Mennyire jellemző, hogy az ember pénzzel támogatja a már felnőtt gyerekeit?
26 éves vagyok, testvérem nincsen, édesapám sajnos már nem él. Szigorúan véve a "család" fogalmát, csak anyukám és én vagyunk egymásnak.
Iskola befejezése után 3 éve dolgozom, eltartom magam, de sajnos nagyon messze kaptam munkát az otthonomtól, így albérletben élek, ami szinte minden pénzt elvisz, amit egyébként félre tehetnék. Nem mentem el ebből a városból, mert úgy alakult, hogy itt találtam párt magamnak(itt dolgozik ő is).
Hamarosan együtt szeretnénk lakást venni (a párom és én), az árának a felét anyukám adná nekem a saját pénzéből. Örökölt egy házat (anyukám), amit ha elad, természetesnek veszi, hogy ha nekem bármire kell majd, akkor odaadja annak a pénznek is a nagy részét. Nem kölcsönbe adja és nem kéri vissza, nem "segítségnek" fogja, hanem alapvető dolog nála, hogy bár felnőttem, a pénze nem a "pénze", hanem a "pénzünk", ami ugyanúgy az enyém is, mint az övé.
Mennyire jellemző ez más családoknál?
A barátom szülei neki azt mondták, ha tudnának is neki pénzt adni, azt is csak kölcsönbe adnák oda.
Engem és a tesómat támogat anyukám (én is 26 vagyok).
Anyunak is az a felfogása, hogy az ő pénze a mi pénzünk.
Gyerekként, tinédzserként el se hittem volna, hogy gyerekek segítik a szüleiket anyagilag, mert anyukám mindig dolgozott, és mindig jól keresett, most is majdnem négyszer annyit keres, mint én.
Normalis csaladokban segitik egymast a tagok.
De ha anyukad orokolt egy hazat, es eladja, akkor illeteket kell fizetni az eladas utan, ha nem ingatlanvasarlasra forditja. Igy erdemes elgondolkoznia azon, hogy a lakasba betett penz ertekeig bizonyos szazalekot az o nevere irjatok, es a te haszonelvezeted legyen rajta.
Hát ha nem is annyira általános, de nagyon jó dolognak tartom. Én is azon leszek, hogy ha tudom megkönnyítsem a gyerekeim életét anyagilag is. Helyettük megoldani úgysem tudom, de ha tudok akkor segítek.
Minket anyósomék támogatnak, mármint anyósom. Néha már szégyellem magam hogy a férjem elfogadja, de hát az ő anyukája, szívesen adja, így én is hálás vagyok, csak fura. Az én szüleim nem ilyenek.
Szerintem az lenne a normális, ha senki nem lenne rászorulva a támogatásra, ha az idősök és a fiatalok is tudnának nyugodtan élni.
Nálunk fordítva van, a párom 28 én 25 mi segítjük a családunkat. A párom szülei rokkantnyugdíjasok, alig van pénzük. Anyukám egyedül van, van egy rossz vállalkozása, de más lehetősége nincs :( Mi segítjük őket anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!