Miért utálják annyian a gazdagokat?
Ja mindenki maga tehet a sorsáról.
Kezdjük ott, hogy az USAba akartam születni és 2m magasnak, de ez jutott. Persze lehet tenni mindenért, de a múltadat már nem változtathatod meg, így 40-50 évesen éred el azt amit más 20 évesen. De ne panaszkodj, mert valaki még a te szinted sem éri el soha. Megint más meg 10-szer annyit ér el.
Különbséget kell tenni gazdag és gazdag között.
- Aki úgy lett gazdag, hogy megdolgozott érte, sokat tanult, stb (pl vállalkozó és sokaknak ad munkát), azt természetesen nem utálja senki (max irigységből sok ember), arra én felnézek.
- Aki úgy lett jómódú/gazdag, hogy csak a szülei azok, mindent a feneke alá toltak, vagy összelopta, összekorrumpálta, összecsalta a vagyonát, azt hadd engedtessék már meg, hogy utálja az átlag ember. Lásd Andy Vajna. Nyalja a kormány hátsóját, így kapja a milliárdos pályázatokat.
Sajnos elmondható, hogy a mai világban 10 gazdag emberből 8-9 bizony nem tisztességesen szerezte a vagyonát, hanem összelopta, vagy kormányközeli és dől hozzá is az adófizetők pénze. Ugyanez volt a trafik botrány is.
Kérdező szerintem ne vedd magadra. Az átlag magyar ember a gazdagok alatt a korrupt, adófizetők által meggazdagodott, csaló politikusokat érti, lásd Szijjártó, Lázár, stb.
Aki megdolgozott érte, vagy szerencséje volt (lottó), vagy a szülei tehetősek DE nem kérkedik vele, azzal semmi gondom sincs, és szerintem az átlag embernek sem.
Kérdező, az ismerőseid sem ezeket szidják, hanem azokat, akik loptak, csaltak, vagy apuci-anyuci pénzeli a gyereket aki felvág a (szülei) vagyonával meg a cuccaival.
Nagyon sok az olyan gazdag, tehetős, jómódú ember, aki nem tisztességes úton gazdagodott meg, speciel a politikusok 99%-a pont ilyen. Én is köpök az olyan beképzelt, az igazi világról semmit sem tudó elkényeztetett barmokra, mint OV lánya, akinek az apja finanszírozza közpénzből a félévenkénti 15 millió forintos tandíjat Svájcban, majd még van képe a csajnak kijelenteni, hogy a nép ne kössön bele, mert ő önálló, és nem függ az apjától. Az ilyeneket én is jól képen
törölném, hogy térjen már észhez.
Kérdező a leírtak alapján te nem ez a kategória vagy. Ne vedd magadra a sértéseket, nyilván nem neked szólnak. A felszínes embereknek meg állandóan szidniuk kell valakit, ebben semmi különös nincs.
Kedves kérdező!
Nagyon gazdag családból származom, de ezt amennyire lehet, titkolom. Igen, a szüleim a fenekem alá raktak mindent eddig, házat, prémiummárkás autót, a tandíjam első részét, stb. De... Mindezt azért kaptam, mert dolgozom már 10 éves korom óta velük együtt a vállalkozásunkban. Ez mellett tanulok és egy teljesen más területen kimagaslóan sikeres vagyok, ahol a szüleim nem is tevékenykednek, tehát semmilyen kapcsolatom nincs senkivel sem. Külföldön élek és ott is az átlag felett jóval. Nem tudom, hogy utálnak -e, vagy sem, nem foglalkozom jelentéktelen emberek véleményével. A legtöbb barátom már gyerekkorom óta az, nagy részük anyagilag átlagos körülmények közt él és mégsem támadnak, vagy utálnak.
"Nagyon gazdag családból származom, de ezt amennyire lehet, titkolom."
Akkor jó nagy marha vagy, már ne is haragudj. Élvezhetnéd az életet, ahelyett, hogy kényszeresen másoknak akarj megfelelni. Szerinted mennyit ér az olyan emberek barátsága, akik csak azért fogadnak el téged, mert nem tudják, hogy gazdag vagy? Akkor ezek az emberek még véletlenül sem önmagadért szeretnek, azt a hamis képet kedvelik, amit mutatsz nekik!
A szegények önzetlenebbek? :D
Haha, na ne nevettess! A mesében kedves, a mesében!
Gyerekkortól ezt nyomják az emberbe. Minden mesében a szegénylegény nyeri el a királylány kezét, a szegénylegény kapja a fele királyságot, a szegény ember szakadt lányát választja a királyfi.
Sajnos ez beleivódott az emberekbe!
Ugyanúgy van kedves, jólelkű gazdag, mint ahogy önző, rosszmájú, gonosz szegény.
És őszintén szólva, sokkal több önző embert ismerek az átlagból, mint a gazdagok közül!
Ahogy már írták, mindenki nézzen tükörbe, és gondolkozzon el ki a felelős az életéért! Elárulom, nem más ember! Mindenki saját sorsának kovácsa!
"Ugyanúgy van kedves, jólelkű gazdag, mint ahogy önző, rosszmájú, gonosz szegény.
És őszintén szólva, sokkal több önző embert ismerek az átlagból, mint a gazdagok közül! "
Ezek pszichológiai és statisztikai kutatások eredménye, ha akarod linkelek, de az nem ellenérv, ha találsz néhány kivételt.
Nem beszélve arról, hogy szegényebb emberekről van szó, nem átlagosakról.
Statisztika... Hmm, hallgattam szociológiát, tudom hogy működik!
Ez tapasztalat, nem statisztika! Beszélhetünk nagyon szegényekről is... Tanulmányaim alatt volt szerencsém valóban szegény helyeken, igazán szegény emberekkel beszélgetni!
Most pedig én is a "jómódúak" közé tartozom, és nagyon sok igazán gazdag embert is megismertem!
"Tanulmányaim alatt volt szerencsém valóban szegény helyeken, igazán szegény emberekkel beszélgetni!
Most pedig én is a "jómódúak" közé tartozom, és nagyon sok igazán gazdag embert is megismertem!"
Mint mondtam, egyéni tapasztalataid nem összemérhetőek több ezres egységgel dolgozó felmérésekkel. Gratulálok, hogy téged pont jó emberek vesznek körül, ez ritka.
"Ez tapasztalat, nem statisztika!"
? Mi olyan lényegbeli különbség van a kettő között, hogy ne kelljen elfogadnod a statisztikák eredményét? Egyébiránt, igen, igazad van abban, hogy néhány szám nem tudja lefedni a társadalmat, de a korrelációt már bizonyították a pszichológusok, innentől kezdve érveket is felsorolhatnál a magad igazára, máskülönben inkább hiszek a brit tudósoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!