Az intelligens ember egyedül is tud boldog lenni, jobban
viseli a magányt?
Figyelt kérdés
Szerintem igen. Mert egyedül is értékesnek érzi magát, ha intelligens, le tudja magát foglalni egyszemélyes hobbikkal is, nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára, szeretetére. Ezzel szemben a buta ember, ha egyedül van, kb meghal.. Én örülök, hogy szerencsére nem ilyen vagyok, feltalálom magam egyedül is, okos, intelligens személyiségnek tartom magam.
Intelligensként mondom hogy túl sokáig nem lehet bírni tök egyedül, depis lesz az ember és elkezd hiányozni 1 társ.
ma 15:49
2/48 A kérdező kommentje:
Azt hiszem eljutottam az önszeretet fokára. Saját magamból kell táplálkozni, nem a másik emberből. Persze ehhez kell egy megdolgozott, érett személyiség. És azt hiszem, én rendelkezem is vele.
ma 15:51
3/48 anonim válasza:
A statisztikák szerint a magasabb IQ-val rendelkező emberek magányosabbak és nagyobb eséllyel depressziósak, mint az átlag.
Szerintem a puszta tény, hogy erről kiírtál egy kérdést, arról árulkodik, hogy valószínűleg magadat is próbálod még győzködni, hogy jó neked egyedül is és nem kell foglalkozni a társadalmi normákkal. Amik akár igazak is lehetnek felőlem.
ma 16:01
4/48 anonim válasza:
#3 pont azért magányosabbak, mert inkább vannak egyedül, mint nem egy ideális kapcsolatban. A butább embereknek meg kb. mindegy, csak valaki legyen velük, mindegy, hogy agresszív, alkoholista, munkakerülő, büdös bagós, lehúzós, szar a kapcsolat, nekik aztán mindegy. Egy intelligens ember meg inkább elviseli a magányt, amíg nem talál egy szuperjó kapcsolatot.
ma 16:05
5/48 anonim válasza:
Ugye mindenki tisztában van azzal, hogy amikor valaki kijelenti magáról, hogy ő x meg y, biztos, hogy nem azt a benyomást kelti?
Legyen szó intelligenciáról, empátiáról, emberismeretről, stb…
ma 16:10
6/48 A kérdező kommentje:
Egyedül lenni úgy, hogy közben nem vagy magányos és boldog vagy, jól érzed magad, a legnagyobb szabadság a világon.
ma 16:12
7/48 anonim válasza:
De meddig? Az ember természeténél fogva társas lény. Amennyiben nem vagy robot egy idő után belefogsz őrülni.
Nem mellesleg, ha nincsenek társas kapcsolataid nagyban növeled a demencia esélyét. Megéri?
ma 16:16
8/48 anonim válasza:
#6 pontosan, és erre leginkább tényleg intelligens emberek képesek. Nem ismerek olyan buta embert, aki ne lenne folyton kapcsolatban, de tényleg. Ők magukban életképtelenek.
#5 önismeretet gyakorolni és tisztában lenni a tulajdonságaiddal elég fontos dolog. Csak mert valaki tudja magáról, hogy buta/okos/akármilyen, az nem jelenti azt, hogy ne lenne az.
ma 16:17
9/48 anonim válasza:
Egyébként attól, hogy ilyen “fennkölt” stílusban fogalmazol pont úgy tűnik, mintha olyannak akarnád mutatni magad, ami nem vagy. Jelenleg: intelligens.
ma 16:17
10/48 A kérdező kommentje:
A buta ember azt hiszi, hogy ő van a többi emberért, az intelligens pedig, hogy a világ van őérte.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!