Miért küzdünk az életbe minden nap rabszolgaként?
#19 Kisfiú.. Szerintem megy egy magáért kiálló, nem fejet hajtó ember volt. Miért degradálod a munkát elutasítót?
#20 Nem érdekel hogy mi lenne ha nem dolgoznánk. Kit érdekel? Egy dolog érdekel, hogy engem senki se kötelezzen semmire. Amíg a társadalom kötelez és elvár addig ez rabszolgasors.
"Amikor dolgoztam akkor az voltam."
Nem, akkor munkavállaló voltál. Ugyanúgy szabad ember, ugyanazokkal a jogokkal, mint a munkáltatód is.
Óriási hazugság ezt összemosni azzal a gyalázattal, amikor valaki rabszolga, vagyis szó szerint a tulajdona valakinek, bármiféle jogok vagy szabadság nélkül.
21
Az ingyenelest, masok kihasznalasat itelem el, nyilvanvaloan. De nem az embert magat, nyilvan megvan az oka, a serulesei amiert igy gondolkodik. Nekem meg masfele elakadasaim vannak. Keves az egeszseges szemelyiseg manapsag.
"A főnöködnek adod a szabadságod teljes egészét munkaidőben."
Nem, a munkaerődet adod el, fizetesért cserébe, amit azért tehetsz meg, mert nem vagy rabszolga. És ezt önkéntes alapon, hisz nem vagy rabszolga. És eleve szerződéses kapcsolat alapján, amik biztosítják a te jogaidat is, hisz nem vagy rabszolga. És eleve nem kötelezhet senki olyan munkára, amibe te nem egyezel bele, hisz nem vagy rabszolga. Na meg megvan a jogod hogy te válaszd ki, hol szeretnél dolgotni, hisz nem vagy rabszolga. Járhatsz iskolába, képezheted magad, hogy még több lehetőséged legyen a munkaerőpiacon, hisz nem vagy rabszoga. A szabadon megkeresett pénzed szabadon is használhatod fel, hisz nem vagy rabszolga. A szabadidőddel is szabadon rendelkezel, hisz nem vagy rabszolga. Ráadásul még csak kötelezve vagy senki által, hogy egyáltalán dolgozz bárhol is, hiszen nem vagy rabszolga.
Szóval lényegében, mitől is lennel rabszolga?
"Sérülés... Az objektív gondolkodás már sérülésnek van beállítva?"
Ha a téveszméidet objektívnek gondolod, az már inkább.
27
Ez nagyon szep, es van akire igaz is.
De onnan kezdve, hogy gyereked van, es hitelt kell visszafizetned, ez mar maskepp van. En ebben a ket dologban latom a lathatatlan beklyokat: hitel es gyerek. El is kerulom mind a kettot.
Attol meg penzbol elek, es el kell adnom az idom x szazalekat emiatt es ebben nincs valasztasom. Hacsak nem nyerek a lotton vagy tartatom el magam, mint hosunk itt fentebb.
Nem téveszme #28 Obejktív tény, hogy munka=rabszolgaság.
Már hogy a fenébe ne lennél kötelezve a munkára ha az alternatív opció a halál? A társadalom, a közösség és a természet is arra kötelez hogy hajts fejet és tedd amit mondanak. Ez nem önkéntes, hanem kényszerből teszed. Most az hogy választhatod milyen mestered rabolja el az értékes időd, az már mellékes. De hétfőn ugyanúgy be kell menni és húzni az igát és ugyanúgy csak engedéllyel maradhatsz otthon ha nincs kedved bemenni AMIBŐL CSAK KEVÉS, LIMITÁLT NAPOD VAN. Ez a szabadság illúziója amit sikeresen eladtak neked, az a kemény 20 nap 🤣🤣 Ahelyett hogy az év 365 napja lenne neked szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!