Miért dönt úgy egy ember, hogy kövér marad?
Csak érdekel, hogy ha vki túlsúlyos, hogy hogy semmivel sem motivált, hogy lefigyjon vagy visszafogyjon? Főleg azokat az embereket nem értem akik vékonyak voltak és utána elhíztak. Ők tudják hogy vékonyabban sokkal egyszerűbb mozogni stb.
Most az egyéb hormonális betegségeket ne keverjük ide. Én is pajzsmirigy beteg vagyok de még sem vagyok 90. Kg mert ofafigyelek.
A másik dolog amit nem értek, hogy van apuka és anyuka akik nem kicsit túlsúlyosak és a gyermek is gurul 6 évesen. Most rokonokat tudok felhozni, hogy vitte oda a gyermeknek az anyuka a kaját és még etette pedig elment az asztaltól. Ezt egyszerűen nem értem. Ő tényleg azt gondolja, higy ez jót tesz annak a kisgyereknek?

#10, persze, igazad van, de nem érted a lényeget: ez ugyanaz a dilemma. Neki ez a normális.
Én egész gyerekkoromban amolyan mackós alkat voltam, és azonosultam is ezzel. Nekem a mai napig az a normális, hogy amikor van túlsúlyom, de nem vagyok kövér, és ez az, amit baromi könnyen tartok. Volt, hogy 120 kiló lettem, az már frusztrált, de ha mondjuk 87-90 kilóra le kellene mennem, ami elvileg optimális lene a BMI szerint, ott már elfogy a motivációm.
Mostanra már rájöttem, hogy kifejezetten szerencsés vagyok, mert elég kevés helyes változtatásra is hamar és tartósan reagál a testem. De ezzel együtt a fejemben ezt a gravitációt még nem tettem rendbe.

Amúgy tényleg az. Mármint én pl tudom hogy pár kilót le kéne adnom (semmi extrém, kb 5 kg plusz lehet rajtam) és igen, mire hazaesek melóból és végzek otthon is mindennel, addigra igen, én is csak arra vàgyok hogy leüljek kicsit. Sport meg elvisz 1-2-3 órát a napból ami rengeteg. 🥲

A sport onmagaba nem fogyaszt
13 km gyaloglas alatt 800 kaloriat egettem el
Az lofasz
Én hasrol akarok fogyni

18. A sport csak felgyorsítja! Tudom, mert vagy 20 kilót is ledobtam 2,5 hónap alatt!
Cukrot kell nagyon kerülni, amúgy meg a szénhidrátokat (liszt, cukor, keményítő), és mozogni, én eljártam futni kilométereket rendszeresen.
Komolyan kell venni, ha nem csinálod nem lesz hatása!
Amennyit beleteszel, annyi lesz az eredménye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!