Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége azt...

Az emberek többsége azt gondolja ,hogy segítőkész de mikor oda kerül a sor miért nem akar segíteni?

Figyelt kérdés

A minap sajnos kifutottam a keretből. Lettek váratlan kiadásaim és már élelmiszerre se futotta.A kamra üres volt így hó végéhez közeledve. Fizetésig 2-3 napom volt. lementem abba a kisboltba ahol mindig is vásároltam . Ezt a boltot magánvállalkozóként üzemelteti valaki. A lényeg ,hogy megkérdeztem az eladót ,hogy mivel törzsvásárló vagyok nem-e tudna vagy 2-3 ezer forintnyi élelmiszerrel kisegíteni addig míg nem kapom meg a fizum..simán mondta hogy hogyan képzelem én ezt . hogy menjek onnan mert ők ilyet nem csinálnak. és hoppon is maradtam. csak mellékesen megjegyzem nem egy szakadt ember vagyok ..egész jól szituált és normális beszédkésségel rendelkezem. Szóval abszolút egy nagy kérdőjelként maradt meg bennem ez a történet...

(múlt időben írtam ,de ez a jelenben történik,történt)

2023. jún. 27. 08:21
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
77%

Itt az a lényeg, hogy bárki bármikor nemet mondhat. Te a frusztrációt nem tudod ebben az esetben viselni. Nem köteles hitelezni egy élelmiszerbolt. Ugyanakkor nagyon sajnálom, átérzem, mert sokszor számoljuk az aprót hó végén mi is.

Nekünk már ezért van A,B,C,D...Zs terv.

Eladunk gyorsan valamit, vagy főnöktől előleg, családtól, baráttól.

Neked más opció?

2023. jún. 27. 08:33
 2/25 anonim ***** válasza:
82%

Azért küldtek el, mert nem akart lavinát elindítani azzal, hogy neked hitelez. Gondolom, mint kisbolt üzemeltetők ők sem dúskálnak, ha elterjed a környéken, hogy náluk van hitel, akkor boldog-boldogtalan a nyakukra járna. Nem akarnak problémát a nyakukba.

Amúgy sajnálom, ami veled történik.

2023. jún. 27. 08:35
 3/25 anonim ***** válasza:
71%

Egy bolttulajdonostól ezt nem lehet elvárni. Család vagy barátok biztos, hogy segítenének, inkább náluk próbálkozz.

A következő fizudból pedig töltsd fel a kamrát. Mindig legyen otthon bontatlan(!) liszt, cukor, száraztészta, száraz hüvelyesek, konzerv, és akkor legközelebb nem fogsz ilyen helyzegbe kerülni.

2023. jún. 27. 08:36
 4/25 anonim ***** válasza:
71%

Valószínűleg rajtad kívűl még sokan mások próbálkoznak ilyennel és sokszor elfelejtik kifizetni. Szerintem érthető.

Barátod nincs akitől kérhetsz?

Mikor kapsz fizut?

2023. jún. 27. 08:36
 5/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudhatod mi áll egy ilyen döntés mögött. Akit egyszer-kétszer átvertek, nem fogja hagyni többször. Másrészt ha egy embernek segít, akkor a másiknak miért nem, ha többnek akkor miért nem mindenkinek, mi az hogy neki igen de nekem nem... sokkal több problémát és konfliktust húz magára, mintha egységesen senkinek nem segítene. Mert nem is az ő problémája.

Harmadrészt te a segítőkészséget univerzálisan mindenre érted (?), pedig közel sem egy szinten van az, hogy valakinek megteszel egy jelentéktelen szívességet, vagy épp anyagi kockázat vállalsz.

2023. jún. 27. 08:42
 6/25 A kérdező kommentje:
jah és 1-es..csak olyan dolgaim vannak amiktől akkor se válnék meg ha az életem mulna rajtam.Mindent nehéz munka árán szereztem meg és az ilyen helyzetekben lévő emberek általában jóval áron alul adnak el dolgokat . Bennem van annyi tartás ,hgy ne így tegyek. Család ,barátok nincsenek ..mindig is egyedül voltam és most az egyszer jártamúgy hogy ilyesfajta segítségre lett volna szükségem ,de ebből is tanultam szerencsére ,így ilyen többet biztosan nem fog előfordulni. Csak magára számíthat az ember
2023. jún. 27. 08:58
 7/25 anonim ***** válasza:
89%

"5-ös ,te meg..."

Frusztrált vagy. Segítőkészen válaszolnak neked, te pedig magadból kikelve vergődsz. Ezért ilyenek az emberek, hogy akkor oldd meg magadnak.

2023. jún. 27. 08:59
 8/25 A kérdező kommentje:
azt hiszem gonosszá is lettem ..majd elnézek amelett (is) aki a földön fekve a saját vérében fuldokolva ,elcsukló hangon segítségért könyörög . Köszönöm hogy ráébresztettetek erre. Nem fogom ezentúl a jót keresni senkiben..mondjuk eddig se találtam..
2023. jún. 27. 09:05
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát tégy így.. ha gondolod ettől jobb lesz.

Egyébként ma már szinte mindenhol utalva fizetnek. Ha van rendszeres jövedelmed akkor bemész a bankba és állítasz be folyószámla hitelt. (Nem kerül semmibe.)

Így le tudsz venni a kartyádon lévő összeg felett is. Ha meg jön a fizetésed akkor nyilván nem 0Ft re érkezik, hanem -10.000 re és ugyanúgy megvan minden lenyegi kamat nélkül.

Így nem.kell senki segítségétől függni és enned is lesz mit. Pár óra alatt elintézhető.

2023. jún. 27. 09:13
 10/25 anonim ***** válasza:
86%

Jaj, ne vinnyogjál már. Egyetlen családtagod vagy barátod sincs, akitől kérhetnél? Ők előbb fognak segíteni, mint az idegen boltos.

Ha végképp nem megy, templok falán szokott lenni ételes szekrény, amit sokszor töltenek meg kajával. Valaki odaviszi, a maradékot, amit már nem eszik meg a család, pékségek is ki szokták tenni a megmaradt árut. A mi városunkban két ilyen is van. Ha más lehetőség nincs, ilyenből szerezhetsz enni pár napig.

2023. jún. 27. 09:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!