Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják annyian a...

Miért utálják annyian a gazdagokat?

Figyelt kérdés
Én gazdag vagyok, de az ismerőseim nagy része nem tudja rólam, mert nem hívom fel magamra a figyelmet, nem járok szuper autóval, nincs hiper szuper okostelefonom, meg márkás cuccokat se nagyon hordok. Így előttem is lazán beszélnek az ismerőseim arról, hogy mennyire utálják a gazdagokat, én meg persze ilyenkor csak lapítok, meghúzom magam, de nem értem, miért kell mindig másokkal foglalkozni. Nekem pl. a szerelmi életem egy katasztrófa, mindig pont olyan lányba zúgok bele, aki ezt nem viszonozza, sosem volt még komoly párkapcsolatom, mégsem irigykedem azokra, akik boldog párkapcsolatban élnek. Felőlem legyen minden ember boldog, és gazdag, nekem bőven elég ha a saját dolgaim jól alakulnak. Sosem kívántam másoknak rosszat, mert attól hogy valakinek jobb dolga van mint nekem, attól nekem még nem lesz rosszabb.

2015. okt. 28. 11:11
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
93%
Írigységből.
2015. okt. 28. 11:20
 2/48 anonim ***** válasza:
91%
Irigyek
2015. okt. 28. 11:24
 3/48 anonim ***** válasza:
91%

Magyarországon a gazdagok utálása nagyjából a rendszerváltáskor kezdődött. Mert egyesek az összeköttetéseik segítségével, például állami vagyonok olcsón történő megkaparintásával lettek gazdagok. Tehát a többségük nem tisztességes úton. Vagy ki ne hallott volna arról hogy egyik szórakozóhely tulajdonos megvesztegette a hivatalos személyeket azért hogy kizárólag ő kerülhessen a csúcsra, persze jogtalanul.

A szocializmusban én nem tapasztaltam a gazdagok utálatát. Például a szüleim keményen dolgoztak a TSZ-ben és a háztájiban, jócskán volt mit aprítanunk a tejbe, mégis mindenki tisztelt minket mert tudták hogy teljesen becsületes úton értük el. Akkoriban például osztálykiránduláson véletlenül előfordult hogy ajándéktárgyat vettem a szüleimnek aminek az ára sem érdekelt. Erre a többiek még ujjongtak is örömükben, háthogy a jó gazdának jól megy a sora. De ha ez olajszőkítéssel vagy jogtalan ÁFA-visszaigénylésekkel vagy más trükkökkel elért eredmény lett volna akkor valószínű leköpdöstek volna.

2015. okt. 28. 11:24
 4/48 anonim ***** válasza:
2015. okt. 28. 11:26
 5/48 anonim ***** válasza:
68%

Mert olyan primitív sok gazdag ember, hogy nem érdemli meg. Mint ha egy szép jó alakú lányt látnál egy 50 éves pocakos alkoholista feleségeként. Vagy mikor tapasztalatlan kis 22 éveseket "frissdiplomásokat" raknak főnöki pozícióba azok fölé akik már 10-20 éve jól dolgoznak.

És a legjobb mikor erre vágnak fel és minden áron a középpontba akarnak kerülni. Az új BMW-vel vagy akár valami drágább sportautóval oda parkol, hogy mindenki lássa. Kényszert érez, hogy állandóan éreztesse az anyagi helyzetét. A legjobb, hogy ezt a fiatal kis 20-30 éves p*csök csinálják.

Az igazságtalanságot utálják az emberek.

2015. okt. 28. 11:29
 6/48 anonim ***** válasza:
74%

Megerősítem én is ezt a tényt:

"Az igazságtalanságot utálják az emberek."

2015. okt. 28. 11:33
 7/48 anonim ***** válasza:
89%
Ugyanazért, amiért a szép nőket, a boldog párokat, a kiegyensúlyozott, munkájukat hobbiként szerető embereket: frusztrálja őket saját elégedetlenségük. Mennyivel könnyebb másokat utálni, mint odaállni a tükör elé és beismerni, hogy a sorsodért felelős egyetlen személyt látod éppen...
2015. okt. 28. 11:34
 8/48 anonim ***** válasza:
88%

@11:34

Aki a saját erejéből ért el valamit, arra felnézek. De aki apucitól egy több tízmilliós kávézót kap ajándékba, a középiskolából való kibukásért, afelé had engedjem már meg magamnak hogy utálattal nézzek. Javarészt azon múlik az egész életed hogy jómódúak-e a szüleid vagy nem. Néhány ritka kivétellel. A többi mind hazugság.

2015. okt. 28. 11:43
 9/48 anonim ***** válasza:
100%

"A szocializmusban én nem tapasztaltam a gazdagok utálatát."

Hehe :) Akkor is utaltak mindenkit akinek csak egy picit is jobban ment. Persze akkor nem voltak ennyire nyilvanvaloak a tarsadalmi kulonbsegek, talan nem is voltak ekkorak.

A legtobb emberben ez a sztereotipia el, amit itt tobben felvezettek, hogy nem lehet tisztessegesen meggazdagodni, pusztan azert mert ok nem kepesek ra. Es nyilvan aki igen, az nem tisztessegesen tette.

Pedig rengetegen gazdagodtak meg tisztesseges modon, nyilvan kihasznalva a ksikapukat, de egy atlagember is ha megteheti, kihasznalja. nem ker szamlat a szerelotol, mindent megprobal elintezni "okosba", "teherautorol leesett" arut vasarol es igy tovabb.

2015. okt. 28. 11:46
 10/48 anonim ***** válasza:
75%

" De aki apucitól egy több tízmilliós kávézót kap ajándékba, a középiskolából való kibukásért, afelé had engedjem már meg magamnak hogy utálattal nézzek."

Miert? Az apja megdolgozott erte, azt ad a gyereknek amit akar. Neked mi kozod hozza?

2015. okt. 28. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!