Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Manapság miért nem akar a...

Manapság miért nem akar a huszonéves nők többséget gyereket?

Figyelt kérdés

Számomra ez azért is rémisztő, mert egyáltalán nem értem az okát. Sokan azt mondják, hogy nem szeretik a gyerekeket. Azért ez elég fura, hisz egykor ők is azok voltak, nameg olyan a gyerek, amilyennek nevelik (most ép és egészséges gyermekekről beszélünk alapesetben).

Az is furcsa, hogy egyikükben sincs semmi anyai ösztön, és ez abban is megmutatkozik, hogy más emberek iránt sem képesek törődést érezni, kifejteni. Egy kapcsolatban sem ezt keresik.

Másrészről úgy veszem észre, hogy számukra igen kényelmetlen a gyermeknevelés gondolata is. Szerintem ez rohadt önző gondolat, mert őket is felnevelte valaki (jobb esetben). Ők pedig kijelentik huszonakárhány évesen, hogy márpedig sohasem akarnak gyereket, teljesen elzárkózva a lehetőségtől.

Én 21 éves férfiként nagyon vágyom egy gyerekre, de persze, amíg még nincs önálló, stabil hátterem, nameg párom, akivel mindez lehetséges lenne, még nem akarok. Az aggasztó csak az, hogy találok-e majd olyan lányt, aki hasonlóan gondolkozik manapság.

Mert mostanában mindegyikük száméra nyűg a gyerekvállalás, sőt néhányan egyfajta kényszerként élik meg, és a feminista gondolatoktól telítődve minél jobban ágálnak ellene.

2015. márc. 12. 15:33
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
48%

"Anyai ösztön nem létezik."

Biológiából elégtelen, szinte minden emlős nőstényben van anyai ösztön. Oxitocint a te tested is termel! Ez amit ideböfögsz semmi más csak a dög unalmas libsi, femináci, én kurv.individualista vagyok okoskodás.

2015. márc. 12. 16:46
 22/56 anonim ***** válasza:
61%
A természet okos, mert létezik anyai ösztön. Viszont akiben mégsincs , az meg nem szaporodik ,nem viszi tovább a hibás gént. Probléma megoldva, a hibás egyedek száma alacsony marad.
2015. márc. 12. 16:51
 23/56 anonim ***** válasza:
59%

#19 Nem is a szeretetet hasonlítottam össze az agresszivitással. Ne adj olyanokat a számba, amiket nem írtam le.

Azt mondtam, amikor meg akarunk dögönyözni valamit, az a "jaj-de-megszeretgetnélek" késztetés egyfajta agresszió. De, mint már mondtam, nem a klasszikus értelemben vett agresszió. Érted? vagy még mindig nem?

"A társadalmi nyomásnak hatása van a dolgokra, az igaz, éppen ezért nem vállalnak a 20onévesek gyereket mert a média azt sugalja ,hogy legyél szabad meg szingli fald az életet fogyassz tékozolj ne vállalj senkiért felelősséget és nem lesz karriered gyerekkel . Csak aztán elmúlik a virágkor és jön a kétségbeesés..."

Egyrészről, ebben van igazság. Másrészről, szeretném megkérdezni: szerinted van olyasmi, hogy "az élet rendje"?

#20 "Hogy lehet valamit ki nem állni, ami nem ártott senkinek sem? Valami nagyon félresiklott az ilyeneknél." mondatodra reagálva.

Mellőznéd a lepontozásomat? Megköszönném. Tudom, hogy nem tetszik, amit írok, de témába vágó.

Én nem is magamról beszéltem, kérdező. Én nem csak a saját véleményemet tolom itt, ahogy ti. Pofám nem lenne nekiállni egy témakörnek úgy, hogy nincs rálátásom.

Bizonyítsam? Idehívjam az összes ismerősömet, akiknél eddig szóba került a téma? Egyesével leírják, amit én? Mit szeretnél? Közvélemény kutassak? Miattad?

2015. márc. 12. 16:54
 24/56 anonim ***** válasza:
44%

"Én nem csak a saját véleményemet tolom itt, ahogy ti."

Agymosó femináci klubb? Femináci szekta? Libsi drogos egylet? Kíváncsivá tettél. :-D

2015. márc. 12. 16:56
 25/56 anonim ***** válasza:
66%

"Biológiából elégtelen, szinte minden emlős nőstényben van anyai ösztön. Oxitocint a te tested is termel! Ez amit ideböfögsz semmi más csak a dög unalmas libsi, femináci, én kurv.individualista vagyok okoskodás."

Egyetértenék veled, de akkor mindketten tévednénk. Tanárnak pedig ne menj, ennyi ésszel. Te kevered a szezon a vazonnal. Tanult, mástól ellátott, ebben nevelkedett szokás az úgynevezett anyai ösztön. Nem ösztön, mert nem jön ösztönösen. Ha nem lett volna anyád, nem lett volna apád, nem lett volna senki, aki felnevel, és eléd raknának egy babát, megpiszkálnád és megkérdeznéd, ezzel most mit csinálj. Nem jön ösztönösen, hogy jól fogd meg - megtanulod a tévéből, az oktató filmekből/könyvekből, a gyerek játékok által, a szüleid/hozzáértő utasítására. Nem tudod, mit szabad neki adni, csak ha már infót szereztél róla. Nem tudsz semmit betanult szokások nélkül.

Femináci? Kérlek szépen, bszódj meg.

"A természet okos, mert létezik anyai ösztön. Viszont akiben mégsincs , az meg nem szaporodik ,nem viszi tovább a hibás gént. Probléma megoldva, a hibás egyedek száma alacsony marad."

A víz pedig nedves, mert vízből van.

Akiben nincs, szaporodik. Szaporodik, aztán megtanulja, hogy nevelje azt a gyereket.

Nem génekről van szó.

2015. márc. 12. 17:01
 26/56 A kérdező kommentje:

"Pofám nem lenne nekiállni egy témakörnek úgy, hogy nincs rálátásom"

De hát nincsen rálátásod, ha még azzal sem vagy tisztában, hogy létezik anyai ösztön, mind az állatok, mind az embernél.

2015. márc. 12. 17:02
 27/56 anonim ***** válasza:
61%

#26 Te.

Te kérdező.

Te minek írtad ki a kérdést, ha csak olyan válaszokat akarsz olvasni, ami egyezik a véleményeddel? Minek?

Szerintem nem létezik. Szerinted létezik. Én leírtam, szerintem, miért nem. Te nem. Nem is definiáltad. Ezt a két másik kommentelőt meg még elő sem vetted, csak engem.

Miért is?

2015. márc. 12. 17:08
 28/56 anonim ***** válasza:
33%
Drága femináci, egy gyerek felneveléséhez nem kell szülői minta. Hasznos ha van, de nem kell. Anyai ösztön a SAJÁT gyerek felé irányul ember esetében szinte mindig. Ha valaki soha nem látott volna korábban gyereket, a saját gyermeke megszületése után ösztönösen akkor is az emlőjére tenné! Persze ezt te soha nem fogod megtudni. Számodra az anyaság csak egy nyűg, egy elmaradott középkori vívmány, vagy talán téged eldobott az anyád? De kérlek, ne próbáld már a libsi baromságaidat totálisan tudománytalan áltényekkel megideológizálni. Tudom nektek a tények elferdítése nagyon megy.
2015. márc. 12. 17:10
 29/56 A kérdező kommentje:

Sokan nem akarnak gyereket manapság, és mivel nem értem ennek az okát (okait), így feltettem a kérdést. Itt most veled azon megy a vita, hogy nem létezik anyai ösztön, mert szerinted ezt (mármint a gyerekről való gondoskodást, törődést), csak mint a majom, betanulja az ember, meg ugye fára mászni sem tud az ember, hacsak nem megmutatja neki valaki, mert különben nem tudja, hogy melyik kezével kapaszkodjon először és melyik faágra. Szerintem ez nevetséges, emiatt vagy lepontozva, nem azért, mert nem értek egyet veled.

Ja és az sem mellékes, hogy te már az első válaszodban elhordtál minden sz*rnak, ezek után mit vársz?

2015. márc. 12. 17:13
 30/56 anonim ***** válasza:
64%

#28 Nevelés. Tudod, egyáltalán, mit jelent? Nálad a nevelés kifújt ott, hogy megszoptatja a gyereket?

Miért, te elhavaztál engem tudományos tényekkel?

2015. márc. 12. 17:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!