Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem tudja felfogni, hogy nem akar mindenki társat?

Figyelt kérdés

Sok ilyet olvasok, hogy tanácsokat akarnak adni kéretlenül, stb.

Miért nem értik meg, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy az ember mennyi vagyonnal rendelkezik, vagy a szüleivel él-e.

Vannak tehetős emberek is, akik nem akarnak párt, nem kívánnak együtt élni senkivel.

És sokan pl kényszerből élnek szülőkkel, ha elköltözhetnének, akkor sem szeretnének társat.

Én se mondom meg a véleményemet arról kinek hány gyereke van, hány nőtől/férfitől, meg milyen mozaik családban él, mert totál nem izgat más élete, és nem gondolom, hogy nekem kellene másoknak tanácsot adni, hogyan éljenek!

jan. 29. 23:31
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

Nekem nincsenek magas igényeim.

Én egy garzonban is elélek, autóm nincs. Káros szenvedélyem nincs, nyaralni sem szoktam.

Akinek magas igényei vannak, az a családos.

Nagy, kertes ház, 2 autó egy családban, nyaralgatás, állandó kütyüvásárlás.

Régen persze eléltek 2 szobában is.

Amúgy letojom kinek mik az igényei, amíg nem tőlem veszi el rá a rávalót.

Nekem a nyugalom minden luxusnál többet ér.

Amúgy nem értem miért kellene nekem gyereket vállalnom, mikor más vállal 4-5 gyereket is.

Egy idő után beáll majd egy stagnálás, és akkor majd amennyi munka lesz elosztják annyi emberre, ugyanez a javakra is igaz, igen, a fogyasztói kizsákmányolási társadalmi rendszernek is vége lesz egyszer, nem azért, mert én nem akarok gyereket, hanem, mert a végtelenségig nem lehet növekedni és majd a természet lesz az úr a mohóság felett.

jan. 30. 20:51
 42/54 anonim ***** válasza:
100%
#41 Így van. De ezt a rákos sejt barátunk nem érti. Hogy is érthetné? Hiszen csak egy kártékony, rákos sejt.
jan. 30. 21:01
 43/54 anonim ***** válasza:
52%

#40 fals a logika, amit használsz, összevisszamosod a dolgokat egymásba és rakod a nevető fejeket, de érezni a feszkót. Átfröcsögnek a nevető fejeken a sértegetési kísérletek. Lehet valahogy súlyt tesz a válladra a gondolat, hogy lehet, hogy van valami kötelesség az életben, amit nem teszel meg.

A közügy az, hogy születnek e gyerekek, hogy valaki beleáll e ebbe, nem az, hogy ki mit oszt meg a gykn.

jan. 31. 12:20
 44/54 anonim ***** válasza:
0%

#41 nem így értettem az igényeket. Hanem, hogy sokaknál az pörög a fejben, hogy bizonyos anyagi dolgok fontosak és a gyerek csak akkor jöhet ha az anyagi dolgokban megvan ez meg ez. És erre mondtam, hogy régebben is születtek gyerekek jóval alacsonyabb anyagi színvonalon. Szóval, hogy ez igazából a szülőről szól, az ő anyagi igényeiről.

És igen van akinek 4-5 van, de össz-vissz lefelé megy a gyerek szám. És a zuhanás mértéke is nagy.

[link]

Szóval valahogy ez olyan, hogy az életet szolgálni, elfogadni, hogy emberek vagyunk, és hogy részei vagyunk valami nagyobbnak. És nem maguktól történnek a dolgok, hanem akkor ha az egyének hiszek benne és megcselekszik. A történelemben kultúrák, közösségek jönnek mennek.

És alapítani egy családot és azt vinni az ennek a része.

jan. 31. 12:25
 45/54 anonim ***** válasza:
#42 gondolom te a 40 vagy, a primitív sértegetni akaró stílusból megismerni. Tényleg azon gondolkozz el miért borít ennyire ez a téma.
jan. 31. 12:27
 46/54 A kérdező kommentje:

Ha nyernék a lottón, akkor se akarnék gyereket!

Pont ez a lényeg, a szabadságom nem megfizethető.

Ugyanezért nem vállalnék el olyan munkát sem, ami "jól fizet", de cserében semmi életem nincs.

Az időm fontosabb.

És a hobbim nem költséges, tehát csak időigényes.

De van, akit semmi nem érdekel az életben, nekik való a család, hogy legyen, ami kitöltse az idejüket.

jan. 31. 12:40
 47/54 anonim ***** válasza:
47%
#43 Semmilyen súlyt nem tesz a vállamra, mivel egyáltalán nem gondolom így. Ez a saját érzéseid projektálása. A nevető fejek azért voltak, mert tényleg csak röhögni lehet rajtad. :)
jan. 31. 14:10
 48/54 anonim ***** válasza:
100%
#45 Csak a saját sejtes hasonlatodat vittem tovább. Talán nem tetszik? :) Nem borít ki a téma, csak nem bírom az olyan embereket, akik belepofáznak mások életébe. Ha neked fontos, hogy legyen sok gyerek, akkor csinálj/szülj sok gyereket és neveld fel őket. De ne másoktól várd el, hogy a te igényeidnek megfelelően éljék az életüket. Illetve elvárhatod, csak k.rvára nem érdekel senkit, hogy te mit szeretnél. Verheted magad a földhöz.
jan. 31. 14:15
 49/54 anonim ***** válasza:
0%

#46 csak az van, hogy egy közösségnek és egy kultúrának a részei vagyunk. Ez ahogy írod a kultúra közösség halálához vezetne, ha általánosítanánk. Szóval egyszerűen inkonzisztens az, hogy valakinek fontos az élet, a közösség, a kultúra és közben nem teszi meg a dolgokat, amik ennek az életéhez kellenek.

Eleve az, hogy te vagy, hogy élvezheted a hobbijaidat is csak azért lehet, mert korábban nem mondták azt emberek, amit most te.

De mondjuk ha utálod az életet, a közösséget, kultúrát és azt mondod, hogy inkább pusztuljon minden, akkor azzal konzisztens.

febr. 1. 12:39
 50/54 A kérdező kommentje:

Ha te most meg nem csinálnál több gyereket, meg a hozzád hasonlók, akik még x+1-et, akkor 100 év múlva nem kellene átélniük embereknek a klímakatasztrófát, az 50 celsius fokos átlaghőmérsékletet, stb.

100 éve még 10ed ennyi ember volt a Földön, és az ökológiai lábnyomuk sem volt ekkora.

A kuktúra meg bocs, nem érdekel, ahogy több 100 év múlva sem fog érdekelni senkit, én hogyan éltem, engem se érdekel mások hogyan éltek, max utána olvasok, ha érdekel, de én a SAJÁT életemet élem, nem másét, nem egy közösségét!

Amúgy meg ez a nagy gyerekgyártósdi mindenről szól, csak nem a közösségről.

Ez a fogyasztói társadalomról, modernkori rabszolgaságról szól.

Ha szocializmus lenne, senki nem propagálná, hogy szülj még egy gyereket!

febr. 1. 13:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!