Manapság miért nem akar a huszonéves nők többséget gyereket?
Számomra ez azért is rémisztő, mert egyáltalán nem értem az okát. Sokan azt mondják, hogy nem szeretik a gyerekeket. Azért ez elég fura, hisz egykor ők is azok voltak, nameg olyan a gyerek, amilyennek nevelik (most ép és egészséges gyermekekről beszélünk alapesetben).
Az is furcsa, hogy egyikükben sincs semmi anyai ösztön, és ez abban is megmutatkozik, hogy más emberek iránt sem képesek törődést érezni, kifejteni. Egy kapcsolatban sem ezt keresik.
Másrészről úgy veszem észre, hogy számukra igen kényelmetlen a gyermeknevelés gondolata is. Szerintem ez rohadt önző gondolat, mert őket is felnevelte valaki (jobb esetben). Ők pedig kijelentik huszonakárhány évesen, hogy márpedig sohasem akarnak gyereket, teljesen elzárkózva a lehetőségtől.
Én 21 éves férfiként nagyon vágyom egy gyerekre, de persze, amíg még nincs önálló, stabil hátterem, nameg párom, akivel mindez lehetséges lenne, még nem akarok. Az aggasztó csak az, hogy találok-e majd olyan lányt, aki hasonlóan gondolkozik manapság.
Mert mostanában mindegyikük száméra nyűg a gyerekvállalás, sőt néhányan egyfajta kényszerként élik meg, és a feminista gondolatoktól telítődve minél jobban ágálnak ellene.
#29 Egy, kapcsolódik a témához, közvetlenül.
Kettő, megnézném, hogyan mászol mamutfenyőt.
Három, akár a szocializáció. A nevelés is egy tanulási folyamat, mindkét félnek (szülő-gyerek).
Négy, a "nevetséges" nem egyenlő a haszontalannal.
Öt, még nem hordtalak el minden szarnak. Majd mindjárt, ha szeretnéd.
Nincs racionális oka.Talán ez is ösztönös. :P
Én 22 éves nő vagyok és nem akarok gyereket csak 30 éves korom körül. És miért? Mert előbb szeretnék tanulni,karriert építeni,nem mellesleg élni! Gyerek mellett nem lehet.Meg valakinek nem az az élet célja,hogy szüljön és a háztartást vezesse.Erre gondolok és ezektől elmegy a kedvem igazából..Napokban ismertem meg egy fiatal anyukát.Kedves apuka ott hagyta őt.Egyedül kellett,hogy felnevelje babát.Nem mellesleg mondta,imádja szereti a gyerekét a mindene.De már semmit nem tud úgy csinálni mint régen,sokszor hiányzik a régi úgymond szabad élete. Mindig mindent meg kell tervezni minden napját.Ha vmi gáz van akkor meg aggódhat,hogy most a gyereket hová tegye,kire bízza.Szerencsére anyukája mindig nagyon sokat segít neki.Ha gyereked van le vagy kötve.Rengeteg pénz.Nos a mai fiatalok magukat sem tudják fent tartani annyi pénzből amennyit kapnak,majd egy gyereket eltartanak belőle??
Én is eddigi melóhelyeimen kerestem 60-70 ezer ft-ot. Még egy albérletet sem tudok kivenni ennyiből.
Eljutottam egy tanfolyamra,pár hónap múlva vizsga, a szakmában remélem könnyebb lesz.De kell majd 2-3 év mire minden sínen lesz a szakmában az tuti.Rendes vendég kör és miegyébb.. Meg,hogy őszinte legyek sok olyan dolog van amit még gyerek előtt szeretnék megvalósítani.Később sokkal könnyebb legyen.Én előre gondolkodok!!! Így is sajnos az élet úgy hozta,hogy későn kezdtem el a tombolós éveimet 20 évesen. Így még egy pár évig tuti bulizós leszek.Na meg akkor kezdjük,hogy egy gyerekhez kell egy megfelelő férfi. Nos a mai világban a legtöbb férfi le lép ha jön a gyerek(tisztelet a kivételnek).Meg nem tudsz egy férfivel sem hosszú távon gondolkozni,mert vmi nem stimmelhet.
Példát hozva legjobb barátnőm szeretne gyereket 21 éves.Mondom szíved joga,de előbb tuti tanulnék,karriert építenék és akkor gyerek. Terhes lett..aztán pár hét múlva elvetélt..nos akkor a párjával ki készültek..de vhol meg úgy mond jó volt ez,mert 3 hónap múlva kiderült,hogy a pasi csalja a legjobb barátnőmet.Szét is mentek.Na ha most terhes és nem tudta volna elvetetni mi a ló..art csinált volna? Szüleinél a 1,5 szobás albérletbe lettek volna 4-en plussz a baba??
Milyen életet lehet így biztosítani,hogy kb magukat alig bírják fent tartani?
30 év kor körül az emberek sokkal komolyabbak,több mindenük van pl autó,lakás,fix meló hely így fix kereset.Egyszerűbb. Mint 20-on évesen, 70 ezrekért melózni és szülőknél lakni.Ilyenkor mi értelme lenne a gyereknek???
Csak nyűg lenne.
Amúgy meg mindenki akkor vállal gyereket amikor akar!!!
Ne,hogy már te mond meg, egy férfi,hogy a nők miért nem vállalnak gyereket 20-on évesen :D
Külön laksz már? Jól keresel? Van autód? Mi célból akarsz gyereket?
#39 Félreértesz!
Azonos az álláspontom a tiéddel. Én is kb 30 éves korom körül akarok majd csak gyereket, mint, ahogy írtam, amikor már stabil anyagi háttérrel rendelkezem majd. (Ha elolvastad volna azt, amit írtam, akkor nem kérdeznél ilyeneket)
Itt a kérdésben arról van szó, hogy sok huszonéves nő nem akar gyereket, sem most, sem később, és ezt így le is szögezik. Tehát soha. Én ennek az okára lettem volna kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!