Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják annyian a...

Miért utálják annyian a gazdagokat?

Figyelt kérdés
Én gazdag vagyok, de az ismerőseim nagy része nem tudja rólam, mert nem hívom fel magamra a figyelmet, nem járok szuper autóval, nincs hiper szuper okostelefonom, meg márkás cuccokat se nagyon hordok. Így előttem is lazán beszélnek az ismerőseim arról, hogy mennyire utálják a gazdagokat, én meg persze ilyenkor csak lapítok, meghúzom magam, de nem értem, miért kell mindig másokkal foglalkozni. Nekem pl. a szerelmi életem egy katasztrófa, mindig pont olyan lányba zúgok bele, aki ezt nem viszonozza, sosem volt még komoly párkapcsolatom, mégsem irigykedem azokra, akik boldog párkapcsolatban élnek. Felőlem legyen minden ember boldog, és gazdag, nekem bőven elég ha a saját dolgaim jól alakulnak. Sosem kívántam másoknak rosszat, mert attól hogy valakinek jobb dolga van mint nekem, attól nekem még nem lesz rosszabb.

2015. okt. 28. 11:11
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Sörpocak... Biztos te jobban tudod, hogy mit tanultam, és mennyit foglalkoztam társadalomkutatással!

De ezt tegyük félre! Ma már teljesen más munkám van. Nem 5 személy alapján szűrtem le. Sok és sokféle ember között mozgok, különböző helyzetekben, helyeken, településeken.

A kis zsákfalutól kezdve a budai villáig!

Szóval van rálátásom a témára! Gazdag körökben mozgok, mint már írtam. Nyilván van néhány gennyláda. Ugyanúgy, mint a szegények között is! De ez nem a vagyon, illetve a vagyon hiánya miatt van. Ez egyszerűen viselkedés! Egy biztos, gazdag pasi még nem markolt a seggembe az utca közepén "de megbsznlak" kiáltással! Ellenben szegény környéken ez bizony megtörtént! És tudnék mesélni számos esetet, hidd el sokmindent láttam és tapasztaltam! Mint írtam, a legszegényebb háztartásban is jártam, és a legluxusabb budai gazdagságot is ismerem! Részese voltam annak is többek között, ahogy összefognak a gazdagok egy beteg kisfiúért. És én is szoktam jótékonykodni. Csak a gonosz gazdagok ezt nem verik nagy dobra. Ha pedig valamilyen oknál fogva mégis, akkor ismét csak rosszak, mert felvágnak vele. Kicsit olyan ez, mint a nyuszika és a sapka esete. Ha van rajta az a baj, ha nincs rajta az... Én nem mutogatom amim van, de nem is titkolom. Nem irigykedem azokra akiknek több van, inkább motiválnak, megnézem mit csinálnak máshogy, jobban, mint én.

Elég végigolvasni a kommenteket Facebookon egy-egy cikk alatt. A magyar átlagember bármibe bele tud kötni! Más boldogságába, gazdagságába főleg! Ma pl pont azt néztem, hogy még egy boldog pár gyermekvállalásában is sokan a rosszat keresik, és döbbenet, hogy egyesek más boldogtalanságát kívánják. Ha valakinek kicsivel is több van, az kapja be! Holott nem látnak bele életébe, nem ismerik az utat amit végigjárt! Sokaknak ezt nem jut el az agyáig! A saját sikertelenségüket próbáljak ellensúlyozni azzal, hogy másokat bántanak!

2015. okt. 29. 21:01
 32/48 anonim ***** válasza:

"Biztos te jobban tudod, hogy mit tanultam, és mennyit foglalkoztam társadalomkutatással! "

Ne haragudj, de én meg speciel statisztikát tanulok, közgazdaságot és "vállalati szintű" pénzügyet és számvitelt, ettől függetlenül nem veszem zokon, ha tanácsadásért egy szakavatottak keresnek fel helyettem. Nem akartam kétségbe vonni a tudásodat, ahhoz én kegyetlenül messze vagyok...

De még mindig csak azt látom, hogy a saját tapasztalatidról számolsz be, annyival megspékelve, hogy nem egy időben, és helyen tapasztaltad azokat...

Mondjuk teljesen jogos a meglátás, hogy földrajzilag nem mindig, speciel a mi kis hazánkban pedig erősen valószínű, hogy nincs igazam...

2015. okt. 29. 21:49
 33/48 anonim ***** válasza:

Tudnék hivatkozni tanulmányokra, saját kutatásokra. Nem akarok! Ez nem az a fórum! Az empirikus tapasztalt saját megfigyelésen alapul! Amit én tanultam (egyik diplomám), az nem számszerűsít, mint a szociológia (amit szintén hallgattam, mint már írtam, így van összehasonlítási alapom)! Egy 100, vagy 1000 fős mintánál a szociológus összeszámolja a válaszokat, leírja, örül! Az empirikus megfigyelés sokkal összetettebb, megismeri a közösséget, az egyént, és nem egy 5 perc alatt kitöltött 10 kérdéses kérdőív alapján ír le "tudományos" kutatási eredményt! Ennyi a véleményem! ;) Eltértünk a tárgytól kicsit!

Továbbra is azt gondolom, hogy a gazdagot gonosznak, a szegényt jólelkűnek kijelenteni csupán erős sztereotípia.

Az irigységből fakadó rosszindulat inkább a jellemző, de ezt már említettem!

2015. okt. 30. 10:35
 34/48 anonim ***** válasza:

"Továbbra is azt gondolom, hogy a gazdagot gonosznak, a szegényt jólelkűnek kijelenteni csupán erős sztereotípia. "

Még szerencse hogy én se ezt mondtam ;)

2015. okt. 30. 10:45
 35/48 anonim ***** válasza:
Én ezt végszónak írtam, lezárásként, tőbbet nem kívánok foglalkozni itt ezzel a témával! ;) Már nem kifejezetten neked volt címezve! Örültem!
2015. okt. 30. 11:45
 36/48 anonim ***** válasza:
100%
Na és mi a helyzet azokkal, akik beleszületéses, mindet s*gg alá kapós módon lettek gazdagok, de ugyanakkor megőrzik, a normál, korrekt jellemüket, és nem nézik le az alsóbb osztályúakat? Őket is utálni kell, csak mert mindent megkaptak?
2015. nov. 1. 12:15
 37/48 anonim ***** válasza:

@12:15

Van ilyen ismerősöm. Egyáltalán nem utálom, csak igazságtalannak tartom az életet, hogy neki privilégiuma olyan életet élni, amiről én csak álmodozhatok...

2015. nov. 1. 12:20
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
De ha a te szüleid lennének gazdagok, és te örökölnél mindent, akkor az rendben lenne, ugye?
2015. nov. 1. 16:13
 39/48 anonim ***** válasza:
Nem àlmodozni kell, hanem tenni érte! Álmodozásból és semmittevésből még senki sem jutott előrébb! Kifogások vannak, sajnálni magad a legegyszerűbb! Bárki előtt ott a lehetőség a jobb életre! Előtted is ott van! Csak tenned kell érte, nem várni a sültgalambot, meg nyávogni!
2015. nov. 1. 16:15
 40/48 anonim ***** válasza:

@16:15

Persze, "kifogások vannak", pedig ebbe az országba csak az nem lesz milliárdos üzletmágnás aki nem akar. Ezt a sz*ar demagóg mesét még én is elhittem kb 16 évesen, aztán elég csúnyát koppantam mikor kikerültem a nagyvilágba.

2015. nov. 2. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!