Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem megdöbbentően...

Csak szerintem megdöbbentően buták a mai huszonévesek?

Figyelt kérdés
Nyilván ők ezt a dolgot elbagatellizálják, és találnak jól fizető munkát anélkül is, hogy tudnák mikor volt az első világháború vagy ki volt Sztálin, de szerintem igenis butaságra vall, ha valaki már huszonévesen se tud ilyeneket.
aug. 28. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, megkérdezhetem, hogy számodra miért ennyire fontos egy olyan lexikális tudás, amit manapság már két kattintással megkeresünk a neten? Szerinted egy hétköznapi beszélgetésben majd pont Sztálin, meg a világháborúk a téma? Nem véletlenül a hétköznapi teendők, hogy ki hogyan éli túl a mindennapokat, hogy a kenyér ára az elmúlt években miért lett 1000 forint..stb.? Majd, ha kirepülsz a világba, és nem a szüleid fognak eltartani, hanem saját háztartásod lesz, munkába jársz minden egyes nap hétköznap, nem Sztálinon fog az agyad pörögni, hanem, hogy sokkal másabb témákon.

És akkor megkérdezem tőled, hogy melyik a legrégebben fennmaradt, teljes magyar nyelvű biblia? Remélem tudod, hisz alapvető lexikális tudáshoz hozzátartozik. És ne használd az internetet segítségként!

aug. 29. 09:39
 52/64 A kérdező kommentje:

Te meg elmondanád, hogy ha ennyire feleslegesnek tartod ezt a tudást, akkor miért fáj beimerni, hogy nem is tudod?

aug. 29. 09:46
 53/64 anonim ***** válasza:
100%

Miért hárítasz? Feltettem egy kérdést, mert számodra annyira fontos, hogy enélkül már létezni se tudsz. Most szembesítettelek azzal, hogy te se vagy olyan hűű.. de perfekt lexikális tudásból, ezért máris, gyerekes módon hárítasz.

Én sehol nem írtam, hogy felesleges, csupán azt próbálom neked elmagyarázni, hogy vannak ettől sokkal fontosabb dolgok is.

aug. 29. 09:50
 54/64 anonim ***** válasza:

ui.

Kérlek olvasd el újra a 31-es válaszomat és értelmezd!

aug. 29. 09:52
 55/64 A kérdező kommentje:

Már rég leírtam, hogy ennyi erővel az "ég kék" is lexikális tudás, sőt az is másodpercek alatt megtalálható interneten, de arra se reagáltál semmit. Ezért hárítok, mert az érdemi hozzászólásaimra ùgyse kapok választ.

aug. 29. 09:57
 56/64 anonim ***** válasza:
100%

Ne etessétek már a trollt. Világosan látszik, hogy ugyanaz ismétlődik kommentek tucatjain keresztül: személyeskedés az ellenválaszban, amiben nyomatékosítja a kérdést, és mindenkinek ugyanazt válaszolja. Majd ha reagálsz rá, akkor megismétli huszadjára is ugyanazt.

Legyen már valaki okosabb, hogy megtöri a loopot és nem reagál rá, így nincs kibe belekötnie ismét? A kérdező nem hajlandó más érvet elfogadni és meglátni, csak azt amit ő állít. Hiába jártatod a szádat vagy koptatod a billentyűzetet, nem fog engedni belőle. Felesleges győzködni.

aug. 29. 10:01
 57/64 anonim ***** válasza:

30-as vagyok, és legtöbb buta, beszűkült emberrel inkább az 50 felettiek között találkozom.

A fiatalok mások, igen, mások, mint én, pedig én se vagyok 70, de nagy különbséget nem látok.

A lexikális tudást, meg könyörgöm, hagyjuk már a fenébe..Persze, van hasznos lexikális tudás, de ha vki nem tudja, mikor volt az első világháború, nem dől össze a világ. Ha viszont nem beszél idegen nyelvet, már inkább.

Nekem marha furcsa h még ma is ott tartunk, hogy emberek kiposztolgatják, hogy 234 könyvet olvastak idén, aztán leírnak egy nyelvtanilag helyes angol mondatot, vagy nem tudnak értelmezni egy KRESZ szabályt, vagy fogalmuk sincs, hogyan kéne lefogyni.

aug. 29. 10:19
 58/64 anonim ***** válasza:

@56

Az ilyet pl. büntetném. Ez szándékos digitális szemetelés, ami annyit tesz, hogy teljesen feleslegesen vitatkozik a semmiről, ezzel növeli a tárolandó, meddő bitek számát az interneten. Utána meg évekig, akár évtizedekig azért eszik több áramot az informatikai rendszer, azért ketyeg feleslegesen egy háttértár, hogy tárolja ezeket a biteket, mert ő unatkozott. Hát akkor fizesse is ki az árát. Nem ingyen van, energiát fogyaszt, szemetet termel, amivel károsítja a bolygó életterét és klímáját. Ha szándékosan csak a vita kedvéért írja ki a kérdését, csak azért hogy tudjon kivel vitatkozni, akkor fizesse is ki a hobbija költségét és a károkozását.

aug. 29. 10:24
 59/64 anonim ***** válasza:
6. oldalon járunk, de még mindig ott tartunk, hogy a kéredző semmit nem prezentált az állítólagos tudásából azon túl, hogy válogatott sértegetésekkel és visszakérdezésekkel hárít.
aug. 29. 10:39
 60/64 anonim ***** válasza:
Végre egy jó topik, nagyon jól szórakozom! :)
aug. 30. 00:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!