Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért dönt úgy egy ember,...

Miért dönt úgy egy ember, hogy kövér marad?

Figyelt kérdés

Csak érdekel, hogy ha vki túlsúlyos, hogy hogy semmivel sem motivált, hogy lefigyjon vagy visszafogyjon? Főleg azokat az embereket nem értem akik vékonyak voltak és utána elhíztak. Ők tudják hogy vékonyabban sokkal egyszerűbb mozogni stb.

Most az egyéb hormonális betegségeket ne keverjük ide. Én is pajzsmirigy beteg vagyok de még sem vagyok 90. Kg mert ofafigyelek.

A másik dolog amit nem értek, hogy van apuka és anyuka akik nem kicsit túlsúlyosak és a gyermek is gurul 6 évesen. Most rokonokat tudok felhozni, hogy vitte oda a gyermeknek az anyuka a kaját és még etette pedig elment az asztaltól. Ezt egyszerűen nem értem. Ő tényleg azt gondolja, higy ez jót tesz annak a kisgyereknek?

febr. 3. 07:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:

"Futas nemjo szetba**a a terdet, gerincet, bokát."

Nem 220 kilósan kell nekikezdeni, hanem 100 alatt.

Addig a kajára figyeljen oda, no liszt, no cukor, no keményítő.

febr. 4. 13:25
 32/66 anonim ***** válasza:
0%

Én azért mert nettó szenvedés. Tavaly belevágtam hogy kicsit lefogyok és formába hozom magam. Nem vagyok konkrétan túlsúlyos, de van pár plusz kiló és semmi formám nincs.

Eleve normális kajákat eszek a napi 3x étkezésre, szóval ezzel nem csináltam semmit, eddig jó. Elhagytam a rágcsálnivalókat, ez már annyira nem volt jó, kegyetlenül vágyakoztam, minden este éhesen feküdtem le ami miatt rosszul is aludtam. Eljártam futni, annyira nem lett volna rossz “hobbi” egy normális környéken (nálunk nincs közvilágítás, nincs járda, meredek és kátyús utak vannak, 2x ment ki a bokám a sötét kátyús úton, párszor megkergettek a kóbor kutyák, ötpercenként majdnem elütöttek, vagy legalábbis meg kellett állnom lehúzódni az árokhoz, stb) de jobb környéken is rengeteg időt elvisz a napból.

Fél évig erőltettem, hátha csak át kell lendülni egy holtponton és utána majd jobb lesz. Fél év után feladtam, sokkal rosszabbul éreztem magam mint korábban - és amúgy fél év alatt kb 1 kiló ment le, szóval még csak meg se érte hogy egy csomó időmet elvitte és folyamatosan éhes voltam.

Inkább pár plusz kiló, és élvezem a mindennapjaimat.

febr. 4. 13:50
 33/66 anonim ***** válasza:
Ragcsalnivalo helyett almat, banant, narancsot egyél
febr. 4. 13:54
 34/66 anonim ***** válasza:

Ezek mind édesek, a sós rágcsát nem helyettesítik, legalábbis számomra. :( Az édességről könnyen lemondok, azzal nem volt semmi probléma.

febr. 4. 13:58
 35/66 anonim ***** válasza:
67%

"Elhagytam a rágcsálnivalókat, ez már annyira nem volt jó, kegyetlenül vágyakoztam, minden este éhesen feküdtem le ami miatt rosszul is aludtam."

Rozskenyér, barna kenyér, sajt, alma, zöldség... ezek laktatnak.

Én is ezeket ettem 2,5 hónapig, mellette rendszeres futás: 20 kiló!

Néha bűnöztem egy csík étcsokoládéval/nap vagy megittam egy bögre kakaót.

Kávét azt mindig ittam, az amúgy is pörgeti az anyagcserét.

De a maté tea is jó mert zsírégető.

Ennyi. A többi beleállás, következetesség, kitartás.

A kéket egyed, igyad!

[link]

febr. 4. 14:02
 36/66 anonim ***** válasza:

De a sós az meg egészségtelen szar

Én kb jó ha fél évente 1x veszek chipset, ropit nem is kivanom tobbszor

Csokit se

febr. 4. 14:03
 37/66 anonim ***** válasza:
Rágcsálnivaló: néha egy kis mogyoró, mazsola, stb., de nem ilyen ropik, chipsek mert az lisztes, keményítős.
febr. 4. 14:04
 38/66 anonim ***** válasza:

“ Rozskenyér, barna kenyér, sajt, alma, zöldség... ezek laktatnak”

Igen, vacsira ilyesmiket eszek, plusz hal, tojás :) utána pár órával viszont még kell a nasi.

“A többi beleállás, következetesség, kitartás”

Ezek hiányoztak belőlem mindig is.

Szoktam mogyorót, kesut meg egyéb magvakat is enni, szeretem ezeket is nagyon, de ha ebből betolok egy leveses tányérnyit, az se kevés kcal :D sajnos a chipseket imádom legjobban.

febr. 4. 14:12
 39/66 anonim ***** válasza:

"Szoktam mogyorót, kesut meg egyéb magvakat is enni, szeretem ezeket is nagyon, de ha ebből betolok egy leveses tányérnyit, az se kevés kcal"

Szerintem az nem gáz. Nem a zsiradék a veszélyes hanem a lisztes, főleg a cukros. Még krumplit (keményítőt) is lehet enni módjával.

"A többi beleállás, következetesség, kitartás - Ezek hiányoztak belőlem mindig is."

Hát pedig a legfontosabb, mert ha nem állsz bele, nem csinálod, nincs is eredmény, szóval csak rajtad múlik! Te🫵csinálod meg és Te🫵adod fel!

febr. 4. 14:24
 40/66 anonim ***** válasza:
100%

"Fél évig erőltettem, hátha csak át kell lendülni egy holtponton"

Szerintem pont az erőltetés a gond. Tipikus: az eredményt kívánod, de a folyamatot utálod. Mi jöhet ki ebből?

A negatív kimenetel, hogy nem szaladnak egyből a kilók, ezért azonnal elmegy a kedved a sportolástól. Logikus: csak ezért csináltad, persze, hogy a jutalom nélkül szenvedsz.

A vicces, hogy a pozitív kimenet pont ugyanaz: eléred a célodat, és megszűnik a motiváció. Elmegy a kedved a sporttól, diétától, és ott maradsz eladósodva, kiéhezve. Szépen visszakúsznak a rossz szokások, és visszaesel.

Azt a sportot és azt a diétát kell megkeresni, ami amúgy is jól esik, amit örömmel csinálsz, és bármikor be tudsz tartani. Ellenkező esetben folyamatosan saját magaddal fogsz háborúzni, azaz akkor is vesztesz, amikor nyersz.

febr. 4. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!