2 felnőtt ember mennyit adjon bele a háztartásba?
21 évesek vagyunk, eddig külön éltünk albérletben, de most odaköltözünk a szüleimhez, mert a párom ott kapott munkát, ahol ők élnek, és azonnal kezdeni kell, nincs időnk albérletet keresgélni egyenlőre. Persze ez csak átmeneti megoldás, nem akarunk örökre ott lakni, de igazából nagy a ház, szüleim rendesek, szóval lehet, hogy akár 1 évig is ott maradunk.
Én 3 éve igazából eltartom magamat, most is van folyamatos munkám és a páromnak is, szóval konkrétan tényleg az érdekelne, hogy mennyit kellene leadnunk havonta ahhoz, hogy a szüleimnek nullára jöjjünk ki? Anyukám munkanélküli tehát ő főzne, vásárolna, satöbbi. Akkor ott van ugye a rezsi, a víz, villanyszámla többlet. Személyes dolgainkat természetesen magunknak vesszük. Elég sokat is eszünk! Szerintetek mennyit adjunk oda? Eddig csak az albérletünk volt 50 ezer + a rezsi 20 ezer, azaz összesen havonta 70e ft, és még ezen felül az étel stb.... Most ez ugye nem lesz, plusz a páromnak itt több lesz a fizetése is. Tudom, hogy anyukámék nem akarnak "hasznot" belőlünk és én sem szeretném, ha miattunk nekik kellene akár 100 ft-tal is többet költeniük havonta. Szerintetek mennyit adjunk?
Én annyit adnék amennyit az albérletben költöttünk rezsire ételre összesen. Ez olyan 50-60000 nálunk, de lehet, hogy sok is.
A szüleid mennyit várnak el? Mert lehet, hogy amúgy főz levest, jut egy-egy tányérral nektek is. Akkor nem kell megvegyed mondjuk a levesbevalót.
Beszéljétek meg. De kezdetben olyan 50000 mondjuk.
Kérdezd meg!
A rezsikülönbözetet mindenképpen, és azon felül az ételért is.
+ Én nem hagynám, hogy az anyukám cipekedjen ránk is a boltból (még akkor se, ha esetleg autóval intézi). A főzést se hagynám rá egészben. Még akkor se, ha esetleg mi 12 órában nyomjuk, ő pedig otthon van. Attól még hogy ráér és esetleg még szívesen is csinálja, ez kicsit sok. Nem hotel a lakásuk.
2-es: kinek, hogy. Nekünk 100 kettőnkre a rezsi és az étel, úgy hogy 60-70 csak a kaja.
Hűűű ez nem olyan kérdés amit akárki meg is tud válaszolni... Ezt csak a szüleiddel tudod megbeszélni hogy mennyit szerintem.Egy biztos nullára kell kihozni mindig a számlákat,szóval nem lesz nehéz osztani szorozni!
Azt azért írtam hogy ezt nem sokan fogják tudni megválaszolni,mert itt mindenki más körülmények közt él,valakinél jobban fogy a gáz vagy a víz vagy valami éppen többe kerül,nem mindegy hogy a háztartási gépek is mennyit fogyasztanak,ez mindenkinél más.
Kevés! :)
Amúgy miért nem a szüleiddel beszéled ezt meg?
Kérdezd meg hogy mennyit adj majd haza.70 ezer két emberre?vagy fejenként? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!