Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálják a gazdagokat?

Miért utálják a gazdagokat?

Figyelt kérdés

2012. dec. 12. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
35%

Van, aki személyes, rossz tapasztalat miatt, van, aki irigységből en block mindegyiket utálja, emberi minőségétől függetlenül.

Meg kell hagyni, azonban, hogy sok ember elszáll magától, ha pénzhez jut, és itthon hagyományai vannak pl. a kettős könyvelésnek és egyéb finomságoknak.

Ha te normálisan viselkedsz mindenkivel, és nem a pénztárcája alapján viszonyulsz az emberekhez (tehát tisztelettel, emberi hangon beszélsz a bolti eladóval, nem csak a bankigazgatóval), mégis piszkálnak, az semmi másból nem fakad, csak is irigységből.

2012. dec. 12. 20:33
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
Legtöbb esetben valóban az irigykedés áll a háttérben, de ez nagy általánosítás.
2012. dec. 12. 20:35
 3/9 anonim ***** válasza:
18%
KIÉRDEMELTÉK.
2012. dec. 12. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:
49%
Utálják őket? A többi kérdésben mindig azon problémáznak, h a lányok a gazdagokat szeretik. xD Amúgy, ha valaki utálja őket, az irigység miatt van, de ez nem korlátozódik a gazdagokra, valaki szimplán mindenkit utál, aki gazdagabb, szebb, sikeresebb, okosabb, stb. Ha valaki ilyesmik alapján ítél el másokat, azt nem is akarom baràtnak, szóval utáljanak nyugodtan. :)
2012. dec. 12. 20:47
 5/9 A kérdező kommentje:
3.:Van aki gyilkolásokból lett gazdag.
2012. dec. 12. 21:04
 6/9 anonim ***** válasza:
9%
mert náluk vannak az anyagi eszközök, hogy azt valami normálisabb világ kialakítására használják és tesznek rá.
2012. dec. 12. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Mert mások gazdagsága tükröt tart elénk: ÉN MIÉRT NEM VITTEM SEMMIRE?! Innen már csak egy lépés a düh: há' nehogymá' én érezzem rosszul magam! Nehogy be kelljen ismernem, hogy elcsesztem! Az a hülye gazdag meg biztos csalással lett gazdag!
2012. dec. 13. 01:43
 8/9 anonim válasza:
79%

Magyarorszagon a tenyleg tehetos reteg dontö resze a rendszervaltas utan bearamlo multik kiszolgalojakent / regi partkapcsolatokat kamatoztatva gazdagodott meg.

Ehhez tul nagy esz vagy szorgalom nem kell csupan jo idoben jo helyen lenni, ergo szerencse...szerintem ehhez kotheto a negativ "közvelemeny".

Tisztesseges modon, munkaval elerni szerintem csak par szaz milliot esetleg par milliardot lehet es azt is nagyon nehezen. Az ezen felul felhalmozott penz legtöbb esetben mar masok kizsakmanyolasabol/atvagasabol szarmazik. Vegyuk a HM tulajat Stefan Perssont. Ö napi ~350 milliot keres es a kajman szigeteken 1%ot adozik utanna .A munkasainak pedig napi 200 forint korul fizet azsiaban, olyan korulmenyek kozott dolgoztatja oket, hogy kb nemzetkozi felhaborodas targya mar... Nagy vagyont csak kereskedesbol, masok munkajanak a lefölözesebol lehet osszeszedni, es ezt valamilyen szinten az atlagember is erzi,meg ha nem is tudatosult benne. Innen az utalat.

Mondjuk gyk-t olvasva az jön le hogy mar az is gazdag aki havi fel-1 milliot keres, van egy jobb autoja talan egy haza is.Az ilyen emberekre valo irigyseget nem ertem. Ez a normal lethez szukseges kereset kb, semmi extraval. Azt hogy ezt sokan mar gazdagsagnak elik meg az mar a politika hibaja...

2012. dec. 13. 13:43
 9/9 anonim ***** válasza:
13%

Minden éremnek két oldala van, kérdező.

Ezen gondolkodj el; érdemes!

2012. dec. 13. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!