Ez normális, ha felnőtt ember létemre irányítanak a szülők?
Bocs, de szerintem alapból egyáltalán nem normális, ha egy 18 évnél idősebb embert a szülei befolyásolnak, hogy mikor mit csináljon és hogyan?
Egy szülő dolga az, hogy ÉLETRE nevelje a gyerekét. Erre van 18 éve!!!
Az a szülő, aki azt hiszi, hogy joga van 18. életévét betöltött gyerekének az életét irányítani, az nagyon elvan tévedve!
Természetesen, amíg a gyermek otthon lakik (18. életéve után is) vannak szabályok, amiket be kell tartania, még ha irreálisnak is tűnik (pl. este 10re legyen mindennap otthon).
Ha ilyen előfordul és a FELNŐTT "gyermeknek" nem felel meg a játékszabályok betartása, akkor meg kell találnia a módját, hogy elköltözzön és ÖNÁLLÓ életet kezdjen, amiben saját magát tartja el. Akkor már ugye bár azt csinál, amit akar!
Na, most a válaszom a problémára:
Ha ott laksz náluk, akkor mint írtam: vannak dolgok, amiket be kell tartanod. Független, hogy "taknyos" 18 éves vagy, vagy esetleg egy 30-40 éves "anyámasszonykatonája!".
Ha ez nem tetszik, mert láthatólag ugyebár nem, akkor tessék megtalálni a módját, hogy eltudj otthonról költözni és SAJÁT életet kezdj.
Ha ez sikerül és összejön, akkor annyit dohányzol, amennyit akarsz, arra költöd a pénzed, amire akarod, stb..
Mondjuk, ha otthon laksz, akkor egyértelmű, hogy a rezsibe nyilván be kell szállnod egy minimális összeggel, de az, hogy a többi megkeresett pénzeddel mit kezdesz .. ahhoz aztán tényleg nincs közük.
Először is, míg otthon laksz, addig szerintem nincs okod reklamálni.
Másodszor meg, akármennyi idős is leszel, mindig a gyerekük leszel, a gyerekeket pedig irányítani kell. Te is ilyen leszel majd amikor felnősz (igazából).
"nem ihatok nagyon, dohányozni meg egyáltalán nem lehet, pedig felnőtt eber vagyok!"
Miért pontoztok le? Ebben igazuk van a szülőknek, nem létszükség se a cigi, se az alkohol.
"NÉHA CSak gyülölni tudom őket (főleg ha még isznak is)"
Inkább mutassanak példát...
Velem azt csinálták hogy elmentem koliba, tanultam egy bizonyos szakmát, gyakorlaton és elméleten vettem részt, csináltam rendesen a dolgom. Egy nap 8szor felhívtak a szülők, nem vettem fel mert le voltam mindig némítva, de egyébként mindig visszahívtam őket, majd mással is felhívattak, apám mint az állat obszcén szavakkal illetett, elküldött a k an.yámba. 22 éves vagyok és még mindig irányít, pedig nem teszek semmi olyat, azt is ellenezte hogy elmenjek tanulni egy adott általam választott városba, és még a barátnőmet is minden hulladéknak elhordja. JA és nem cigizek, nem iszok, nem csavargok. Egyszer elmentem a tescoba ami kb itthonról olyan 15-20 percnyire van, felhívott hogy hol vagyok, mondtam neki hol, erre mire hazamentem mint a kutyával úgy beszélt velem. Így fejezte ki magát: "Azt sem bánom ha egész nap dö.glik az ágyban, de tudjam hol van."
Múltkor mikor beszéltünk olyan megjegyzést fűzött hogy bárcsak keresnék magamnak egy fa.sza csajt, mert ugye a barátnőm egy ro.hadék az ő szemében. Mikor szegény eljött hozzánk úgy nézett ránk mint egy utolsó szemétre, ha el akartunk menni valahová sosem tetszett neki, nem is mertünk kimenni a szobából sem. Ha estérte ér be a vonatom mindig mondja hogy miért jövök ilyen későn nem szereti ha sötétben érek haza (megjegyezném este 6-7 óra környékén), Egyszóval bajod van? Nem jó otthon? Netán az a bajod hogy nem adnak pénz ájfónra? Ez legyen a legnagyobb problémád, mert nekem aztán nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!