Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az intelligens ember egyedül...

Az intelligens ember egyedül is tud boldog lenni, jobban viseli a magányt?

Figyelt kérdés
Szerintem igen. Mert egyedül is értékesnek érzi magát, ha intelligens, le tudja magát foglalni egyszemélyes hobbikkal is, nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára, szeretetére. Ezzel szemben a buta ember, ha egyedül van, kb meghal.. Én örülök, hogy szerencsére nem ilyen vagyok, feltalálom magam egyedül is, okos, intelligens személyiségnek tartom magam.

dec. 13. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, nem is intelligencia kérdése, függvénye igazán. Inkább úgy mondanám, hogy minél kevesebb embertől függ valaki minél kisebb mértékben, annál nagyobb a szabadságfoka. Következésképpen, minél több embertől függsz, annál kiszolgáltatottabb vagy, hisz akkor több embernek is meg kell felelned, ami eléggé energiarabló. Szétszóródik a figyelmed, energiád. Arról nem beszélve, hogy az ember, ha társaságban van, szerepeket vesz fel és igyekszik csak az előnyös, pozitív tulajdonságait mutatni, a negatívakat meg leplezni, mert szégyelli azokat. Magyarul megjátsszuk magunkat, mások szeretetéért. Piaci alapú, kerelet-kínálat elven működnek az emberi kapcsolatok. Egy barátságban mindig a legjobb formádat kell mutatnod, ha rossz kedved van, akkor mit panaszkodsz, miért nincs jó kedved, ha a 2 félből egyik nincsen topon kapásból omlik össze az egész. Folyton bizonygatnod kell a másiknak, hogy elég jó és értékes, érdekes vagy és még a látszatát is kerülnöd kell az unalmasságnak. Ha unalmas vagy, úgyis rádunnak egyszer. Ha hiányosságaid vannak, társaságban felnagyítják azt, kinevetnek és közröhej tárgya leszel. Nem lehet rossz kedved, rossz hangulatod. Ha nem egy szinten vagytok, nem ugyanott tartotok az életben magánéletileg, egzisztenciálisan, plusz emellett van egy nagyobb fizikai távolság is, szintén bukik minden, összeomlik, mint a kártyavár. Emellett befigyelhet még irigység, lenézés, szánalom, káröröm, féltékenység stb.. Ha nem azonos érdeklődési kör van, nem lesz miről beszélni, nincs beszédtéma. Szegény-gazdag, dolgozó-munkátlan, családos-egyedülálló ellentét szintén konfliktusforrások. Vagy csak egyszerűen nincs dolgod a másikkal. Egyedül ezek a kötöttségek nincsenek, nem kell megfelelni senkinek. Az, hogy ki hogyan kezeli az egyedüllétet, személyiségtől függ. Az erős személyiség a magányt önfejlesztésre használja, mondjuk önismereti könyveket olvas, egyszemélyes hobbikat talál magának, esetleg utazgat egyedül. A gyenge pedig a magány miatt az italba, drogba menekül, ami csak rontja, súlyosbítja a helyzetet. Soha életemben nem éreztem magam annyira szabadnak, mint amikor egyedül voltam és mindig akkor voltam a leginkább önazonos is.
dec. 14. 01:43
 52/71 A kérdező kommentje:
Szerintem ha jó állapotban van az ember, akkor jobb társaságban, de ha rossz passzban van, akkor meg inkább egyedül jobb. Nem akarom, hogy kiderüljön, tök üres vagyok. :/ Egyébként meg senki sem ér annyit, hogy egy elutasítást kockáztassak miatta.
dec. 14. 03:54
 53/71 anonim ***** válasza:
63%
Az egymásra utaltság az egyik legtermészetesebb vonása az emberlétnek. Kiválaszthatod, hogy nagyjából kikkel leszel így közösségben, akár külön életet élve szakmai vonalon, ill. hobbikkal, szabadidővel, tehát külön közösségeket alkotva mindenre. A lényeg, hogy ahol a legkevésbé szívesen mozogsz (általában ez a megélhetési vonal, ahol többnyire a legtöbb időt is töltesz), ott minél ritkábban forduljanak elő megfejelgetni való formák. A többiben, meg ahol eleve jól érzed magad, nem függsz igazán senkitől, ott csak röhögsz rajtuk.
dec. 14. 04:58
 54/71 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ez mind nem igaz, amit írsz.

A legkülönbözőbb barátaim vannak, soha senki nem játssza meg magát, hogy jobb színben tűnjön fel, és nem játszunk szerepeket, pont ez a lényege, hogy elfogadjuk egymást pont olyannak, amilyenek vagyunk. És panaszkodhatok nekik ha valami szar, és ők is panaszkodhatnak nekem, meghallgatjuk egymást és nem ítélkezünk. És az ellentétek se igazak, én pl egyedül vagyok de a pár éve ismertem meg az egyik barátnőmet, aki családos gyerekekkel, és tökéletesen kijövünk, családjával is töltök időt. Vannak olyan barátaim, akik teljesen máshol tartanak az életben, de ez se volt soha gond. Tisztában vagyok a hibáimmal, az övükével is, de nem nagyítjuk fel egymásnak, a hibáik teszik őket tökéletessé. Ha nem is értünk mindenben egyet az se baj, nem vagyunk ugyanolyanok és épp ez a szép ebben. Hogy meghallgatod, megérted és elfogadod, nem pedig ráerőszakolod a másikra amit te gondolsz/akarsz. Egy barátságban nincs helye a játszmáknak.

Azt aláírom, hogy biztos nem könnyű sok embernek ismerkedni, meg barátságokat kialakítani, de léteznek ilyen barátságok. Nagyon sok rossz tapasztalatot olvasok itt, vannak rossz emberek, nekem tiniként voltak meg ezek, akkor megtanultam, hogy kik azok, akikkel barátkozzak.

dec. 14. 06:42
 55/71 anonim ***** válasza:
42%

"Te valami istenkomplexusos vagy szerintem, aki azt hiszi, hogy nélkülözhetetlen."

-----------------

"Azok a kifejezések, amelyekkel másokat jellemzünk, keveset mondanak róluk, de nagyon sokat mondanak rólunk." (Albert C. Houghton)

-----------------

"Amit másokról mondunk, sokkal inkább rólunk árulkodik." (Almási Kitti)

dec. 14. 07:33
 56/71 anonim ***** válasza:
66%

"És még annyi, hogy de igen, tud a másik valóban szeretni, engem szeret a barátom, ezt több jelből is tudom ő róla. És nem buta senki se, aki szereti a másik által kapott szeretet és bízik is benne. Ettől még nem kéne az ilyen embereket lenézned kérdező, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de nem ez az alap és szánalmas vagy, ha ezért lenézel másokat, már bocsi." (he84)

Neki nincs normális szeretetmintája, ez tisztán lesüt a soraiból.

Magát vigasztalja a nagy csalódásai miatt és nagy magányába.

Bizonyos szempontból ő is tehet róla hogy ilyenekbe fut bele, de hát szerinte ez a normális minta. Nem ez!

A szeretet adása és kapása szerintem halálra rémisztené egy másik emberrel kapcsolatban, ezért vágyik rá, de el is löki magától, mert mi van ha az is ugyanolyan szemét lesz mint a többi.

Közben magát vigasztalja azzal hogy milyen "szuper" egyedül, mert nem tud épkézláb szeretetteljes kapcsolatokat kialakítani.

Tudod, csak egymás tükreiben fürödhetünk meg igazán, van egy ilyen mondás.

Én is szeretek egyedül lenni, de hosszútávon az nagyon más.

Alapvetően kapcsolatorientált vagyok.

dec. 14. 07:42
 57/71 anonim ***** válasza:
80%

"Egy barátságban mindig a legjobb formádat kell mutatnod, ha rossz kedved van, akkor mit panaszkodsz, miért nincs jó kedved, ha a 2 félből egyik nincsen topon kapásból omlik össze az egész. Folyton bizonygatnod kell a másiknak, hogy elég jó és értékes, érdekes vagy és még a látszatát is kerülnöd kell az unalmasságnak. Ha unalmas vagy, úgyis rád unnak egyszer."

Ez csak egy rossz kapcsolati mintában van, ennek pont ellenkezője az igaz egy elfogadó partnernél, de te ehhez a mintához ragaszkodsz, mert gondolom nem ismersz mást.

dec. 14. 07:45
 58/71 anonim ***** válasza:
80%

"Ha nem egy szinten vagytok, nem ugyanott tartotok az életben magánéletileg, egzisztenciálisan, plusz emellett van egy nagyobb fizikai távolság is, szintén bukik minden, összeomlik, mint a kártyavár."

"Ha nem azonos érdeklődési kör van, nem lesz miről beszélni, nincs beszédtéma."

"Szegény-gazdag, dolgozó-munkátlan, családos-egyedülálló ellentét szintén konfliktusforrások."

Miért ezeket keresed?

dec. 14. 07:48
 59/71 anonim ***** válasza:
58%

"Egyébként meg senki sem ér annyit, hogy egy elutasítást kockáztassak miatta."

Fordítsd meg: magad nem érsz annyit, hogy megkockáztasd hogy szeressenek.

dec. 14. 07:50
 60/71 anonim ***** válasza:
31%
Én rá vagyok utalva a levegőre. Milyen megalázó, nem?
dec. 14. 07:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!