Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A konfliktuskerülő tulajdonság...

A konfliktuskerülő tulajdonsággal bíró ember nektek inkább szimpatikus, vagy inkább nem az? Miért nem/igen?

Figyelt kérdés

nov. 21. 22:09
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
A konfliktuskerülő nem azt jelenti, hogy adott esetben, ha úgy van, nem áll ki a véleménye mellett, hanem hogy nem keresi nagyìtóval a konfliktusok lehetőségét, szikráját. Tehát inkább szimpatikus nekem.
nov. 21. 22:11
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem, a konfliktuskerülő az hazudozik, halogat meg sunyít, hogy ne kelljen konfliktusba keverednie, mert fontosabb neki egy látszatbéke és a konfliktus forrását jelentő probléma ignorálása, minthogy megoldódjon az a probléma. A konfliktus lehetőség, hogy valami, ami nem működik két vagy több ember között, jobban működjön. Aki konfliktuskerülő az meg úgy szokta gondolni, hogy maga a konfliktus / vita a probléma, és hogy akik jól megvannak egymással, azok nem szoktak összeveszni.
nov. 21. 22:17
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Én is ilyen vagyok, tehát nem szeretem ezt a tulajdonságomat, mert nem visz előre sehova sem.
nov. 21. 22:49
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Ez ilyen megint olyan dolog, amit nagyon nem szabadna fekete-fehéren venni.

Vannak szintek árnyalatok. És igen, kell, amikor megvédünk másokat, magunkat, de sokszor van olyan, amikor jobban jársz, ha meghunyászkodsz vagy elsomfordálsz egy ilyen kellenetlen helyzetből. És sokszor csak, sőt inkább úgy mondom, hogy általában csak utólag derül ki, hogy melyik is volt a hasznosabb megoldás. Konfliktust gerjeszteni ugyanolyan lehet, ha nem rosszabb, mint mindenkinek alárendelni magad, csakhogy ne konfrontálódj másokkal.

nov. 21. 22:52
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Nem szimpatikus, mert ha nem beszéljük meg, mi van, csak félreértések lesznek belőle, ergó még több konflikus, na meg nem egészséges kapcsolat
nov. 21. 23:21
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
Számomra az az ember a szimpatikus, aki a valós problémákból eredő konfliktusokba bele tud állni, és tud megoldást keresni, és ésszerű kompromisszumokat kötni. De a tyúkpereken való meddő vitatkozást messziről elkerüli.
nov. 21. 23:55
 7/10 anonim ***** válasza:
82%

Van olyan ember, aki semmit nem fogad el, ha konfrontálódsz vele, így értelmetlen a próbálkozás is.

A konfliktuskerülés lehet, hogy csak az adott személyre korlátozódik.

Nyilván más egy idegennel a kapcsolat, vagy egy olyan ember, aki mondjuk a családtagod, és vele kénytelen vagy együttélni, mert pl történetesen a szülőd, akinek minden szava szent.

Viszont, aki ilyen szülő mellett nő, fel az lehet megtanulja azt, hogy nem szabad vitába keverednie, mert csak lenyomják, így a probléma sem oldódik meg, és rengeteg feszültséggel jár.

Lehet még nem találkoztál haragtartó emberrel sem, aki nem képes túllépni a sérelmeim és örökre leírtad magad nála, pl ez egy munkahelyen rohadt kellemetlen lehet, ha gyakran érintkezel az illetővel.

Ilyenkor mérlegelni kell mi a jobb neked.

Ezért nem szabadna így általánosítani, mert a konfliktuskerülő személy lehet áldozat is, akinek kiölték az önbizalmát már nagyon hamar!

nov. 22. 04:16
 8/10 anonim ***** válasza:
74%
Én is az vagyok, pedig tudom, hogy sokszor jobb lenne határozottabban kiállni a magam nézőpontja mellett. De mivel alapból ilyen nyugisabb jellem vagyok, nem szeretek véleménnyel parttalan vitákba. Sokszor azt látom, hogy valakivel reménytelen dűlőre jutni, ezért inkább ráhagyom, mert nincs kedvem veszekedni.
nov. 22. 08:08
 9/10 A kérdező kommentje:

Nekem sem szimpatikus a konfliktuskerülő.

Nem őszinte, ha csak hallgat valaki egy olyan valaki mellett, akivel nem ért egyet.

Kicsit sunyinak érzem.

Persze emögött az említett "önbizalomhiánnyal" hozakodhat elő egy érintett.

Őszintén szólva nekem erről is csak az jut eszembe, hogy alamuszi nyuszi nagyot ugrik/ugorhat...

nov. 22. 22:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Én kiállok magamért ha arról van szó, viszont utálok konfrontálódni!

Na most akkor mi van?

nov. 23. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!