Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire jellemző, hogy az...

Mennyire jellemző, hogy az ember pénzzel támogatja a már felnőtt gyerekeit?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, testvérem nincsen, édesapám sajnos már nem él. Szigorúan véve a "család" fogalmát, csak anyukám és én vagyunk egymásnak.

Iskola befejezése után 3 éve dolgozom, eltartom magam, de sajnos nagyon messze kaptam munkát az otthonomtól, így albérletben élek, ami szinte minden pénzt elvisz, amit egyébként félre tehetnék. Nem mentem el ebből a városból, mert úgy alakult, hogy itt találtam párt magamnak(itt dolgozik ő is).

Hamarosan együtt szeretnénk lakást venni (a párom és én), az árának a felét anyukám adná nekem a saját pénzéből. Örökölt egy házat (anyukám), amit ha elad, természetesnek veszi, hogy ha nekem bármire kell majd, akkor odaadja annak a pénznek is a nagy részét. Nem kölcsönbe adja és nem kéri vissza, nem "segítségnek" fogja, hanem alapvető dolog nála, hogy bár felnőttem, a pénze nem a "pénze", hanem a "pénzünk", ami ugyanúgy az enyém is, mint az övé.

Mennyire jellemző ez más családoknál?

A barátom szülei neki azt mondták, ha tudnának is neki pénzt adni, azt is csak kölcsönbe adnák oda.

2014. márc. 19. 14:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Igen, amit példát leírtál, tipikus példája a visszaélésnek. Sajnos ilyen van. Nincs ellenvetésem, na. :-D
2014. márc. 19. 17:43
 22/25 anonim ***** válasza:

szerintem az a normális ha a szülő ad a gyerekének a lehetőségein belül. a sírba nem viheti a vagyonát, miért ne segítené azt, aki a legközelebb áll hozzá?

kaptam egy lakást a családomtól, nem rinyáltam érte, nem követelőztem, ők ezt azért adták nekem hogy legyen mivel elindulnom az életben. más segítséget nem kérek, amiben tudom én támogatom őket, eltartom magam.

ugyanígy én is tervezem hogy majd veszek lakást a gyerekemnek, folytatva a családi hagyományt.

2014. márc. 20. 21:23
 23/25 anonim ***** válasza:

Csaladon belul aki tud segiti a masikat. A forditottja is gyakori, hogy a felnott gyerek tamogatja az idos szuleit.

Nekem ez normalis, es nem szoktuk irni hogy ki mikor mennyit, ok se vezettek kis kockas fuzetbe mennyibe kerult engem felnevelni :)

2014. ápr. 14. 17:14
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag megengedhető normális, engem is támogattak havi szinten, és még most is meglep anyukám ezzel azzal.
2014. ápr. 15. 12:05
 25/25 anonim ***** válasza:
Teljesen termeszetes. Nekem kozos az egyik szamlam anyammal,ha nekem kell segitsege, akkor o segit, ha neki,akkor en, a szamlan levo penzemre guy tekintek, hogy az az ove is, ha szuksege lenne ra.
2017. nov. 9. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!