Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés

2024. júl. 9. 00:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/101 A kérdező kommentje:
40# Mit nem lehet ezen érteni?
2024. júl. 9. 14:37
 42/101 anonim ***** válasza:

Nagyon törölgetik a válaszokat...

#35 (Mostmár), szerintem ha visszaolvasod a válaszoló többi hozzászólását elég egyértelmű, hogy mire utalt.

Azzal meg nem lehet mit kezdeni, ha valaki még egy óvszert se tud használni. Nyilván, akkor ne szexeljen és kész. Ahogy írtam, a gyakorlatilag 100%, az gyakorlatilag 100%. Az életben semmi sem tisztán 100%, gondoljunk csak Szűz Máriára ennyi erővel. De gondolj bele, csak úgy elképzelve, hány óvszeres szexre jut terhesség, ami valóban az óvszer hibája, csak próbáld eljátszani a fejedben, hogy valójában, amikor nem azt hazudják, hogy kiszakadt, meg bent maradt és kifordult meg hasonló kamuk, meg nem teszik be "csak egy kicsit a hegyét" a gumi felhúzása előtt, hanem tényleg gyári hibás a termék és kiszakad mondjuk, hány szexre jut egy valós terhesség. De ugyanezt el lehet mondani a spirálra, gyógyszerre, bármire.

#37: Hogy tekinthető felelősségvállalásnak az ilyen eset? Hogy lehetne valakire rábízni egy emberi életet, ha még ennyire sem volt képes?

#34 mostmár

2024. júl. 9. 14:41
 43/101 anonim ***** válasza:

Azt, hogy mi köze a kérdésednek ahhoz, amit írtam… Mert látszólag semmi.

2024. júl. 9. 14:48
 44/101 anonim ***** válasza:
7%

Ha “gyakorlatilag 100%” lenne akkor nem született volna spirál mellett ismerősnek gyereke… A guminál meg nem “hazudtàk nekem”, hanem velem történt.. spirállal kapcsolatban nem tudom mit lehetne hazudni egyáltalán, nem is a használó kezeli saját maga…

Nem akarok gyereket, szexuális életet viszont igen. Alapvető hogy védekezek, az adott módszer előírásait betartva. De HA emellett sikerülne gyerek, nem tartanám meg, ennyi.

2024. júl. 9. 14:52
 45/101 anonim ***** válasza:
29%

Még csak nem is utaltam erre.... de nyilván könnyű felhozni egy szélsőséges példát és azzal belekötni a mondandómba. :) Képzeld, nemi erőszak esetén konkrétan kötelezővé tenném az abortuszt. Semmi jóra nem vezetne ha a nő megszülné. Akárhányszor a gyerekére nézne, emlékeztetné a traumára, ráadásul nyilván egyedül is kellene nevelnie. Ki akarná ezt?

Amúgy olyan jó lenne ha nem csak szélsőségekben gondolkodnánk.. Úgy látom vannak a foggal-körömmel, minden körülmények között fúúú de jó az abortusz (gondolom még sose volt nekik, akkor tudnák mekkora trauma egy nőnek...) és van a másik oldal, a mindenáron maradjon életben. Az a gond, hogy ez nem egy ennyire egyszerű téma, de sikerült ennyire leegyszerűsíteni. Itt minimum 3 ember sorsáról van szó, a születendő gyerek, az anya és az apa sorsáról. Nem lehet ezekre csak legyinteni és azt mondani, hogy minden létező esetben abortusz vagy szülés. Az pedig egyenesen nevetséges, hogy sokan még mindig annyira szűk látókörűek, hogy szerintük ez csak a nőre tartozik, csak a nő döntése, csak a nő problémája. Értem én, hogy könnyebb fekete-fehéren látni a világot és habzó szájjal beállni valamelyik elvakult, agyhalott szektába, de tök jó lenne ha néha gondolkodnánk is...

2024. júl. 9. 15:23
 46/101 anonim ***** válasza:

Pont hogy a fekete-fehérséggel volt gondom a kommentedben.

“ Márpedig a nem kívánt terhesség normál esetben két ember felelőssége. Együtt hozták össze, együtt is kell megoldani. Nem lehet csak úgy kizárni egyik vagy másik felet a döntésből.” - ez pedig nem ilyen egyszerű.

Egyébként addig amíg csakis a nő testét érinti a terhesség, szerintem joga van neki eldönteni. Terhesség esetén sincs egyenlőség, terhességmegszakításban se.

De ez csak a magánvéleményem.

Amúgy olyat még nem láttam, aki szerint “jó” az abortusz…

2024. júl. 9. 15:28
 47/101 anonim ***** válasza:

Feltételezem te sem tartod normáls esetnek a nemi erőszakot. Nyilván nem fejtettem ki mit is értek normál esetnek, de azért ennyire szájbarágósan had ne kelljen már fogalmaznom. :D Sok dolog lehet gondolkodás kérdése, de azért szerintem abban nagyjából mindenki egyetért, hogy a nemi erőszak vagy részegen, bedrogozva buliban ismeretlennel nem minősül normál esettnek és nem feltétlen egyformán felelős a két fél.

Szerintem ugyanannyi joga van az apának is, de ha valamivel kevesebb is, akkor sem nulla, mint ahogy sokan beállítják.

Na, akkor te szerencsés ember vagy, ismerek olyat akinek több abortusza volt, mint foghúzása... Az ilyennek és a fajtájának egyszerűen az abortusz menekülés a felelősségvállalás elől. HIbázott? Becsúszott? Le van szarva, ott az abortusz oszt cső....

2024. júl. 9. 15:35
 48/101 A kérdező kommentje:
47# Aki sokadik abortuszon esett át, annak az orvosok miért nem ajánlják fel a sterilizációt? Az, hogy valakinek volt egy abortusza, van ilyen, becsúszik, de 3-4-nél azért felvet bizonyos kérdéseket. A nők miért nincsenek tisztában a saját testükkel? Ha baj történik, ott van az eseményutáni tabletta.. Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy valaki 9 hónapig nem érez semmit a testében. Mivel a nő testéről van szó, ővé a legvégső döntés, hiába ragozzuk még oldalakon keresztül, ezek a tények. Véleményem szerint lehetséges olyan szituáció, amikor az abortusz a kisebbik rossz, de ahány eset, annyi példa van.
2024. júl. 9. 15:45
 49/101 anonim ***** válasza:

Sajnos nem mindenkinek evidens, van ahol nemi erőszak után is tiltják.

“ Szerintem ugyanannyi joga van az apának is, de ha valamivel kevesebb is, akkor sem nulla”

Én valahogy nem látom azt a szituàciót, amikor (nemtől és velem való viszonytól függetlenül bárki) akárki más dönti el helyettem, hogy az én szervezetemben növekedjen-e egy magzat hónapokig vagy sem… senki nem kényszeríthet szülésre ha nem akarom. És senki nem kényszeríthet abortuszra ha meg azt nem akarom. Amíg az én testemen belül van, addig nem.

2024. júl. 9. 15:45
 50/101 anonim ***** válasza:

“ Aki sokadik abortuszon esett át, annak az orvosok miért nem ajánlják fel a sterilizációt?”

Nem hogy nem ajánlják fel, kifejezetten tilos (hacsak nem 40 éves és/vagy van már 3 gyereke)…

2024. júl. 9. 15:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!