Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az intelligens ember egyedül...

Az intelligens ember egyedül is tud boldog lenni, jobban viseli a magányt?

Figyelt kérdés
Szerintem igen. Mert egyedül is értékesnek érzi magát, ha intelligens, le tudja magát foglalni egyszemélyes hobbikkal is, nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára, szeretetére. Ezzel szemben a buta ember, ha egyedül van, kb meghal.. Én örülök, hogy szerencsére nem ilyen vagyok, feltalálom magam egyedül is, okos, intelligens személyiségnek tartom magam.

tegnap 15:39
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
38# Képzeld, igen.. Te valami istenkomplexusos vagy szerintem, aki azt hiszi, hogy nélkülözhetetlen.
tegnap 18:48
 42/50 A kérdező kommentje:
A legrosszabb dolog, amit az ember tehet magával, hogyha nem szereti magát. Az a legnagyobb magány. Szerencsére én nem ilyen vagyok. :)
tegnap 18:52
 43/50 A kérdező kommentje:
És azt gondolom, a legnagyobb "luxus" nem szeretni magunkat. Épp elég rosszat kap az ember a másiktól, ezért a legnagyobb butaság az, ha saját magunkat bántjuk.
tegnap 18:54
 44/50 anonim válasza:
Ebben igazad van, és rossz látni, hogy az emberek mit tesznek egymással, de mindig kettőn áll a vásár.
tegnap 19:00
 45/50 anonim ***** válasza:
En jol birom bar en bunko vagyok
tegnap 19:07
 46/50 A kérdező kommentje:
Senkinek nem tartozom elszámolással. Nem hiányzik, hogy mindenért magyarázkodnom kelljen. Jobb így.
tegnap 19:10
 47/50 anonim válasza:
65%

De ez a szomorú, hogy azt gondolod ilyen egy emberi kapcsolat. Egy igazi emberi kapcsolatban nem kell elszámolnod, és nem kell magyarázkodnod. Persze nyilván a megfelelő embert nehéz megtalálni.

De elfogadom, hogy neked így jó, de ettől nem leszel se intelligensebb, se jobb.

tegnap 19:24
 48/50 anonim ***** válasza:
64%

Én tudom magamról, hogy az vagyok, de nálam csak a depresszió váltja ki azt hogy már nem érdekel hogy egyedül vagyok...

egyébként gyerekeként, kamaszként gyűlöltem és sokszor felnőttként is, mert nagyon szeretek pl utazni, várost nézni, éttermezni és ezeket nem jó egyedül

Ezért is lettem pl nagyon erősen internetfuggo már 15 évesen.

Viszont okos emberként hülyékkel együtt dolgozni és lakni pl, az rosszabb sokkal mint egyedül lenni és nagyobb magány

tegnap 19:33
 49/50 he84 ***** válasza:
63%
Még azért azt is elmondom, hogy én például nőként 5 éve boldog vagyok a barátommal, legalábbis legtöbbször igen. Ha valami van, azt általában normálisan megbeszéljük békésen, amiből legtöbbször nincs semmi gond. A csak önmagunkat szeretni, az inkább nagy egoizmusra utal, főleg ha ez az önszeretet túl nagy és sajnos olykor beképzeltség is lehet mögötte. Nem bántásból mondom ezt, de ettől még ez így van. Nem csak kihasználás alapú kapcsolatok vannak. Szeretetet adni és kapni jó, főleg akkor, ha valóban számíthatunk a másikra, márpedig vannak ilyen kapcsolatok is.
tegnap 22:11
 50/50 he84 ***** válasza:
52%
És még annyi, hogy de igen, tud a másik valóban szeretni, engem szeret a barátom, ezt több jelből is tudom ő róla. És nem buta senki se, aki szereti a másik által kapott szeretet és bízik is benne. Ettől még nem kéne az ilyen embereket lenézned kérdező, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de nem ez az alap és szánalmas vagy, ha ezért lenézel másokat, már bocsi.
tegnap 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!