Bevált módszer fáradékonyságra?

1-es nem jut több idő itt sem éjjel 7 óránál és még gyerekem sincs. Fizikailag nem tudok 11 előtt elaludni 6 előtt kelni kell. Ha mégis elalszom, abbol ébredés lesz az éjszaka közepén és az úgy borzalmasabb mint átaludni a 7 órát az ebresztőig... :(
Vitaminpótlás,több mozgás, kevesebb cukor és koffein. Nagyon nehéz, de legalább 2 kávéból egyet elhagyni.
Nem dohányzom, egyszerűen 9 órát kéne aludnom naponta de kivitelezhetetlen. Kollégám 9-kor kidől, de 5kor legkésőbb fel is ébred, mert ő meg 8 óránál tőbbet, ha akarna se tudna, délutáni alvásra nincs igénye soha.
Nekem lenne, de munka mellett tanulok ìgy nincs. Plusz napi szinten főzök mert ételérzékeny vagyok és párom.max. 3 kaját tud csinálni amik közül egyiket sem eszem. XD

"párom.max. 3 kaját tud csinálni"
Véletlenül se tanulna meg olyat készíteni, amiből te is ehetnél...

aludd ki magad, ne fáradj el.
Érdemes csináltatni egy vérképet is hogy minden rendben van e.

Ha nincs vitaminhiányod (tél vége van, szinte biztos, hogy van, ha úgy eszel mint az átlag és nem pótoltad a D vitamint), akkor aktivitás. Paradoxonnak hangzik, de ha be vagy punnyadva, akkor egy kis séta vagy bármilyen testmozgás inkább fel fog pörgetni, mint hogy lefárasztana.
Illetve ha azért nem alszol, mert mondjuk napközben kellene, de akkor nem tudsz, akkor érdemes lehet munkarendet váltani. Teljesen emberfüggő, én akkor éreztem magamat a legjobban a bőrömben, mikor könnyű fizikai munkát végeztem du. 3 és hajnal 1 közt, hajnal 3-kor feküdtem le, 9-kor magamtól, ébresztő nélkül keltem, és még volt egy csomó szabadidőm is. Mikor tanfolyamra kellett járnom, és ötkor kelnem, pokolnak éltem meg a 6-7 óra alvást, mert nem tudtam korán elaludni, csak ilyen félálomban vegetáltam, aztán kótyagos voltam egész nap, mert túl korán keltm.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!