Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés

2024. júl. 9. 00:56
 51/101 anonim ***** válasza:
7%

Tegyük fel a pároddal véletlen becsúszik a baba. Te nem akarod megtartani. Kikéred a véleményét, vagy kijelented, hogy ez a te döntésed és mész abortuszra? Ugyanez fordítva is, ha ő nem akarja de te mindenképp akkor megbeszéled vele vagy kijelented, hogy akkor lelépsz és felneveled egyedül?

Senki nem mondta, hogy bárki is kényszerítsen téged szülésre vagy abortuszra, egyszerűen arról írtam eddig is, hogy az apának ugyanúgy joga van beleszólni a döntésbe, mint a nőnek. A nő pedig nem legyinthet csak úgy rá, mondván ez csak az ő testét érinti mert benne fog növekedni a gyerek...

2024. júl. 9. 15:55
 52/101 anonim ***** válasza:
60%

Megbeszéltük hogy egyikünk se szeretne gyereket, épp ezért védekezünk. Megkérdezném a véleményét, de azt kijelenteném hogy én biztosan nem fogom kihordani és megszülni senki kedvéért.

2024. júl. 9. 16:03
 53/101 A kérdező kommentje:
Ha egy nőnek abortusza volt, mert becsúszott a gyerek, utána még mindig fogadhat örökbe gyereket, ha akar. Ellenben a nemkívánt gyereket nem lehet visszacsinálni.
2024. júl. 9. 16:09
 54/101 anonim ***** válasza:
57%
#51 De, mondhatja azt a nő, épp ez a lényeg. Mert az ő testével, testében történik a dolog. Szerencsére legtöbb normális országban ez valóban így van, nem dönthet az apa az anya testéről. Akkor se, ha az ő gyereke van benne.
2024. júl. 9. 17:05
 55/101 anonim ***** válasza:
38%
#51 A vazektómiáról ugyanez a véleményed, igaz? Ha a feleség szeretné hogy a férjnek ott nyiszáljanak, akkor az ő szava 50-50et ér, sőt... Vagy ha a férj akarja megcsináltatni, mert neki nem kell gyerek, akkor a feleség megvétózhatja, hiszen lehet hogy ő meg szeretne gyereket, amihez használnia kell a férj spermáját.
2024. júl. 9. 17:36
 56/101 anonim ***** válasza:

Akkor könnyű dolgod van, ugyanazt akarjátok.

Még mindig nem értitek, hogy itt nem csak az anya testéről van szó. Értem én, hogy a ti értékrendetek szerint az egyén, az ÉN a legeslegfontosabb, de nem mindenki gondolkodik így.

Ott is van joga beleszólni a nőnek, igen. Egy normális kapcsolatban hogyan dönthetne valaki egyoldalúan egy ilyen dologról? De azért közel sem ugyanaz a kettő.

2024. júl. 9. 17:52
 57/101 A kérdező kommentje:
Azért a nőnek egy kicsikét talán több felelőssége van, hisz ő hordja ki a gyereket, ő várandós 9 hónapig.. Aki nőként ennyire nincs tisztában a saját biológiájával, szervezetével és annak működésével, az tényleg ne szaporodjon..
2024. júl. 9. 18:01
 58/101 anonim ***** válasza:

#55: Az meg a férfi teste, abba meg a nő nem szólhat bele. Nincs semmiféle 50-50, sehol! Minden ember a saját teste fölött rendelkezik.

Ilyen a biológia, ez van. Az férfi egyrészt szerencsés és előnyben van, mert nem neki kell a gyereket kihordani, megszülni, másrészt meg hátrányban, mert ő nem dönthet arról, hogy meg legyen-e tartva a gyerek.

2024. júl. 9. 18:07
 59/101 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan a vazektómiáról is az adott egyénnek van joga dönteni szerintem. Mint minden egészségügyi beavatkozásról.

#51 voltam

2024. júl. 9. 18:22
 60/101 anonim ***** válasza:

#59 vagyok

Bocsi, elnéztem melyik volt az én válaszom 😅 sztorno, nem én voltam az 51-es. Megütött a kánikula.

2024. júl. 9. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!