Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem megdöbbentően...

Csak szerintem megdöbbentően buták a mai huszonévesek?

Figyelt kérdés
Nyilván ők ezt a dolgot elbagatellizálják, és találnak jól fizető munkát anélkül is, hogy tudnák mikor volt az első világháború vagy ki volt Sztálin, de szerintem igenis butaságra vall, ha valaki már huszonévesen se tud ilyeneket.
aug. 28. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:

Kérdező, mit érsz a lexikális tudással, ha az élettől kapott pofont nem vagy képes feldolgozni, depressziós leszel, már-már olyan szintre süllyedsz az önsajnálatban, hogy öngyilkos akarsz lenni? Nem az határoz meg valakit, hogy most tudja-e a bemagolt történelmi évszámokat.

Az iskola nem az életre nevel. Nem tanít stresszkezelést, nem tanítja meg, hogyan védd meg verbálisan önmagad, ha traumáid vannak, hogyan dolgozd fel, hogyan állj ki magadért, hogyan dolgozd fel, ha a sokadik állásinterjú után se vesznek fel, nem tanítja meg a helyes pénzkezelési stratégiát se, se az érzelmi intelligenciát...stb..és még lehetne sorolni.

aug. 29. 04:48
 32/64 anonim ***** válasza:
Kovalens kötéssel számold ki hogy X munkával mennyit tudsz félretenni hó végéig! Közben az érzelmi és értelmi analfabétákat is kezeld valahogy!
aug. 29. 05:15
 33/64 anonim ***** válasza:
Amikor a politikus beveszi az általános iskolatársát a mutyiba mert egymás mellett ültek a padban, ez a VALÓDI élet!
aug. 29. 05:18
 34/64 anonim ***** válasza:
Meg együtt járnak vadászni, mert együtt járnak a vasárnapi Istentiszteletre, ez a VALÓDI élet!
aug. 29. 05:20
 35/64 anonim ***** válasza:
49%
Kitalálom, te valami büfészakot végzett okostojás lehetsz, aki a fizetéséből csak éhenhalni tud, de legalább a lexikális tudására tudja verni magának. Jó éhenhalást.
aug. 29. 07:06
 36/64 anonim ***** válasza:
Amúgy én nem tudom, milyen emberekkel veszed körül magad, de az én ismeretségi körömben (28 vagyok) mindenki tudja, ki volt Sztálin és mikor voltak a világháborúk. Még az is, aki 3-as volt töriből. Igaz én nem játszok tanárosdit a barátaimmal, nem szoktam őket kikérdezni a középiskolás tananyagból xD De alap műveltsége a diplomás rétegnek bőven megvan.
aug. 29. 07:09
 37/64 anonim ***** válasza:
Mikor született Sztálin? Csak mert nem érdekel annyira hogy megnézzem.
aug. 29. 07:20
 38/64 A kérdező kommentje:

Akkor olvasd el a Pitagorasz-tételért nem kapsz kenyeret a boltban kommentet és társait, aztán döntsd el, hogy valóban tudják-e az emberek ki volt Sztálin.

aug. 29. 07:20
 39/64 anonim ***** válasza:
Sztálin egy rossz ember volt, ennyit tudok.
aug. 29. 07:27
 40/64 anonim ***** válasza:
Abban igazad van kérdező, hogy nyilván 1-2 alap dolgot tudni kéne, mint mondjuk a 4 alapművelet, helyesírás, olvasás, meg 1-2 történelmi esemény, mert az meg alap műveltség, világháború, szabadságharc szóval hogy honnan jöttünk. Nyilván földrajzból sem árt, ha tudod hol vannak az országok. Ez alap persze. De a magyar oktatás annyira sokrétű, annyira lexikális, hogy ami nem kell a hétköznapra az nagy valószínűséggel törlődni fog, pl hogy Babits mikor született. Ha nem ez a szakmám amiben ez előjön, elfelejtem. Tény, hogy kéne lennie egy alapműveltségnek, de az intelligencia az nem lexikális tudásban mérhető.
aug. 29. 07:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!