Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 felnőtt ember mennyit adjon...

2 felnőtt ember mennyit adjon bele a háztartásba?

Figyelt kérdés

21 évesek vagyunk, eddig külön éltünk albérletben, de most odaköltözünk a szüleimhez, mert a párom ott kapott munkát, ahol ők élnek, és azonnal kezdeni kell, nincs időnk albérletet keresgélni egyenlőre. Persze ez csak átmeneti megoldás, nem akarunk örökre ott lakni, de igazából nagy a ház, szüleim rendesek, szóval lehet, hogy akár 1 évig is ott maradunk.

Én 3 éve igazából eltartom magamat, most is van folyamatos munkám és a páromnak is, szóval konkrétan tényleg az érdekelne, hogy mennyit kellene leadnunk havonta ahhoz, hogy a szüleimnek nullára jöjjünk ki? Anyukám munkanélküli tehát ő főzne, vásárolna, satöbbi. Akkor ott van ugye a rezsi, a víz, villanyszámla többlet. Személyes dolgainkat természetesen magunknak vesszük. Elég sokat is eszünk! Szerintetek mennyit adjunk oda? Eddig csak az albérletünk volt 50 ezer + a rezsi 20 ezer, azaz összesen havonta 70e ft, és még ezen felül az étel stb.... Most ez ugye nem lesz, plusz a páromnak itt több lesz a fizetése is. Tudom, hogy anyukámék nem akarnak "hasznot" belőlünk és én sem szeretném, ha miattunk nekik kellene akár 100 ft-tal is többet költeniük havonta. Szerintetek mennyit adjunk?

2014. máj. 27. 17:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Miután az albérleti díj általában kevesebb, mint, amit két ember kajára elkölt... KEVÉS!

Mind azt írtuk neked, hogy rezsi + kaja (és segíteni ezerrel)! Nehogy már a munkanélküli anyukádon spórolj (plusz még dolgozzon is rátok)!

Más az, ha megszorul az ember, és a szüleihez hazamenekül, és más az, ha egyébként is megélne a lábán, s lassan már a szüleinek van kevesebb, mégis a nyakukra telepszik.

2014. máj. 28. 08:27
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért nem kell nekem esni, azért is tettem fel a kérdést, mert nem tudom, mennyi a reális. Ugyanis amint lett munkám (18 éves koromban) elköltöztem otthonról, előtte meg amíg nem volt munkám és kiskorú voltam addig meg természetesen nem kellett leadnom otthon semmit. Szóval először vagyok ilyen helyzetben, hogy valakivel osztozni kell a háztartás költségeim, ezért is tettem fel a kérdést! De tényleg köszi a válaszokat. Azért fejenként 70 ezret nem tudunk adni, annyira mi sem állunk jól. 100 körül van a max. amit oda tudnánk adni, ez az én fizetésem, és akkor a páromé még ott lenne magunknak... Amúgy azért nem a szüleimet kérdezem, mert ők úgyis azt mondták hogy ne adjunk semmit, vagy valami nagyon minimális összeget mondana, ami egyáltalán nem lenne reális a megemelkedett költségekhez képest, mondjuk mondana 30-40 ezer ft-ot, és nyilván én is tudom, hogy ez kevés. Szóval kész tények elé akarom állítani.
2014. máj. 29. 14:34
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ha 100-at odaadtok,akkor a párod fizetése bőven elég elherdálásra! :)

De komolyan! irigylésre méltó hogy lesz úgymond ennyi felesleges pénzetek,amit majd magatokra tudok költeni!

És anyudékkal ne légy spúr!Ők neveltek fel téged,rengeteg pénzükbe voltál a szülőknek,néha ha tudod azért valamivel viszonozd! :)

2014. máj. 29. 14:52
 14/14 rejtjel válasza:
A kaja nagyon sokba van, több, mint a rezsi. De ezt biztosan tudod, ha eddig együtt éltetek. A rezsi felét add oda a számlák alapján, plusz 50 ezret a kajára. A rezsitektől függ, hogy ez mennyi. Egyébként nemcsak ez van, ki veszi pl. a mosószert, tisztítószereket, WC papírt, stb? Az is elég sokba tud kóstálni...
2014. jún. 19. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!