Miért küzdünk az életbe minden nap rabszolgaként?
"Munkaidőd = Te eladott szabad időd. Tehát ergo neked megszűnik minimum 40 óra egy hetedből, annyival kevesebb időt élvezhetsz ki"
Igen, és ezért kapod cserébe a fizetést, hogy lehessen miből enned, ruházkodnod, stb. Hisz az alternatíva az, hogy mindezt magadnak termelnéd meg. Ezzel mégis mi a gond? Hol leszel ettől rabszolgája bárkinek is?
"Akkor mondj nemet a főnöködnek amikor nyűgös vagy és nem akarsz dolgozni. Ja hogy akkor jön a következmény, a büntetés."
Igen, az életben minden egyes döntésednek következménye van. Hol leszel ettől rabszolgája bárkinek is?
"Ez így lenne oké, ha én akartam volna megszületni"
Dolgozz ki egy módszert, amivel előre megkérdezhető, ki nem akar megszületni! Addig ez az égvilágon semmit nem jelent.
"Ezzel mégis mi a gond?" Hogy ezt kell csinálnom. Én szeretném ha a sültgalamb ingyen is a számba repülhessen, ha már ide lettem kényszerítve és miközben itt próbálja mindenki eladni, hogy mennyire szabad ember vagyok és mennyire szép az élet miközben próbálnak lebeszélni az öngyilkosságról.
"Igen, az életben minden egyes döntésednek következménye van" De én ezt nem fogadom el. Ja, akkor meg majd az állam és a társadalom kényszerít rá. Tehát rabszolgájuk leszek, mert szolgálnom kell a rendszert.
"Én szeretném ha a sültgalamb ingyen is a számba repülhessen"
Csakhogy a világ nem így működik. Innentől az érvelésednek semmi alapja.
"De én ezt nem fogadom el. Ja, akkor meg majd az állam és a társadalom kényszerít rá"
Nem kényszerít rá senki. A következmény az jön magától.
"Csakhogy a világ nem így működik. Innentől az érvelésednek semmi alapja." Pont lefosom. Én szeretném, hogy így működjön.
"Nem kényszerít rá senki. A következmény az jön magától" Ami kényszerítő halál vagy börtön vagy pszichiátria.
"Egy dolgog érdekel engem, hogy a napom 100%-a az enyém legyen és ha én az év 365 napjából 365-ben nem akarok semmit sem csinálni akkor azt következmény nélkül tudjam megtenni."
Na itt a baj! Nem létezik olyan, hogy következmény nélküliség. Hisz a világunk egyik - ha nem a - legalapvetőbb törvénye az ok és okozat. Bármit teszel, bármit döntesz el, bármit mondasz, ezeknek mindig lesznek következményei, ez megkerülhetetlen. Egyszerűen így működik a világ, ha tetszik, ha nem. Viszont ennek az egésznek semmi köze a rabszolgasághoz, még csak átvitt értelemben sem. Ez egyszerűen, már megbocsáss, a te felelősségtudatod teljes hiánya, illetve a te lustaságod, mivel csak elvársz dolgokat de nem vagy hajlandó tenni értük.
Ezzel pedig csak és kizárólag te fogsz tudni mit kezdeni, a világ működése ugyanis nem fog megváltozni.
"Tehát szegény Gipsz Jakabka aki ebben a pillanatban jött világra lényegében azért hozták létre szegényt, hogy szenvedjen"
Nem. Normális esetben azért, mert egy szerető család várta.
"Pont lefosom"
A világ meg téged. És a világnak abszolút semmi baja nem lesz ha neked az agyatlan makacsságod miatt nem futja majd kenyérre sem, neked viszont csak bajaid lesznek az életben, ha simán csak lefosod, hogy működik a világ.
"Na itt a baj! Nem létezik olyan, hogy következmény nélküliség. Hisz a világunk egyik - ha nem a - legalapvetőbb törvénye az ok és okozat. Bármit teszel, bármit döntesz el, bármit mondasz, ezeknek mindig lesznek következményei, ez megkerülhetetlen" Kösz, ebből nem kérek. Nem fogadtam el ilyen felhasználási feltételes dokumentumot.
"Ezzel pedig csak és kizárólag te fogsz tudni mit kezdeni, a világ működése ugyanis nem fog megváltozni" hát én biztos nem fogom beadni a törölközőt a világnézeteimből. Úgyhogy ja, változtatok nemsoká. Öngyilkosság az egyetlen kiút.
"Kösz, ebből nem kérek."
"Öngyilkosság az egyetlen kiút."
Nem feltétlen. Fordulhatnál szakemberhez is. Mert annyi biztos, hogy komoly segítségre van szükséged, hogy megértsd és elfogadd, hogyan működik a világ, de ez egyáltalán nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!