Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért dönt úgy egy ember,...

Miért dönt úgy egy ember, hogy kövér marad?

Figyelt kérdés

Csak érdekel, hogy ha vki túlsúlyos, hogy hogy semmivel sem motivált, hogy lefigyjon vagy visszafogyjon? Főleg azokat az embereket nem értem akik vékonyak voltak és utána elhíztak. Ők tudják hogy vékonyabban sokkal egyszerűbb mozogni stb.

Most az egyéb hormonális betegségeket ne keverjük ide. Én is pajzsmirigy beteg vagyok de még sem vagyok 90. Kg mert ofafigyelek.

A másik dolog amit nem értek, hogy van apuka és anyuka akik nem kicsit túlsúlyosak és a gyermek is gurul 6 évesen. Most rokonokat tudok felhozni, hogy vitte oda a gyermeknek az anyuka a kaját és még etette pedig elment az asztaltól. Ezt egyszerűen nem értem. Ő tényleg azt gondolja, higy ez jót tesz annak a kisgyereknek?

febr. 3. 07:02
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:

"Annyi történt, hogy mindig annyit vállaltam, amennyi jól esik, és szépen, magától kiépült ez az egész."

Ez lényeges pont annak, aki utálja a mozgást. Saját tempó, saját táv.

Nem verseny!!! A futásnál is így van. Ha nem megy, megállsz. Aztán folytatod. A lényeg hogy ne erőszak legyen! Abból semmi jó nem származik!

febr. 6. 01:03
 62/66 anonim ***** válasza:
0%

"Szertornára a szüleim írattak be, labdasportokra osztálytársak dumáltak rá, a bringa meg közlekedési módnak indult, azzal jártam suliba meg úgy mindenhova a környéken, aztán idővel volt hogy elmentem “csak úgy” egy körre 1-2 naponta mert az nem volt rossz elfoglaltság"

Ez nem így van! Nem nekik kell megmondani, rátukmálni! Neked kell rájönnöd, kitaposnod, élvezned!

febr. 6. 01:05
 63/66 anonim ***** válasza:

Nem az igény döntést, hogy valaki kövér maradjon, hanem az, hogy lefogyjon.

A fogyás tudatosságot, odafigyelést, fegyelmet és sokszor az addigi életmód teljes megreformálását igényli - minél nagyobb a túlsúly, vagy minél hajalmosabb valaki a hízásra, annál inkább. Ez pedig kellemetlen, kényelmetlen, energiát igényel, fárasztó, sok emberben pedig nincs ebből a szempontból már tudatosság sem, nemhogy kitartás.

A mozgás utálata is hátrány, bár az kis kitartással könnyen legyőzhető. A mozgás ugyanis endorfint termel, és egy olyan embernek, aki korábban alig mozgott, eltart egy darabig, amíg a teste megszokja a rendszeres és fokozatos igénybevételt, és elkezdi az edzések után jobban érezni magát. Ezt az állapotot elérve viszont már könnyebb a dolog.

De az biztos, hogy kifogást mindig könnyebb találni, mint belevágni a fogyásba.

febr. 26. 15:48
 64/66 anonim ***** válasza:

"A mozgás ugyanis endorfint termel, és egy olyan embernek, aki korábban alig mozgott, eltart egy darabig, amíg a teste megszokja a rendszeres és fokozatos igénybevételt, és elkezdi az edzések után jobban érezni magát."

Ez mennyi idő lenne kb?

febr. 26. 15:57
 65/66 anonim ***** válasza:
Hamar kifarad a mozgastol és feladja az egészet
febr. 26. 15:58
 66/66 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ, hogy korábban mennyire volt elszokva a mozgástól, és mennyire tartja be az illető a fokozatosságot a rendszeres mozgás elkezdésekor. De ez általában több hét, akár egy-két hónap is lehet. Főleg, ha nagy testsúlyt kell leadni, és a mozgás emiatt fárasztó, az ízületek számára pedig megterhelő.

febr. 28. 09:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!