Az intelligens ember egyedül is tud boldog lenni, jobban
viseli a magányt?
Figyelt kérdés
Szerintem igen. Mert egyedül is értékesnek érzi magát, ha intelligens, le tudja magát foglalni egyszemélyes hobbikkal is, nincs rászorulva egy másik emberre, a visszajelzésére, társaságára, szeretetére. Ezzel szemben a buta ember, ha egyedül van, kb meghal.. Én örülök, hogy szerencsére nem ilyen vagyok, feltalálom magam egyedül is, okos, intelligens személyiségnek tartom magam.
10# És ez nem egyenlő az önzőséggel, csak azt jelenti, ne légy lábtörlő.
tegnap 16:36
13/50 anonim válasza:
Ne vetítsd ki ezt mindenre és mindenkire. Mindenkinek mást jelent a boldogság, van akinek a szerelem, van akinek a barátok, van akinek a karrierje, van akinek az utazások vagy hobbik stb.
Szerintem intelligens ember elfogadja, hogy minden ember más és más millió féle gondolkodással.
Egyébként akinek nem voltak jó emlékei, akinek nem voltak szülei mert árva volt stb ugyanúgy vágyik más szeretetére, hogy kapcsolódni tudjon valakihez. Most legyen unintelligens mert igényli a szeretet? Nem hiszem.
Egyébként ha az embereknek senki nem lenne az életében még párkapcsolat se, kihalna az emberiség.
tegnap 16:54
14/50 A kérdező kommentje:
Mindig is azt éreztem, hogy az egyedüllét sokkal nagyobb szabadsággal jár, mint a társas lény. Oda mész ahova akarsz, azt csinálsz, amit akarsz, nem kell a másik hülye elvárásainak megfelelni azért, hogy elég jónak érezhesd magad. Ha egyedül vagy, akkor nem vagy gúny tárgya, nem nevetnek ki, nem kell a másik rinyáit hallgatni, vagy nem kapsz lenézést, megvetést. Az emberi kapcsolatok többsége időszakos, és ha úgy állsz hozzá, hogy bármikor bárkit elveszíthetsz, akkor nem ér csalódás se, nem játszod el a hattyú halálát. Az ember lecserélhető és mindenkit le is cserélnek előbb-utóbb. Ha meg eleve úgy állsz hozzá, hogy parkolópályára leszel rakva, akkor nem fogsz ragaszkodni egyik emberi kapcsolathoz sem. A társas magány egyébként sokkal rosszabb, mint az egyedüllét.
tegnap 16:59
15/50 A kérdező kommentje:
Jav: Mindig is azt éreztem, hogy az egyedüllét sokkal nagyobb szabadsággal jár. Oda mész ahova akarsz, azt csinálsz, amit akarsz, nem kell a másik hülye elvárásainak megfelelni azért, hogy elég jónak érezhesd magad. Ha egyedül vagy, akkor nem vagy gúny tárgya, nem nevetnek ki, nem kell a másik rinyáit hallgatni, vagy nem kapsz lenézést, megvetést. Az emberi kapcsolatok többsége időszakos, és ha úgy állsz hozzá, hogy bármikor bárkit elveszíthetsz, akkor nem ér csalódás sem, nem játszod el a hattyú halálát. Az ember lecserélhető és mindenkit le is cserélnek előbb-utóbb. Ha meg eleve úgy állsz hozzá, hogy parkolópályára leszel rakva, akkor nem fogsz ragaszkodni egyik emberi kapcsolathoz sem. A társas magány egyébként sokkal rosszabb, mint az egyedüllét.
tegnap 17:01
16/50 A kérdező kommentje:
13# A szeretetet nem másoktól kell várni, az önmagadban van.
tegnap 17:03
17/50 anonim válasza:
Nem minden kapcsolatban cserélik le a másikat. De tény és való hogy sok kapcsolatban ez sajnos előfordul. Semmi baj hogy te ezt így látod, ha ez tesz téged boldoggá. Legyél boldog, egy életed van. Viszont ezt a legtöbb emberrel nem tudod elfogadtatni. Én is a párkapcsolatomban érzem jól magam, és barátaimmal mivel életem egy bizonyos időszaka születésemtöl kezdve magányosan kiközösítve telt, amikor sem otthon sem az iskolában nem találtam senkire aki egy jó szót is szólt volna hozzám. Ezért becsülöm meg akik közel állnak hozzám. Én egyedül magányosan kicsit sem éreztem magam felszabadultnak vagy boldognak. Ez voltam én.
tegnap 17:10
18/50 anonim válasza:
"A buta ember azt hiszi, hogy ő van a többi emberért, az intelligens pedig, hogy a világ van őérte."
Pont fordítva.
tegnap 17:10
19/50 anonim válasza:
"A statisztikák szerint a magasabb IQ-val rendelkező emberek magányosabbak és nagyobb eséllyel depressziósak, mint az átlag."
"pont azért magányosabbak, mert inkább vannak egyedül, mint nem egy ideális kapcsolatban."
Pontosan.
tegnap 17:11
20/50 anonim válasza:
Szerintem te óriásit csalódtál ezért kezdtél fordítva gondolkodni. Elfogadom, csak ne akarj mindenkit meggyőzni mert ez tesz erőszakossá és nem intelligensé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!