Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés

2024. júl. 9. 00:56
 61/101 A kérdező kommentje:
A következményeket kéne mérlegelni. Lehet, hogy egy nem várt gyerek születése egy komplett családot verne szét. Nem szép ilyet mondani, de ez van!
2024. júl. 9. 22:02
 62/101 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező szerintem neked nincs gyereked.
2024. júl. 10. 01:05
 63/101 anonim ***** válasza:
0%

Ez így van, de továbbra se értem hogy korábban ezt miért nekem írtad.

2024. júl. 10. 09:13
 64/101 anonim ***** válasza:
55%
62: Ez miért is fontos? Nagyon sok embernek nincs, és nem is szeretne gyereket. Ellenben ugyanannyit ér a szavuk, mint bárkié, akinek van gyereke.
2024. júl. 10. 12:35
 65/101 anonim ***** válasza:
5%

Ez pontosan így van. Mondok csúnyábbat: ha egy nő megszüli annak ellenére, hogy a férfi nem akarja és ezért el is hagyja őt, az önző és felelőtlen dolog a nő részéről. Mielőtt belekötne bárki, szájbarágósan leírom: igen, a férfi egy szemét rohadék aki a felelősség elől menekülve elhagyja a nőt, de a nő döntésének szenvedő alanya a születendő gyerek és a nő lesz. Ezt is leírom mielőtt ebbe kötnétek bele: igen, előfordulhat, hogy egyedül is egy egészséges, értékes embert fog felnevelni, vagy talál magának párt akivel együtt nevelik, de szerintem ez a ritkább.

Azt pedig csak halkan jegyzem meg, ha egy sérült, beteg embert nevel fel, az már a környezetére is káros lehet. Finoman fogalmazva.

2024. júl. 10. 13:32
 66/101 anonim ***** válasza:
72%

Legális kell, hogy maradjon, mert a tiltása csak tényleges embereket fog megölni az illegális, otthoni a nők halálát is okozó módszer...szexuális felvilágosítást már órarendbe építve akár már első osztálytól. Olcsóbb fogamzásgátló eszközök.... Ezek kicsit segíthetnek az abortuszok számának csokkentésében.

Nem bűn, nem gyilkosság, de nem is egy hű de jó dolog.

2024. júl. 10. 16:32
 67/101 A kérdező kommentje:
65# Ezt hiába írod neki.. Szerinted az ilyen számol a következményekkel? A nagy francokat... Mert az ilyen egy önző sza®... Látod válaszra se méltatott téged. Az ilyen semmire és senkire nincs tekintettel. Nagyon buta emberek. Én nem mondom, hogy az abortusz jó dolog, de néha elkerülhetetlen.. Az 1., vagy 2. abortusz után mindenesetre felajánlanám a férfi és a nő számára is a művi meddővé tételt..
2024. júl. 11. 07:57
 68/101 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem már olyan mindegy mit írok és kinek. :D Már így is én lettem a Sátán aki rá akarja kényszeríteni szegény nőt, hogy a férfi döntsön helyette, csak azért mert le mertem írni, hogy egy ilyen döntést két embernek kellene meghoznia együtt, nem pedig a nőnek egyedül. Persze, a nő hordja ki, a nő szüli meg, vagy ha nem tartják meg a nőnek kell abortuszra mennie, viszont azért abba is bele kéne gondolni, hogy miután megszületett a baba, két embernek kell felnevelnie. Régebben se értettem azokat a lányokat akik tizenévesen megszülték a becsúszott babát, a pasi persze otthagyta őket. Annyi idősen még se szakmájuk, se érettségijük, semmijük nem volt. Persze lehet mondani, hogy a magzatnak is meg van az élethez való joga, de szerintem ez így, ebben a formában baromság. Emberhez méltó élethez van joga, ha ezt nem képes biztosítani valaki neki, akkor inkább ne szülje meg.

Másik dolog, hogy valamiért az egész gyerekvállalás kérdésről szinte mindenki úgy beszél, hogy akar-e és kevesen gondolnak bele abba, hogy jó szülő lenne-e belőlük, képesek-e eltartani, szeretni, nevelni azt a gyereket? Elég körülnézni a világban, van rengeteg mentális beteg ember aki pont a szar szülőknek köszönheti, hogy nem egészséges felnőttet neveltek belőle. Sokan azt hiszik, hogy ahogy betölti az ember a 18-at, onnantól csak ő felelős a sorsáért és nem kifogás a gyerekkori. Igenám, csakhogy egy ember életében pont a gyerekkor a legfontosabb, ha ott súlyos károkat szenved a személyisége, azt szélsőséges esetben akár évek munkája helyrehozni, szakember segítségével. Sok esetben persze még a felismerésig sem jutnak el, hogy valami nem oké, nemhogy még szakember segítségét kérjék... Na, az ilyen emberekből lesznek azok akik verik az asszonyt, vagy egy nap bekattannak és 40 késszúrással ölnek meg valakit. A lista folytatható végtelenségig.

A legnagyobb probléma, hogy sokszor pont azok tartják meg akiknek nem kellene, és azok mennek abortuszra akik amúgy fel tudnának nevelni egy egészséges, értékes embert, csak hát ők nem akarnak gyereket. Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy bele szólhatna-e állambácsi, hogy kinek lehessen gyereke és ha igen, akkor hogyan lehetne ezt ellenőrizni és betartatni? Nyilván sehogy... de azért néha felmegy az emberben a pumpa, mikor azt látja, hogy értelmes, intelligens, felelősségteljes emberek hiába próbálkoznak, nem jön össze a baba, az agyhalottak meg úgy szaporodnak, mintha életcéljuk lenne minél több gyereket csinálni.

2024. júl. 11. 08:54
 69/101 A kérdező kommentje:
68# Nyilván mindkét félnek van felelőssége. De a nőknek tisztában kellene lenniük a sajat ciklusukkal, menzesz, stb.., ezt honnan tudná egy pasi? Nem hiszem, hogy a pasik szabadidejükben a női nemi szervek működéséről olvasnak.. De pont a nőnek kellene jobban résen lenni, hisz mégis az ő szervezetében játszódik le a dolog. A pasi az egy ösztönlény, igen, ezért kéne a nőnek okosabbnak lenni. Meg mi van, ha kifut az időből? Meg az egész procedúra megalázó lehet, lehet az orvosok meg is alázzák bajbajutott nőt és még fizessen is a műtétért. Meg hogy ide-oda rohangáljon. Az óvszer, vagy a gyógyszer vény nélküli felírása miért lenne ördögtől való? Én nem értem...
2024. júl. 11. 09:08
 70/101 A kérdező kommentje:
Tinikorban a fiúknak már van magömlésük, lányok meg már tizenévesen menstruálnak, de ez nem azt jelenti, hogy alkalmasak lennének szülőnek!!
2024. júl. 11. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!