Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem tudja felfogni, hogy nem akar mindenki társat?

Figyelt kérdés

Sok ilyet olvasok, hogy tanácsokat akarnak adni kéretlenül, stb.

Miért nem értik meg, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy az ember mennyi vagyonnal rendelkezik, vagy a szüleivel él-e.

Vannak tehetős emberek is, akik nem akarnak párt, nem kívánnak együtt élni senkivel.

És sokan pl kényszerből élnek szülőkkel, ha elköltözhetnének, akkor sem szeretnének társat.

Én se mondom meg a véleményemet arról kinek hány gyereke van, hány nőtől/férfitől, meg milyen mozaik családban él, mert totál nem izgat más élete, és nem gondolom, hogy nekem kellene másoknak tanácsot adni, hogyan éljenek!

tegnap 23:31
1 2 3 4 5
 11/42 Katona Dius ***** válasza:
100%

Én eleve nemértem, miért kell a másik életébe beleszólni, témától függetlenül. Legyen párkapcsolat, gyerek, munka, bármi a téma, mindenki a saját életét éli, más-más tapasztalattal, múlttal, céllal. Nem értettem sosem, miért is kéne a áséba bele okoskodni.

De nekem is van ilyen rokonom. Maximum fél évet bírnak mellette a férfiak, már két férjet elfogyasztott, mindkettőnek válás lett a vége. 50 éves a nő, számolni sem tudom, hány pasasa volt eddig. És ő szokott kioktatni engem, (kb kétszer egy évben, mikor valami nagy családi rendezvényen össze futunk), hogy mi egy jó kapcsolat titka, mit kell tenni, ha azt akarom, hogy egy pasi sokáig megmaradjon mellettem. Életvezetési tanácsokat ad NEKEM párkapcsolatból. NEKEM, aki 12 éve házas vagyok és boldog párkapcsolatban élek a férjemmel. Amikor meg mondom, hogy akkor adjon tanácsokat, ha a saját szerelmi életét is megtanulja menedzselni és egy évet is kibírnak mellette a pasik, akkor meg besértődik és megy a hiszti, hogy milyen tiszteletlen vagyok.

ma 00:22
 12/42 A kérdező kommentje:

És akkor mi van?:)

Vagy te azért élsz, mert szenvedni akarsz?

A családosok kapják a sok ingyenpénzt, ezért kapják.

Másnak máshogy nehezebb az élete.

Amúgy gondolom hallottál már tudósokról, feltalálókról, akiknek nem volt gyerekük, többet adtak a világnak, mint a szapora hadak, akik csak ahhoz értenek, hogy, fogyasszanak!

ma 00:23
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
Mert sok a kapcsolatfüggőségben szenvedő egyén, aki egyedül totál életképtelen.Ezek a leghangosabbak.
ma 07:03
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Mert ők nem tudják elképzelni hogy valaki egyedül is boldog lehet. Ők akarnak társat. Szerintük az a normális, ha valaki társat akar, és családot. Aki ettől eltér az hazudik, vagy beteg. Akkor pedig ne is éljen az ilyen..

Engem is mindig zaklatnak amiért nem akarok ismerkedni. Új munkahelyen szinte küldetésnek tekintik hogy összehozzanak valakivel. Nyilván ők 2 másodperc ismerettség után jobban tudják mit akarok az életben, mint én, aki 30 éve ismerem magamat. 🤡

ma 07:22
 15/42 anonim válasza:
Miért foglalkozol velük? Amúgy értelmes érvekkel simán békén hagynak. Tapasztalat.
ma 07:33
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
#9 Nem létezik ilyen, hogy közösség iránti kötelezettség. Főleg a gyerekvállalás nem az.
ma 08:13
 17/42 anonim ***** válasza:
#11 Ez olyan, mint amikor egy ismerős csaj nekem kezdett el magyarázni 20 évesen a második, véletlenül becsúszott gyereke után (a 2. apától) a hatékony fogamzásgátlásról. :D (Naptár módszer, forróvízbe ülés szex után, ilyenek... 😅)
ma 08:22
 18/42 anonim ***** válasza:
Aztán majd ész nélkül rohannak bele a bántalmazó kapcsolatba. Pont az ilyen mentalitás miatt. Ahol verbális, fizikai, szexuális erőszak éri.
ma 08:30
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Mert vannak ilyen beszűkült tudatú idióta barmok, akik nem tudják megállni, hogy ne szóljanak bele a másik ember életébe. Nem véletlenül használtam ezeket a jelzőket, tényleg annak tartom őket és azok is.
ma 08:49
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

El sem hiszed mennyi buta, az orránál tovább nem látó ember alkotja kicsiny társadalmunkat. A kérdezősködés, párkapcsolatra "uszítás" oka sokszor nem a rosszindulat, hanem az ostobaság, vagy az empátia részlges/teljes hiánya. Sok ember még azt sem gondolja meg 1x sem, hogy mit ejt ki a száján... Ezektől várod, hogy megértsenek téged, mikor még saját magukat sem értik? Találkoztam nagyon sok ilyen buta emberrel. Vagy ott a másik véglet, aki csak "vagizásból" tolja az arcodba, hogy neked is legyen kspcsolatod, mert neki van - és ettől ő különbnek hiszi magát. Bár ez inkább nőkre igaz.

7 éve élek kapcsolatban, mégis, ha feljön a téma, sosem akartam rábeszélni senkit a dologra. Ha kérdezett pl a nehézségekről, vagy a jó részéről, objektívan válaszoltam. De ennyi. Ha kértd, adtam tanácsot. Ha akart, elmesélhette a gondjait.

Igazából, mint írtam, az emberek felfogása a baj.

ma 09:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!