Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem megdöbbentően...

Csak szerintem megdöbbentően buták a mai huszonévesek?

Figyelt kérdés
Nyilván ők ezt a dolgot elbagatellizálják, és találnak jól fizető munkát anélkül is, hogy tudnák mikor volt az első világháború vagy ki volt Sztálin, de szerintem igenis butaságra vall, ha valaki már huszonévesen se tud ilyeneket.
aug. 28. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
53%
A 4 elemet tudni kell: tűz, víz, levegő, föld.
aug. 29. 07:29
 42/64 anonim ***** válasza:
53%
Ez a 4 elemi szintjéhez elég.
aug. 29. 07:29
 43/64 anonim ***** válasza:
53%

Ha valójában olyan okos lennél, mint amilyennek hiszed magad, akkor te is belátnád, hogy a magyar oktatási rendszerben annyi felesleges fos anyagot kell megtanulni, aminek valóban semmi hasznát nem vesszük a felnőtt életben. Csak az, aki adott területen dolgozik. Teljesen meg kéne reformálni a rendszert és hasznos tudást adni a gyerekeknek. Hiába ismerem a Pitagorasz-tételt meg Sztálin, kitörölhetem vele a seggem🤣

aug. 29. 07:35
 44/64 anonim ***** válasza:
Az első kőkori kultúrák megjelenésétől a tőkés gondolkodásmód kialakulálásáig az élet, legalábbis a túlnyomó többség számára nagyjából ugyanarról szólt. A megfelelő tudás apáról fiúra, anyáról lányra szállt. Manapság meg már a gyereknevelés is egy szakma a kb. egymillió közül. Atomizálódott a társadalom. Rengetegen azt se tudják merre van arccal.
aug. 29. 08:20
 45/64 anonim ***** válasza:

Továbbra is ott tartunk, hogy a lexikális tudás értéke önmagában nulla, ha nem vagy képes azt hasznosítani.

Dobálhatod az adatokat abból még nem lesz beszélgetés. Hiheted azt, hogy okos vagy, ettől még nem leszel az.

Lenézhetsz másokat a lexikális tudás bizonyos területének hiánya miatt, ez továbbra is csak téged minősít.

Lexikális tudást egy értelmi fogyatékos is képes szerezni, attól még sérült marad.

aug. 29. 08:20
 46/64 A kérdező kommentje:

Nagyon jól szemlélteted a mai huszonéveseket. Babits születési dátumával példálózól és lexikális tudást kiáltasz, miközben csak a legalapvetőbb ismereteket várom el.

Ez máris egy újabb hiányossága a fîataloknak, hogy nem értik, miért nem lehet ráhúzni mindenre, amit nem tudnak, hogy lexikális tudás.

aug. 29. 08:53
 47/64 A kérdező kommentje:
Volt egy válaszoló, aki azt állította, hogy az ő ismeretségi körében mindenki tudja, ki volt Sztálin. Szerinted, kedves válaszoló, hihető, hogy ez az ember is tudja, aki kerek perec kijelenti, hogy Babits születési dátuma, és a ki volt Sztálin egy és ugyanazon ismeretanýagot feltételez?
aug. 29. 08:57
 48/64 anonim válasza:
100%

Értem te tudod ki Sztálin, úgy tűnik mintha csak ezt tudnád, hiszen mást nem hozol fel. Ügyes vagy.

Ismereteid azért mélyebbre is mehetnének :).

Én pld azt is tudom, hogy Putyin nagyapja Sztálin szakácsa volt, mert olvastam a Puccs Moszkvában..

Mégse jövök neked azzal, hogy milyen ostoba és buta ember vagy, hogy erről fingod se volt.

Mentél valamire azzal, hogy tudod ki Sztálin? Egyáltalán mit tudsz róla? Sztálin szakértő vagy legalább? Ha megkérdeznének az utcán 1-2 alap mondatban letudnád az egészet? :) Legalábbis erre tippelek.

aug. 29. 09:12
 49/64 A kérdező kommentje:

Ezek szerint te nem érted a példák mentèn való vita mibenlétét. Nem baj, csak egy újabb hiányosság a részedről.

aug. 29. 09:27
 50/64 anonim ***** válasza:

Nagy arcú, akarom mondani kérdező!

Ki volt Sztálin? Te mit tudsz róla? Tudod hogyan, mi által került hatalomra, tudod hány gyereke volt, mettől meddig "uralkodott", milyen főbb döntéseket hozott?

aug. 29. 09:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!