Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az intelligens ember egyedül...

Az intelligens ember egyedül is tud boldog lenni, jobban viseli a magányt?

Figyelt kérdés
Szerintem igen. Mert egyedül is értékesnek érzi magát, ha intelligens, le tudja magát foglalni egyszemélyes hobbikkal is, nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára, szeretetére. Ezzel szemben a buta ember, ha egyedül van, kb meghal.. Én örülök, hogy szerencsére nem ilyen vagyok, feltalálom magam egyedül is, okos, intelligens személyiségnek tartom magam.

tegnap 15:39
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
Ha egyedül nem érzed jól magad, akkor társaságban sem fogod. Ha pedig elakadásaid vannak az életben, mondjuk magánélet, vagy munka terén, akkor pedig majd még beléd is rúgnak. És éreztetni is fogják veled, hogy kevesebb vagy, kevesebbet érsz. Ha jellembeli hiányosságaid vannak, egy társaságban ez megsokszorozódik, főleg, ha a szemedre is vetik. Illetve senki sem segíthet a másik emberen egy szinten túl.
tegnap 17:14
 22/50 anonim ***** válasza:
27%
21 Ez a legnagyobb baromság amit valaha olvastam. Meg az önszeretet peeeersze. :D hagyjuk már.
tegnap 17:15
 23/50 anonim ***** válasza:
41%

"És ez nem egyenlő az önzőséggel, csak azt jelenti, ne légy lábtörlő."

És te tudsz kapcsolódni másokhoz, jó érzülettel közelíteni feléjük, meglátni bennük a lehetséges jót, odaadni magadat nekik, megbocsátani nekik?

Te nem vagy önző?

tegnap 17:16
 24/50 anonim ***** válasza:
52%

"Oda mész ahova akarsz, azt csinálsz, amit akarsz, nem kell a másik hülye elvárásainak megfelelni azért, hogy elég jónak érezhesd magad. Ha egyedül vagy, akkor nem vagy gúny tárgya, nem nevetnek ki, nem kell a másik rinyáit hallgatni, vagy nem kapsz lenézést, megvetést."

Te nem boldog akarsz lenni ettől, te csak a rossz tapasztalatok elől menekülsz.

Majd szólj ha rájöttél.

tegnap 17:18
 25/50 anonim ***** válasza:
8%

"Az ember lecserélhető és mindenkit le is cserélnek előbb-utóbb. Ha meg eleve úgy állsz hozzá, hogy parkolópályára leszel rakva, akkor nem fogsz ragaszkodni egyik emberi kapcsolathoz sem."

Ez a 21. század robotisztikus utopiájának egyik elmélete, miszerint az emberiség nem más mint lecserélhető, élettelen, tucat-létforma, beleértve magadat is.

tegnap 17:21
 26/50 he84 ***** válasza:
31%
Ne haragudj kérdező, hiába tartod magad okosnak, látszik már ennyiből rajtad, amit itt már mások is írtak, hogy inkább csalódások értek téged korábban, menekülsz és ezért próbálsz lenni egy okos magányos. Ettől még nem vagy okosabb, hanem félsz és így védekezel. Ettől még ha valakinek nem ez jó, arról ne akarj meggyőzni másokat, mert ez inkább ellenszenvet válthat ki. Nem lesz senki se lábtörlő azért, mert alkalmazkodik és jól megvan a másikkal.
tegnap 17:22
 27/50 anonim ***** válasza:
27%

"Egyébként akinek nem voltak jó emlékei, akinek nem voltak szülei mert árva volt stb ugyanúgy vágyik más szeretetére, hogy kapcsolódni tudjon valakihez. Most legyen unintelligens mert igényli a szeretet? Nem hiszem. Egyébként ha az embereknek senki nem lenne az életében még párkapcsolat se, kihalna az emberiség."

Nem lesz unintelligens, sőt! Pont ez a lényeg!

A kapcsolatok fejlesztik az értelmi-érzelmi intelligenciát.

tegnap 17:23
 28/50 anonim ***** válasza:
40%

"az intelligens pedig, hogy a világ van őérte."

Ez a legkizsákmányolóbb elmélet, és nézd hova jutottunk, milyen "intelligens" az emberiség!

tegnap 17:25
 29/50 anonim ***** válasza:
27%
26-nak nagyon igaza van, fontold meg!
tegnap 17:28
 30/50 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem nem az intelligencián múlik. Én jobban szeretek egyedül lenni, mint kapcsolatban, mikor kapcsolatban voltam, hiába volt szerető társam, úgy éreztem, hogy ez egy börtön, nem akarok úgy élni, hogy mostantól 0-24-ben folyamatosan van itthon valaki más. Jobb szeretem, ha itthon már csak én vagyok, egyedül. Akiket szeretek, azokkal is van egy időablak (pár óra általában), ami után már jobb szeretném, ha egyedül hagynának. Ugyanez van a családtagjaimmal is, imádom pl. a nővéremet, nagyon örülök neki, mikor jön hozzám látogatóba, és nagyon várom, de miután kivittem a reptérre, hazaértem és becsuktam magam mögött az ajtót, akkor picit fellélegzek, hogy újra egyedül lehetek - pedig többnyire csak egy hétre jön, és előtte tényleg nagyon várom, hogy jöjjön.

Szerintem az átlagnál semmiképp nem vagyok intelligensebb, sőt, néha lesokkol, mikor visszagondolok egy már megoldott problémára, hogy mennyire hülye voltam, és mennyi ideig tartott megoldani. Simán csak magamnakvaló vagyok.

tegnap 17:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!