Miért dönt úgy egy ember, hogy kövér marad?
Csak érdekel, hogy ha vki túlsúlyos, hogy hogy semmivel sem motivált, hogy lefigyjon vagy visszafogyjon? Főleg azokat az embereket nem értem akik vékonyak voltak és utána elhíztak. Ők tudják hogy vékonyabban sokkal egyszerűbb mozogni stb.
Most az egyéb hormonális betegségeket ne keverjük ide. Én is pajzsmirigy beteg vagyok de még sem vagyok 90. Kg mert ofafigyelek.
A másik dolog amit nem értek, hogy van apuka és anyuka akik nem kicsit túlsúlyosak és a gyermek is gurul 6 évesen. Most rokonokat tudok felhozni, hogy vitte oda a gyermeknek az anyuka a kaját és még etette pedig elment az asztaltól. Ezt egyszerűen nem értem. Ő tényleg azt gondolja, higy ez jót tesz annak a kisgyereknek?

"Szépen visszakúsznak a rossz szokások, és visszaesel."
Nem megy az olyan könnyen ha tudod mit kell enned. A fogyással is egyre könnyebb a fogyás, az anyagcsere is begyorsul.
"Azt a sportot és azt a diétát kell megkeresni, ami amúgy is jól esik, amit örömmel csinálsz, és bármikor be tudsz tartani."
Na ez nekem a futás volt. Beleálltam és meglett. Amúgy az egyik legjobb mozgásforma. Mindent megmozgat, magas oxigénfelvétel, tüdőkapacitás, fittség, zsírégetés. Csak ugye csinálni kell. Ha nem csinálod és nem élvezed, eredmény se lesz.

“ Azt a sportot és azt a diétát kell megkeresni, ami amúgy is jól esik, amit örömmel csinálsz, és bármikor be tudsz tartani”
Hát ez kb a jelenlegi sportmentes, nasis életmód, ez az amit örömmel csinálok és tartani tudok. 🥲
Sokféle sportot próbáltam már életem során, mindet utáltam ilyen vagy olyan okból. Egyedül túrázni szeretek, de az nem igazán mindennapi sport, csak párhetente egy-egy hétvégén az a program.
Amúgy nem tudom miért lett lepontozva a 32-es válaszom, mikor lényegében pont ez lett volna a kérdés. Én nem keresek kifogásokat, kerek perec leírom hogy mert kényelmetlen és rossz érzés. Nincs “mentségem”, nem is keresek. Elhiszem hogy sokaknak nem szimpi a hozzáállásom és nem értenek egyet velem, de a kérdező akkor is kb erre lett volna kíváncsi…

"nem tudom miért lett lepontozva a 32-es válaszom, mikor lényegében pont ez lett volna a kérdés"
Bevallom, lepontoztalak, de megkövetlek érte, mivel a fenti álllításoddal egyetértek.
"Sokféle sportot próbáltam már életem során, mindet utáltam ilyen vagy olyan okból."
Volt ezek között olyan, amit nem azért prólbáltál, mert sportolni kellene valamit, hanem azért, mert kedved támadt hozzá?

“ Volt ezek között olyan, amit nem azért prólbáltál, mert sportolni kellene valamit, hanem azért, mert kedved támadt hozzá?”
Talán az úszás, de azt is hamar megutáltam, aranyáras belépőért túlzsúfolt uszoda, babapancsinak használt úszómedence + oda-vissza utazás és hajmosás miatt rengeteg időt vitt el egy-egy alkalom. A többi amit próbáltam az inkább muszájból volt.

"Nem megy az olyan könnyen ha tudod mit kell enned. A fogyással is egyre könnyebb a fogyás, az anyagcsere is begyorsul."
Persze, de nem egyről beszélünk. Én arról beszéltem, amikor utálsz valamit, de magadra erőlteted, hogy elérj egy eredményt. Ha szerencséd van, és közben megszereted, akkor oké, de az is csak akkor megy, ha "együttműködsz magaddal", nem pedig megerőszakolod saját magad.
"Ha nem csinálod és nem élvezed, eredmény se lesz."
Na, csak egyről beszélünk: ha nem élvezed. Te rákaptál, elkezdted élvezni, és sikerült is. Azok bukják el, akik úgy tekintenek a sportra, meg étrendre, mint egy műtétre, amit ki kell bírni, aztán jó lesz. De nem lesz.

Hát olyan mozgásformát kell választani, amit a küzdelemmel együtt is élvezel.
Ja, és magától nem fogja magát csinálni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!