Manapság miért nem akar a huszonéves nők többséget gyereket?
Számomra ez azért is rémisztő, mert egyáltalán nem értem az okát. Sokan azt mondják, hogy nem szeretik a gyerekeket. Azért ez elég fura, hisz egykor ők is azok voltak, nameg olyan a gyerek, amilyennek nevelik (most ép és egészséges gyermekekről beszélünk alapesetben).
Az is furcsa, hogy egyikükben sincs semmi anyai ösztön, és ez abban is megmutatkozik, hogy más emberek iránt sem képesek törődést érezni, kifejteni. Egy kapcsolatban sem ezt keresik.
Másrészről úgy veszem észre, hogy számukra igen kényelmetlen a gyermeknevelés gondolata is. Szerintem ez rohadt önző gondolat, mert őket is felnevelte valaki (jobb esetben). Ők pedig kijelentik huszonakárhány évesen, hogy márpedig sohasem akarnak gyereket, teljesen elzárkózva a lehetőségtől.
Én 21 éves férfiként nagyon vágyom egy gyerekre, de persze, amíg még nincs önálló, stabil hátterem, nameg párom, akivel mindez lehetséges lenne, még nem akarok. Az aggasztó csak az, hogy találok-e majd olyan lányt, aki hasonlóan gondolkozik manapság.
Mert mostanában mindegyikük száméra nyűg a gyerekvállalás, sőt néhányan egyfajta kényszerként élik meg, és a feminista gondolatoktól telítődve minél jobban ágálnak ellene.
Létezik anyai ösztön ahogy létezik ön és fajfenntartó is.Éhségérzet, szaporodási késztetés ez mind ösztön csak van felette egy tudatos máz. El lehet nyomni de a legtöbb emberben utat tör magának, ezért is elenyésző a számuk azoknak a nőknek akiknek nem lesz soha gyereke, nem egészségügyi ok miatt persze ,hanem önszántukból nem lesz.
Akik most 20on évesen a média által elterjesztett önzőség és anyagias szemlélet miatt ,a média által sztárolt szingliség, emancipuncizmus, karrierhajhászat végett azt mondják : nem kell gyerek, azok majd 35-40 évesen fűhöz fához rohannak ,hogy csináljon nekik már valaki legalább egyet . Vagy pótlékként kutyuskákat cicuskákat istápolnak.
#9 Én nem a pszichopatákról beszéltem. Nem mindenki pszichopata, aki ezeket műveli. nem kell rögtön végletekben gondolkodni.
#11 Ön és fajfenntartóösztön létezik, aláírom. A kommented többi része azonban szubjektív vélemény, mintsem tény... vegyítve egy jó adag szapulással, amiből senki sem kért. De azért köszönjük, Emese! Még ilyet.
Ez a gyerekgyűlöletet sem értem. Hogy lehet valamit ki nem állni, ami nem ártott senkinek sem? Valami nagyon félresiklott az ilyeneknél.
Egyébként semmi bajom sincs azzal, ha valaki nem akar gyereket, de az első válaszoló érvei akkor is nevetségesek, ezeknél jóval mélyrehatóbb válaszokat vártam.
#13 #13 Első körben, kérnék egy erre kiterjesztett kutatást. Magyarán, bizonyítsd.
Aztán: amiről te beszélsz, nem a Nőkben mozgat meg dolgokat, hanem a Férfiakban. Amiről te beszélsz, szex. Lágyabban: vonzósás. A férfiak vonzódnak ezekhez, nem pedig a nők. Kiragadtál egy gondolatot valahonnan, és a saját elképzelésedre formáltad, de én tudom, miről beszélsz és mi az eredeti szöveg.
Plusz poén: ha meglátunk valami cukit - férfiak, nők egyaránt, az agyunk agresszíven reagál. Agresszió, amiről te beszélsz, nem anyai ösztön. A "mindjárt megeszlek!", "Hadd fogjam meg!", dögönyözés, simogatási kényszer stb, agresszió. Nem a klasszikus értelemben vett, de az.
A szülés azonban tényleg kiváltHAT kötődést, ez igaz.
A szemlélet pedig sokat változhat, de tudod, miért? Külső kényszer, nyomásra is. "Mikor lesz már gyereked?", "Neked már épp ideje lenne?", "jaj,d e hát nézd már, hogy nem akarsz te is egyet?", "Ez jót tenne a kapcsolatotoknak.", "Pedig feldobná az életedet.", "De te Nő vagy!! neked kell.". Külső nyomás, ösztönzés, kétségbeesés, bűntudatkeltés, manipuláció, erőszak, zsarolás, stb. Sok minden közrejátszhat abban, hogy valaki mégis gyereket szül.
"és nem fordulnak át 30 év felett."
Ezért nem szabad harminc feletti nővel családot alapítani. Ott már totál a pánik dominál, meg ha addig nem talált normális apajelöltet, akkor az a nő nagy eséllyel alapból alkalmatlan a családalapításra. Az a nő, aki anyának való már 25 évesen is annak való, nem csak akkor, amikor kezd vészesen kifutni az időből.
#14 Hogy állsz a melegekkel? Hogy állsz a kövér emberekkel? Hogy állsz a muszlimokkal? Hogy állsz a cigányokkal?
Csak a szintedhez mértem a választ. Így sem fogtad fel teljesen, miért erőltetném meg magam? Úgy már nagyon nehezedre esne megérteni a miérteket. Szépen, érthetően, leegyszerüsítve levezettem. Miért nem elég?
Léteznek az ösztönök. Anyai ösztön nem létezik.
A férfiakban is kivált ilyen késztetést, ez tagadhatatlan, csak nem illik bele a "macsó" képbe. Nem keresek kutatásokat a neten ez egy nagyon régi megfigyelés.Nem csak az emberek kicsinyei hasonlóan bumfordiak.. Nem véletlenül a gyerekjátékok mesék szereplői is ilyen kisgyerekes morfológiát követnek, és éppen azért hogy se félelmet se agressziót ne váltsanak ki. A szeretet és gondoskodás nagyon nem egyenlő az agresszióval, ritka nagy butaságokat írsz.
A társadalmi nyomásnak hatása van a dolgokra, az igaz, éppen ezért nem vállalnak a 20onévesek gyereket mert a média azt sugalja ,hogy legyél szabad meg szingli fald az életet fogyassz tékozolj ne vállalj senkiért felelősséget és nem lesz karriered gyerekkel . Csak aztán elmúlik a virágkor és jön a kétségbeesés..
"Hogy állsz a melegekkel? Hogy állsz a kövér emberekkel? Hogy állsz a muszlimokkal? Hogy állsz a cigányokkal?"
Most erre mit kellene írnom? Nem ismerek se meleget, se muszlimot. Cigányt, többet is, van akivel jóban vagyok, van akivel meg nem. Kövérnek meg talán én is annak számítok, a 98 kilómmal, meg a 178 centis magasságommal.
"Csak a szintedhez mértem a választ. Így sem fogtad fel teljesen, miért erőltetném meg magam? Úgy már nagyon nehezedre esne megérteni a miérteket. Szépen, érthetően, leegyszerüsítve levezettem. Miért nem elég?"
Mellőznéd ezt a lekezelő stílust? Megköszönném.
"Léteznek az ösztönök. Anyai ösztön nem létezik."
Az, hogy benned nincsen (akár nő vagy, akár férfi), nem bizonyítja azt, hogy nem létezik.
Szóval bizonyítsd az állításodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!