Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az intelligens ember egyedül...

Az intelligens ember egyedül is tud boldog lenni, jobban viseli a magányt?

Figyelt kérdés
Szerintem igen. Mert egyedül is értékesnek érzi magát, ha intelligens, le tudja magát foglalni egyszemélyes hobbikkal is, nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára, szeretetére. Ezzel szemben a buta ember, ha egyedül van, kb meghal.. Én örülök, hogy szerencsére nem ilyen vagyok, feltalálom magam egyedül is, okos, intelligens személyiségnek tartom magam.

ma 15:39
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
74%
Intelligensként mondom hogy túl sokáig nem lehet bírni tök egyedül, depis lesz az ember és elkezd hiányozni 1 társ.
ma 15:49
 2/48 A kérdező kommentje:
Azt hiszem eljutottam az önszeretet fokára. Saját magamból kell táplálkozni, nem a másik emberből. Persze ehhez kell egy megdolgozott, érett személyiség. És azt hiszem, én rendelkezem is vele.
ma 15:51
 3/48 anonim ***** válasza:
66%

A statisztikák szerint a magasabb IQ-val rendelkező emberek magányosabbak és nagyobb eséllyel depressziósak, mint az átlag.

Szerintem a puszta tény, hogy erről kiírtál egy kérdést, arról árulkodik, hogy valószínűleg magadat is próbálod még győzködni, hogy jó neked egyedül is és nem kell foglalkozni a társadalmi normákkal. Amik akár igazak is lehetnek felőlem.

ma 16:01
 4/48 anonim ***** válasza:
64%
#3 pont azért magányosabbak, mert inkább vannak egyedül, mint nem egy ideális kapcsolatban. A butább embereknek meg kb. mindegy, csak valaki legyen velük, mindegy, hogy agresszív, alkoholista, munkakerülő, büdös bagós, lehúzós, szar a kapcsolat, nekik aztán mindegy. Egy intelligens ember meg inkább elviseli a magányt, amíg nem talál egy szuperjó kapcsolatot.
ma 16:05
 5/48 anonim válasza:
31%

Ugye mindenki tisztában van azzal, hogy amikor valaki kijelenti magáról, hogy ő x meg y, biztos, hogy nem azt a benyomást kelti?

Legyen szó intelligenciáról, empátiáról, emberismeretről, stb…

ma 16:10
 6/48 A kérdező kommentje:
Egyedül lenni úgy, hogy közben nem vagy magányos és boldog vagy, jól érzed magad, a legnagyobb szabadság a világon.
ma 16:12
 7/48 anonim válasza:
69%

De meddig? Az ember természeténél fogva társas lény. Amennyiben nem vagy robot egy idő után belefogsz őrülni.

Nem mellesleg, ha nincsenek társas kapcsolataid nagyban növeled a demencia esélyét. Megéri?

ma 16:16
 8/48 anonim ***** válasza:
100%

#6 pontosan, és erre leginkább tényleg intelligens emberek képesek. Nem ismerek olyan buta embert, aki ne lenne folyton kapcsolatban, de tényleg. Ők magukban életképtelenek.

#5 önismeretet gyakorolni és tisztában lenni a tulajdonságaiddal elég fontos dolog. Csak mert valaki tudja magáról, hogy buta/okos/akármilyen, az nem jelenti azt, hogy ne lenne az.

ma 16:17
 9/48 anonim válasza:
41%
Egyébként attól, hogy ilyen “fennkölt” stílusban fogalmazol pont úgy tűnik, mintha olyannak akarnád mutatni magad, ami nem vagy. Jelenleg: intelligens.
ma 16:17
 10/48 A kérdező kommentje:
A buta ember azt hiszi, hogy ő van a többi emberért, az intelligens pedig, hogy a világ van őérte.
ma 16:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!