Az intelligens ember egyedül is tud boldog lenni, jobban
viseli a magányt?
Figyelt kérdés
Szerintem igen. Mert egyedül is értékesnek érzi magát, ha intelligens, le tudja magát foglalni egyszemélyes hobbikkal is, nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára, szeretetére. Ezzel szemben a buta ember, ha egyedül van, kb meghal.. Én örülök, hogy szerencsére nem ilyen vagyok, feltalálom magam egyedül is, okos, intelligens személyiségnek tartom magam.
Ne haragudj 30-as válaszoló, de te is eltúlzod. Egy jó kapcsolat soha nem börtön, csupán alkalmazkodni kell és kompromisszumokat kötni, együtt haladni sok esetben. Az más kérdés, hogha te erre nem vagy hajlandó és/vagy képtelen vagy rá. Ahogy látom, arra még nem gondoltál, hogy meg lehet beszélni a másikkal külön időket is, még akár másik szobában is pár órára néha. Ez is megoldás. Hol együtt, hol külön vagytok egyedül.
tegnap 17:55
32/50 anonim válasza:
Szerintem ez nem intelligencia kérdése, mert a magány mint érzés ott van, a társaság iránti vágy ugyanúgy ott van. A mások jelenléte, társasága iránti vágy nem "rászorulás", hanem egy természetes állapot.
Vagy egy "buta" embernek is lehet olyan hobbija, munkája ami amúgy leköti.
tegnap 18:09
33/50 anonim válasza:
Nekem amúgy mindig visszásan hat az, amikor valaki a fene nagy boldogságát és egyedül ellevését bizonygatja egy online platformon.
A kérdező is arról beszél, milyen boldog egyedül, de jó egyedül. Mégis kiírta a kérdést, mert szüksége van arra, hogy más emberekkel kommunikáljon, másokkal kapcsolatot teremtsen.
Tehát mégsem működik az egyedüllét dolog, hiszen ő maga is "beszélget" velünk.
tegnap 18:15
34/50 anonim válasza:
Kérdezőt idézem:
"ha intelligens... nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára" "okos, intelligens személyiségnek tartom magam"
Közben pedig mégis csak visszajelzést vár a kérdésére, hiszen ha nem így lenne nem született volna meg kérdés.
tegnap 18:17
35/50 A kérdező kommentje:
Egyedüllét nem = a magánnyal. Szerintem aki mástól várja el a szeretetet, az eleve tévúton jár, mert senki nem fogja azt megadni. A szeretet az magunkban van, ahogy az ősbizalom is. Nem másoktól kell várni az elismerést, vagy dicséretet. Mert akkor úgyis csalódás ér. Gyakorlatilag a másik kezébe adod a fegyvert, amit bármikor ellened fordulhat. Vagy csak simán mellőz, ghostingol és akkor még sokkal rosszabb állapotban leszel, mint előtte. Lelép, ha már nem lesz belőled haszna. Vagy ha nem ugyanaz az utatok. Valamilyen szinten mindenki használja a másikat, ezért se nagyon tudok hinni az önzetlen barátságban sem. Lényegében egosimogatás az egész. Senkiben sem érdemes megbízni. A magány meg csak azon uralkodik el, aki hagyja magát. Szerintem aki mástól várja el a megoldást, az eleve kudarcra van ítélve. A megoldás benned van, a válasz te magad vagy, a boldogság és szeretet belőled fakad.
tegnap 18:31
36/50 anonim válasza:
#35 Demagógia nem = az intelligenciával.
tegnap 18:35
37/50 A kérdező kommentje:
34-35: Nem.. A Gyakorit is inkább csak unaloműzés gyanánt használom. Tök jól elvagyok úgy egy nap, hogy nem szól hozzám senki, lefoglalom magamat és máris elment a nap.
tegnap 18:35
38/50 anonim válasza:
#37... Aha... Persze.
tegnap 18:38
39/50 A kérdező kommentje:
A gyenge emberek, akik nem viselik el, vagy nem bírják a magányt, azok az italba menekülnek, drogoznak, vagy kodependens emberi kapcsolatokba menekülnek és bántalmazó, toxikus barátságban, vagy párkapcsolatban lesznek. Ez a mindegy kivel, csak ne legyek egyedül. Mert mind szeretetkoldusok. Ezzel szemben Én egy erős személyiség vagyok, mindig is az voltam.
tegnap 18:42
40/50 anonim válasza:
Szomorú élet lehet barátok és bizalom nélkül. Szomorú, amikor nem tudsz megbízni másokban, mert folyton azt várod, hogy ki mikor szúr hátba. Rossz lehet ilyen bizalmatlanul lavírozni az életben. Rossz lehet, hogy feltételezed, hogy a barát csak kiakar használni. Mégis hogyan? Egy igazi barátságnál egyik fél se használja ki a másikat. Sajnálom, hogy mindig csalódnod kellett és azért jutottál ezekre a következtetésekre.
Amúgy meg az egyedüllét, amilyen szinten te írod pont egyenlő a magánnyal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!