Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják annyian a...

Miért utálják annyian a gazdagokat?

Figyelt kérdés
Én gazdag vagyok, de az ismerőseim nagy része nem tudja rólam, mert nem hívom fel magamra a figyelmet, nem járok szuper autóval, nincs hiper szuper okostelefonom, meg márkás cuccokat se nagyon hordok. Így előttem is lazán beszélnek az ismerőseim arról, hogy mennyire utálják a gazdagokat, én meg persze ilyenkor csak lapítok, meghúzom magam, de nem értem, miért kell mindig másokkal foglalkozni. Nekem pl. a szerelmi életem egy katasztrófa, mindig pont olyan lányba zúgok bele, aki ezt nem viszonozza, sosem volt még komoly párkapcsolatom, mégsem irigykedem azokra, akik boldog párkapcsolatban élnek. Felőlem legyen minden ember boldog, és gazdag, nekem bőven elég ha a saját dolgaim jól alakulnak. Sosem kívántam másoknak rosszat, mert attól hogy valakinek jobb dolga van mint nekem, attól nekem még nem lesz rosszabb.

2015. okt. 28. 11:11
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Nekem bejött, bocs! ;)

Gondoltam, hogy jön a kifogás! Nem milliárdokról van itt szó, hanem olyan életről, olyan kitűzött célokró, amit el szeretnél érni!

2015. nov. 2. 11:19
 42/48 anonim ***** válasza:
Kifogás? Hol is?
2015. nov. 2. 11:23
 43/48 anonim ***** válasza:

"Ezt a sz*ar demagóg mesét még én is elhittem kb 16 évesen, aztán elég csúnyát koppantam mikor kikerültem a nagyvilágba."

Mi ez, ha nem kifogás? Meg se próbálod, felesleges tenni érte, mert úgyis csak mese, gyerekek hiszik el... ;)

2015. nov. 2. 11:38
 44/48 anonim ***** válasza:
58%

A nagy jóléted elvette az eszed, és már szöveget sem tudsz értelmezni.

"aztán elég csúnyát koppantam mikor kikerültem a nagyvilágba."- Miután megpróbáltam érvényesülni...

2015. nov. 2. 11:54
 45/48 anonim ***** válasza:

Ne személyeskedj!

Én is estem pofára, de felálltam, és újra próbáltam - a nagyvilágban!

És el is értem, amit akartam! Nem az én szövegértelmezésemmel van probléma, hanem a te önsajnálatoddal! Pont ez a különbség közted és köztem! Ezért tudom én elérni a céljaimat, és ezért nem sikerült neked eddig! De teljesen mindegy, ha neked így jó, akkor ok. De akkor ne keseregj itt, hanem fogadd el a helyzetedet! Ha nem tudod elfogadni, akkor állj fel, és tegyél érte, hogy olyan legyen amilyet szeretnél!

Tudod, nem akarásnak nyögés a vége! ;)

2015. nov. 2. 15:04
 46/48 anonim ***** válasza:
A 3., 5., 6.-os válaszhoz csatlakozom.
2015. nov. 3. 10:07
 47/48 anonim ***** válasza:

"az ember anyagi helyzete, főleg gyerekkorban, nagyon is közrejátszik a személyiség kialakulásában. Alap jelenség, hogy a szegényebb körülmények között nevelkedett emberek javarészt önzetlenebbek is. De ez csak egy példa volt a sok közül."

Ez nem igaz. Egyáltalán nem önzetlenebbek, csak a saját osztályukkal (anyagi háttér, munka, lakóhely) összetartóbbak. Nagymamám mesélte, hogy fiatalként a szomszédok nagyon összetartóak voltak, mindig megosztották egymással, amijük volt. Ugyanakkor "paraszt" (már bocsánat), és sose tudta megbocsátani a lányának, anyukámnak, hogy az értelmiségi apukámhoz ment feleségül. Zsigerből utál mindenkit, aki nem a földeken dolgozik és van mit a tejbe aprítania, ha nem szeretne engem és anyukámat, és nem kedvelné emberileg apukámat, minket is szidna.

2017. aug. 2. 12:40
 48/48 anonim ***** válasza:
A szegényekre az a jellemző, hogy a rosszban összetartanak, de amint valakinek "felviszik a dolgát", főleg a közösségből (nyaralás, előléptetés) ellene fordulnak, és kibeszélik.
2017. aug. 2. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!