Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem tudja felfogni, hogy nem akar mindenki társat?

Figyelt kérdés

Sok ilyet olvasok, hogy tanácsokat akarnak adni kéretlenül, stb.

Miért nem értik meg, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy az ember mennyi vagyonnal rendelkezik, vagy a szüleivel él-e.

Vannak tehetős emberek is, akik nem akarnak párt, nem kívánnak együtt élni senkivel.

És sokan pl kényszerből élnek szülőkkel, ha elköltözhetnének, akkor sem szeretnének társat.

Én se mondom meg a véleményemet arról kinek hány gyereke van, hány nőtől/férfitől, meg milyen mozaik családban él, mert totál nem izgat más élete, és nem gondolom, hogy nekem kellene másoknak tanácsot adni, hogyan éljenek!

jan. 29. 23:31
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

#50 már írtam és linkeltem, hogy magyarországon radikálisan lefelé megy a népesség. Ha afrikában valaki elhízott sem én állok itt neki fogyókúrázni.

Lehet akkor azt sem érted pontosan mi az a kultúra. Ez a nyelv, a mód ahogy dolgokat csinálunk, ahogy kifejezzük magunkat, a finom részleteket, amiket észlelünk, ahogy eszünk, a dalaink, a verseink, az épületeink stb.

Ha él külföldön az ember, vagy ismer más külföldieket, akkor sokkal jobb szeme lesz erre mondjuk.

De amúgy azt vitatod, hogyha lefelé megy a születésszám egy kultúrában, pláne gyors tempóban az gondokat okoz? És esetleg ki is hal az a kultúra. Mert mondjuk az nem benépesült területekre mások költöznek be. De amúgy pl az idősek sem eltarthatók kevesebb fiatallal. Szóval akkor ott is el kell fogadni, hogy olyasmibe hallnak bele, amibe nem kellene. De az egész infrastruktúra fenntartásához is sok ember kell. És akkor megint a kultúra, ha nincs sok ember egy csomó extra dolgokra még kevesebb marad stb.

És még egyszer, ha neked oké, hogy a viselkedésed általánosítva ide vezet az OK. Ha ilyen dark side életet akarsz mit lehet tenni. Csak kicsit úgy tűnik, mintha nem néznél szembe a következményekkel. Mint azok akik tagadják a környezeti gondokat és valahogy remélik, hogy ők mindegy mit csinálnak, majd csak lesz valahogy. Nincs itt semmi baj, azt csinálok, amit akarok gondolkodás.

febr. 1. 13:30
 52/54 anonim ***** válasza:

Mert az emberek többségének annyira elemi igénye, hogy el sem tudják képzelni, hogy valaki nem, hogy teljes életet él enélkül, hanem pont azért él teljes életet, mert nem kell valakit 24/7-ben kerülgetni.

Nem hibáztatom őket, nekem aszexuális, aromantikus emberként nem megy belehelyezkedni a másik nézőpontjába, én mikor még próbálkoztam ezzel, akkor minden alakuló kapcsolatot börtönként éltem meg. Hogy most akkor ezentúl ez lesz, soha többé nem lehetek egyedül, de úgy gondoltam, hogy ezt kell csinálni, és mindenki más is így éli meg, csak elfogadja és aláveti magát ennek a kötelező társadalmi elvárásnak, és színleli a boldogságot. A húszas éveim vége felé jártam, amikor leesett, hogy nem, emberek valójában igénylik ezt és boldogok, ha kapcsolatban élhetnek.

febr. 1. 16:18
 53/54 A kérdező kommentje:

Nekem az apám is hasonló, mármint aromantikus, öcsém szintém.

Ennek ellenére anyámmal és jóban rosszban, de inkább rosszban (mármint apám) 37 éve.

Szörnyű látni, ahogy magára erőlteti ezt, anyám meg panaszkodik, hogy miért nem búj hozzá, stb. . .

Húgomnak van kapcsolata, de ő is mondta már, hogy neki fura, hogy a párja bújni akar, neki ez túl sok.

febr. 1. 20:26
 54/54 anonim ***** válasza:
#53 és nekik is lettek gyerekeik :D Ami amúgy szerintem sokkal jobb gyerekvállalási mód volt, hogy mellesleg felneveltek párat. És nem ez a gyerekcentrikus valami, ami most van.
febr. 1. 21:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!