Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Manapság miért nem akar a...

Manapság miért nem akar a huszonéves nők többséget gyereket?

Figyelt kérdés

Számomra ez azért is rémisztő, mert egyáltalán nem értem az okát. Sokan azt mondják, hogy nem szeretik a gyerekeket. Azért ez elég fura, hisz egykor ők is azok voltak, nameg olyan a gyerek, amilyennek nevelik (most ép és egészséges gyermekekről beszélünk alapesetben).

Az is furcsa, hogy egyikükben sincs semmi anyai ösztön, és ez abban is megmutatkozik, hogy más emberek iránt sem képesek törődést érezni, kifejteni. Egy kapcsolatban sem ezt keresik.

Másrészről úgy veszem észre, hogy számukra igen kényelmetlen a gyermeknevelés gondolata is. Szerintem ez rohadt önző gondolat, mert őket is felnevelte valaki (jobb esetben). Ők pedig kijelentik huszonakárhány évesen, hogy márpedig sohasem akarnak gyereket, teljesen elzárkózva a lehetőségtől.

Én 21 éves férfiként nagyon vágyom egy gyerekre, de persze, amíg még nincs önálló, stabil hátterem, nameg párom, akivel mindez lehetséges lenne, még nem akarok. Az aggasztó csak az, hogy találok-e majd olyan lányt, aki hasonlóan gondolkozik manapság.

Mert mostanában mindegyikük száméra nyűg a gyerekvállalás, sőt néhányan egyfajta kényszerként élik meg, és a feminista gondolatoktól telítődve minél jobban ágálnak ellene.

2015. márc. 12. 15:33
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%

39-es vagyok.

attól,mert azt mondják nem biztos,hogy amikor már 30 évesek lesznek akkor nem vállalnak gyereket.Én 19 éves koromig úgy voltam,nekem soha nem kell gyerek.De aztán kicsit benőtt a fejem lágya,hogy majd kell persze,de nem most.

Csak vki arra is azt hiszi,hogy nem kell soha.Ha azt mondom nem szeretnék gyereket egyenlőre.

2015. márc. 12. 18:26
 42/56 anonim ***** válasza:
67%
Amiből pár lehetőséget én már leírtam, csak éppen szarik rá a kérdező.
2015. márc. 12. 18:26
 43/56 anonim ***** válasza:
77%

Én 21 leszek. És nagyon szeretnék minél hamarabb gyereket :/ de a tanulmányaim miatt a következő 7 évben erre nem lesz lehetőségem :s

(L)

2015. márc. 12. 18:33
 44/56 anonim ***** válasza:
81%
Én 28 vagyok. Talán akarok majd gyereket, nem vagyok benne biztos. Nem tudom, mert jelenleg úgy érzem, nem az anyaszerep tenne engem a legboldogabbá. Ez korántsem azt jelenti, hogy félnék felelôsséget vállalni, vagy alkalmatlan lennék rá, egyszerûen nem akarom ezt a szerepet és kész. Ez olyan mikor bemegyek a pékségbe és nem kiflit választok hanem brióst. Meg tudnám emészteni meg enni a kiflit is, de nekem briós kell. Miért? Mert ahhoz van kedvem és a választás lehetôsége adott, hát élek vele. Amúgy a Föld túl van népesedve, nem tudom hallottál-e róla, úgyhogy még kapóra is jön, hogy egyesek így gondolják. Lehet, hogy az Úr keze van a dologban.
2015. márc. 12. 19:35
 45/56 A kérdező kommentje:

Az Úr nem azt mondta, hogy sokasodjunk? :D

Szerintem inkább egyfajta önvédelmi reakció, bár nem vagyok a tudományok embere, nem ismerem a jó kifejezéseket, elvileg a patkányok is csak egy ideig szaporodnak, amint túlszaporodtak, apátiába esnek és meghalnak. Ez is egy ilyesfajta reakció lehet az emberi faj részéről.

2015. márc. 12. 19:39
 46/56 anonim ***** válasza:
26%
Magyarországon természetes fogyás van, már lassan harminc éve, de ne zavarjon... Félműveltség már megint.
2015. márc. 12. 19:45
 47/56 anonim ***** válasza:
76%
A Föld túl van népesedve. Ezen mit nem értesz? A Föld. Senki nem beszélt Magyarországról. Biztos azt mondta, hogy sokasodjunk de nem ilyen egyenlôtlenül. Afrikában alig van megmûvelhetô terület, nincs mit enni, ezzel szemben túl sok gyermek születik, éheznek, betegek. Rengetegen jönnek Európába például, a háború súlytotta területekrôl is jönnek a menekültek, aránytalan az egész eloszlás. Talán azt is humbuknak tartod, hogy vízhiány fenyeget és globális felmelegedés van..?
2015. márc. 12. 20:02
 48/56 anonim ***** válasza:
100%
En 49 eves vagyok, soha nem akartam gyereket es nagyon jol erzem igy magma a parommal kettesben. Egyikunk eletebol sem hianyzott egy plusz szemely akiert felelosseget kellene vallalni. Teljesen kerek az eletunk, a barati korunkben is mindossze ket par van ahol vannak gyerekek es bar rendes gyerekeik vannak megorulnek azoktol a problemaktol amikkel ezek a parok naponta szembe neznek. Vallaljon gyereket az aki szeretne es hagyjak bekeben azokat akik nem akarnak. Mellesleg valaki emlitette hogy sokan elalelnak a totyogo kisgyerekektol. Hat en nem latok bennuk semmi elalelni valot, kifejezetten idegesitenek, minel kisebb annal jobban. A parvalasztasnal is elso szempontom volt hogy az illeto ne akarjon gyereket, es ne legyen a regi kapcsolatabol sem gyereke. nem volt konnyu megtalalni de sikerult.
2015. márc. 16. 06:10
 49/56 anonim ***** válasza:
35%
48: Sz#rok bele, hogy sz#rsz bele mi van Afrikában :) (Egyébként nem tudom, melyik dokumentumfilmben láttad a kotonautomatákat a sivatagi pusztában, esetleg lehet hogy ott nem is elérhető az óvszer..)
2015. márc. 16. 08:46
 50/56 anonim ***** válasza:
48: "amíg ebben az országban élek" - tudsz egy kicsit globálisabban is gondolkozni? Látom te csak a magad várható élettartamára fókuszálsz. Csak szólok, hogy világ előtted is volt és utánad is lesz, attól hogy te kakálsz bele, hogy halálod után mi történik attól még a jövő a jelenben dől el.
2015. márc. 16. 08:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!