Miért utálják annyian a gazdagokat?
"Javarészt azon múlik az egész életed hogy jómódúak-e a szüleid vagy nem. Néhány ritka kivétellel. A többi mind hazugság."
Ezzel ezt a kijelentésemet igazolod igaz?
"Miert? Az apja megdolgozott erte, azt ad a gyereknek amit akar. Neked mi kozod hozza?"
Senkinek sincs köze hozzá, de nem ad semmit a gyereknek az, ha minden adott. Mármint jellemben.
Szegény családból származom, és nem utálom a gazdagokat (mondjuk aki menőzik vele, azt elfogadni nem tudom), de ez jár néhány rossz érzéssel. Nem tudok a barátaimmal szórakozóhelyekre elmenni, együtt ebédelni és ezt csak megnehezíti az a jelenség, mikor természetesnek veszik, hogy mindegyikük azonos anyagi hátérrel rendelkezik és ebből kiindulva gondolkodnak.
Egyszer véletlenül összeöltöztem egyik ismerősömmel, akinek véleménye abból állt, hogy "de tegnap is ez volt rajtad, váltsd le"...odáig nem jutott el, hogy nincs mindenkinek olyan ruha kollekciója, hogy minden napra más jöjjön ki...
Emiatt senkit sem lehet hibáztatni, de ez nem változtat az igazságtalanság érzésén. És igen, sokan rosszul dolgozzák föl a helyzetet...de erre vagy rájönnek maguktól, vagy mérgelődnek továbbra is.
Csak buta emberek éreznek érzelmeket ok nélkül.
Személyiségnek és gazdagságnak semmi köze egymáshoz még is utáják gazdagokat miközben nem ismerik őket.
Unlogical.
"Javarészt azon múlik az egész életed hogy jómódúak-e a szüleid vagy nem. Néhány ritka kivétellel. A többi mind hazugság."
Ez csak egy rohadt nagy baromság.
Aki ezt hiszi, fingja sincs miről szól élet igazából.
sajnos irigység játszik szerepet. hajlamosak sokan azt hinni, hogy aki gazdag, annak is született, csalt, lopott, nem érdemli meg.
meg sem fordul a fejükben, hogy meg dolgozott érte valaki.
én azt sem ítélem el, aki nyert, ha szerencséje volt, nem tudom miért kell utálni..
"Személyiségnek és gazdagságnak semmi köze egymáshoz még is utáják gazdagokat miközben nem ismerik őket."
Ezt egy pszichológussal beszélt meg, mert az ember anyagi helyzete, főleg gyerekkorban, nagyon is közrejátszik a személyiség kialakulásában. Alap jelenség, hogy a szegényebb körülmények között nevelkedett emberek javarészt önzetlenebbek is. De ez csak egy példa volt a sok közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!