
28%

Beteg egy kérdés.

Hát, 2 havonta egy hétvége a családdal, a többi a párommal. Akkor az %-ban mennyi? 1-99? Most hirtelen fejbenszámoltam, 1,5%-98,5%, ha jól számoltam.

2015. okt. 12. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!